Ananasinis tortas su plikyto sviestinio kremo pertepimu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Ananasinis tortas su plikyto sviestinio kremo pertepimu
Ananasinis tortas su plikyto sviestinio kremo pertepimu
Ananasinis tortas su plikyto sviestinio kremo pertepimu
Ananasinis tortas su plikyto sviestinio kremo pertepimu
Autorius apie receptą: Tortas labai patiko, nors nesu didelė sviestinių kremų gerbėja! Ananasai suteikia tortui malonaus gaivumo. Sviestinių kremų tortų mėgėjams tikrai rekomenduoju Tortas labai patiko, nors nesu didelė sviestinių kremų gerbėja! Ananasai suteikia tortui malonaus gaivumo. Sviestinių kremų tortų mėgėjams tikrai rekomenduoju išbandyti!
Ingredientai skirti tortui 18 x 23 cm., aukštis 7 cm.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
12 šaukštų cukraus
11 šaukštų miltų
8 šaukštai vandens (virinto, atvėsinto)
1.5 šaukšto krakmolo
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
800 mililitrų konservuotų ananasų (griežinėliais)
600 mililitrų pieno
300 gramų sviesto
150 gramų cukraus pudros
100 gramų balto šokolado
5 šaukštai miltų
1 šaukštas krakmolo
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui:
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi, plakdami po kelis šaukštus pilame vandenį. Paplakame 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus labai gerai išplakame iki standumo, masė turi nekristi iš apversto indo, paviršius turi būti blizgantis, lygus, ne porėtas! Baltymus dedame į trynius ir labai atsargiai išmaišome, kad masė išliktų puri. Persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome su kiaušinių mase. Tešla turi likti puri, nesukritusi. Pilame į tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
2.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Patikriname biskvito vidurį mediniu pagaliuku: jei jis sausas - biskvitas iškepęs. Atvėsiname jį ant grotelių. Perpjauname į 3 lakštus.
3.
Kremui 300 ml. pieno išplakame su miltais ir krakmolu. Kitus 300 ml. užviriname, tada į užvirusį pieną supilame su miltais išplaktą pieną. Maišydami viską vėl užviriname. Paverdame, būtinai maišydami, ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės maždaug iki grietinės konsistencijos. Nukeliame kremą nuo ugnies ir gerai išplakame šluotele arba mikseriu, kad neliktų jokių gumuliukų. Plakdami supilame ištirpintą baltą šokoladą. Tada supilame kremą į dubenėlį, imame maistinę plėvelę ir dedame ją ant kremo paviršiaus taip, kad tarp plėvelės ir kremo neliktų oro (taip išvengsime plutelės susidarymo ant vėstančio kremo paviršiaus). Pastatome kremą vėsti iki kambario temperatūros. Kol kremas vėsta, plaktuvu išplakame minkštą (ne ištirpintą, o natūraliai atšilusį ir suminkštėjusį) sviestą su cukraus pudra ir vanilinu, kol masė padvigubėja ir tampa labai puri. Iki kambario temperatūros atvėsusią pieno masę dar kartą išplakame. Tuomet pastatome ją į šaldytuvą, kad labai gerai atvėstų, nes priešingu atveju sumaišę plikytą masę su sviestu gausime skystą kremą (!). Atvėsintą masę pilame į išplaktą sviestą ir viską paskutini kartą gerai išplakame mikseriu. Turi gautis tirštas, nuo mikserio antgalių nekrentantis kremas.
4.
Ananasų griežinėlius gerai nusausiname ant po pierinės servetėlės, kad kreme nuo jų nebėgtų sultys. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame vieną biskvito lakštą į lėkštę, sulaistome 3 šaukštais indelyje likusio ananasų sirupo. Užtepame kremo, ant viršaus sudedame pusę ananasų, mentele įspaudžiame juos į kremą. Galima ant viršaus užtepti dar truputį kremo, kad geriau priliptų kitas biskvitas. Tą pati darome su kitu biskvitu. Tuomet uždedame paskutinį - trečią - biskvitą ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Galima jo truputį pasilikti papuošimui.
5.
Puošti, be abejo, galite pagal savo norus - grietinėle, riešutais smulkintais ar kt. Aš aptepiau visą tortą tuo pačiu kremu ir pabarsčiau kokoso drožlėmis. Ant viršaus padėliojau likusių ananaso gabaliukų ir konditeriniu švirkštu išspaudžiau "dzibukų" iš to paties torto kremo (jis labai tinkamas papuošimams, nes labai puikiai laiko savo formą). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Simona
2020-11-02 20:13
Labai aciu uz puiku recepta. Tortas labai pavyko, skanus, gaivus ir visi ingrediantai labai tarpusavyje dera. Kremo konsistencija tobula ir ne per saldu. Labai detaliai surasyta kaip gaminti, kiekviena smulkmena. Todel ir pavyko! ATSAKYTI
Deimantė
2020-04-03 20:17
Ananasų 800gr,. skardinė ar grynasis kiekis? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-06 10:13
Kadangi mililitrais, tai tikriausiai skardinė :) Bent aš iš skardinės dariau :) ATSAKYTI
Mleh
2017-04-26 22:43
Ne visų šaukštai vienodi... ATSAKYTI
Kornelija
2017-04-27 12:07
Kai recepte kiekiai nurodyti šaukštais, o norisi tikslumo, vieną šaukštą tiesiog skaičiuoju kaip 15 ml, nes toks yra standartinis receptinis šaukšto dydis. Ir tada sugraduotame mililitrais inde viską atmatuoju :) ATSAKYTI
Lukosiute
2020-09-15 14:25
O saukstas g kartais ne 25g? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital