Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2,5 (350 g) stiklinės miltų
0,75 arbatinio šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
225 g sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė (215 g) rudo cukraus
0,75 stilinės (150 g) cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
2 stiklinės (apie 225 g) riešutų (pekano, graikiškų, kt.), šiek tiek pasmulkintų
300 g šokolado gabalėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagal David Lebovitz receptą iš knygos “Ready for Dessert” Miltus persijoti su druska ir soda. Atskirame dubenyje mikseriu išsukti sviestą, cukrų, rudą cukrų ir vanilę. Atsargiai nepermaišyti - sukti reikia tik tol, kol viskas susimaišo į vientisą masę. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Suberti persijotus miltus, vėl gerai išmaišyti. Įmaišyti riešutus ir šokoladą. Tešlą padalinti į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį sukočioti į maždaug 20 cm ilgio dešrą, ją susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve keliom valandom arba nakčiai. Kepimo skardą iškloti Silpat plėvele arba sviestiniu popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 175 oC (350oF). Išsukti sustandėjusią sausainių tešlą iš plėvelės, pjaustyti ją į maždaug 2 cm storio diskelius ir dėlioti juos and skardos, paliekant maždaug 5-6 cm tarpus tarp sausainių. Kepti maždaug 10 minučių. Vos tik sausainių viršus pradės ruduoti, juos iškart traukti iš orkaitės. Sausainiai atrodys neiškepę, tačiau atvėsę jie sustandės ir bus tikrų tikriausiais PUIKUMĖLIS!! Sausainiams leiskite pilnai atvėsti skardoje, po to laikykite sandariai uždarytame inde.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Irma
2022-05-19 21:20
Net nepanašus į tikruosius cookies ATSAKYTI
Roberta
2020-12-22 15:47
Puikūs sausainiai. Galiu sakyti tiesiai šviesiai, kad nebelieka sausainių iš kart. Aš mėgstu dėti labiau juodą ir baltą šokoladą, pasiskirsto saldumas :3 ATSAKYTI
Mija
2020-06-27 09:15
O gal sodos nereikia?
ATSAKYTI
Karolina
2017-10-22 20:25
Šiandien iškepiau sausainius pagal šį receptą ir iš tiesų, wow! Labai skanu, minkšta ir trapu tuo pačiu metu... ATSAKYTI
Augustė
2020-05-18 16:39
o ne per saldūs? ATSAKYTI
Vilma
2020-05-27 15:10
Saldūs, bet man patiko, tobula prie kavos puodelio. Jei norisi, galima ir mažiau cukraus dėti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital