Amerikietiški blyneliai su karamelizuotais bananais

AUTORIUS:
Kamila, Karameliniai receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Amerikietiški blyneliai su karamelizuotais bananais
Autorius apie receptą: Šie blynai tiesiog šaukiasi būti pagamintais savaitgalį, per šventę ar tiesiog tada, kai norisi pasilepinti. Aš visą savaitę svajojau apie klasikinį Banoffee pyrago Šie blynai tiesiog šaukiasi būti pagamintais savaitgalį, per šventę ar tiesiog tada, kai norisi pasilepinti. Aš visą savaitę svajojau apie klasikinį Banoffee pyrago gabaliuką, galiausiai jis ir tapo mano blynų inspiracija. Tad pristatau jums Banoffee stiliaus blynelius su karamele, grietinėle ir karamelizuotais bananais. (...daugiau) Kamila, Karameliniai receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 gramų miltinis mišinys ("CityTaste" amerikietiško stiliaus blynams)
390 mililitrų vandens
60 mililitrų aliejaus
Padažui:
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
120 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros)
pagal skonį druskos
Papildomai:
3 vienetai bananų (didelių)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukšteliai cukraus
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Karamelei cukrų supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Stebėkite, kaitros nedidinkite, nes cukrus gali greitai sudegti. Cukraus tirpimo procesas gali užtrukti iki 10 minučių. Medine mentele vis pamaišykite cukrų iki kol pilnai ištirps ir parus iki gintarinės spalvos.
2.
Kai cukrus bus ištirpęs, įpilkite grietinėlę ir intensyviai maišykite ant silpnos ugnies iki kol masė taps vientisa. Įberkite druską, gerai išmaišykite ir nuimkite puodą nuo viryklės. Įmaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir atidėkite atvėsti.
3.
Karamelizuotiems bananams supjaustykite bananus gabaliukais ir pakepkite juos iš abiejų pusių ant sviesto, kad įrustų ir susikaramelizuotų. Jais puošime blynus.
4.
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo ir padėkite į šaldytuvą.
5.
Ruošiame blynus. Paruoškite blynų tešlą pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas.
6.
Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius ant nedidelės ugnies. Kai kepamų blynelių viršuje susidaro burbuliukai - laikas juos apversti ir pakepti dar minutę ant kitos pusės.
7.
Kai visi blyneliai bus iškepti, paruoškite 4 lėkštes ir sudėkite blynelius vienas ant kito. Ant kiekvieno blynų “bokšto” užpilkite porą šaukštų anksčiau paruoštos karamelės, uždėkite karamelizuotų bananų ir, galiausiai, papuoškite šaukštu grietinėlės!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
S
2023-02-23 04:55
Kam det recepta jeigu daroma is misinio? Ten jau yra receptas ATSAKYTI
Ruta
2023-02-24 12:44
tai tiesiog reklama ATSAKYTI
Justina
2023-02-24 12:48
Tai yra puikus būdas, kaip patiekti tokius blynus, taip pat yra karamelizuotų bananų ir padažo receptas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital