Amerikietiškas uogų pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Amerikietiškas uogų pyragas
Amerikietiškas uogų pyragas
Amerikietiškas uogų pyragas
Autorius apie receptą: Pyrago įdarui galite rinktis mėgstamas uogas ir nesvarbu ar jos šaldytos, ar šviežios. Aš naudojau tik mėlynes, bet improvizacijai ribų nėra. Jei mėgstate pyragus valgyti su Pyrago įdarui galite rinktis mėgstamas uogas ir nesvarbu ar jos šaldytos, ar šviežios. Aš naudojau tik mėlynes, bet improvizacijai ribų nėra. Jei mėgstate pyragus valgyti su ledais, tuomet šis pyragas kaip tik Jums! Jeigu planuojate vaišinti daug valgytojų, tuomet būtinai kepkite du pyragus. Skanaus! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės kvietinių miltų (+stalui pabarstyti)
220 gramų sviesto (labai šalto)
6 šaukštai vandens (ledinio)
1 šaukštas cukraus (+apibarstymui)
1 šaukštelis druskos (smulkios)
Įdarui:
450 gramų mėlynių (šaldytų arba šviežių)
1/3 stiklinės cukraus (apytikriai)
1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas sviesto (šalto)
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai viename dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, druską ir cukrų.
2.
Sviestą supjaustome kubeliais.
3.
Ant pjaustymo lentelės beriame miltų, cukraus, druskos mišinį, suberiame sviesto kubelius ir dideliu peiliu kapojame, kol sviestas beveik tampa trupiniais. Po to suberiame likusius miltus ir vėl kapojame, kol sviestas susijungia su visais miltais. Viduryje trupinių padarome nedidelę duobutę, supilame šaltą vandenį ir peiliu vėl sukapojame. Po to suminkome rankomis iki vientisos masės.
4.
Suformuojame 3 kamuoliukus ir suspaudžiame į disko formą. Kiekvieną tešlos paplotėlį suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą stingti bent 2 valandoms arba į šaldymo kamerą 30 minučių.
5.
Įdarui mėlynes perrenkame, nuplauname, nusausiname. Jei naudojate šaldytas mėlynes, tuomet jas atitirpinkite, nupilkite susidariusį skystį.
6.
Mėlynes sumaišome su cukrumi, krakmolu, cinamonu.
7.
2 gabalėlius tešlos išimkite ir šaldytuvo 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų.
8.
Trupučiu miltų pabarstykite darbastalį, ant kurio kočiosite tešlą. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi visiškai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm skersmens apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Tešlos apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Palikite tešlos labiau ant kraštų, kad vėliau galėtumėte suformuoti gražų kraštelį.
9.
Įdarą supilame ant pyrago pagrindo, išlyginame paviršių.
10.
Likusios tešlos gabalėlį išimame iš šaldytuvo, paliekame porai minučių atšilti.
11.
Iškočiojame lakštą ir supjaustome pailgomis juostelėmis, uždedame ornamentu ant pyrago. Gražiai suformuojame pyrago kraštus.
12.
Aptepimui kiaušinį suplakame su pienu. Atsargiai aptepame visą pyragą.
13.
Šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais. Išdėliojame į pyrago tarpelius. Dedame pyragą 5 min į šaldymo kamerą.
14.
Pyragą kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (vidurinėje orkaitės dalyje) 20 min. Tada apibarstome pyragą cukrumi. Sumažiname orkaitės kaitrą iki 180 C laipsnių ir kepame dar 35 - 45 min, kol pyragas gražiai apskrunda. Aš kepiau 35 min.
15.
Pyragas labai gardus karštas su ledais.
Patarimai:
Jei mėlynės rūgščios, dėkite daugiau cukraus.
Stiklinė 240 ml.
Tešlą galima pasiruošti ir dieną prieš.
Jei pyragas labai greitai kepa ir kraštai greitai ruduoja, tuomet galite uždengti kepimo folija.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jonė
2021-08-03 13:43
Ar galima vietoj šviežių arba šaldytų mėlynių naudoti mėlynių uogienę? ATSAKYTI
Diana
2022-01-19 12:14
Manau, kad tikrai galima, tik cukraus papildomai nebedėkite. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital