Aliejuje marinuotas varškės sūris

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Marinuotas varškės sūris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus ir pikantiškas užkandis. Tobulai skanu su krekeriais, marinuotomis paprikomis, itin tinka užkandžiui prie vyno. Puiki dovanos idėja! Kiekius galite koreguoti pagal Puikus ir pikantiškas užkandis. Tobulai skanu su krekeriais, marinuotomis paprikomis, itin tinka užkandžiui prie vyno. Puiki dovanos idėja! Kiekius galite koreguoti pagal stiklainio dydį. Žalumynus ir žoleles galima rinktis ir kitokius, kokius mėgstate. Šeimoje šį skanėstą vadinami "namine feta", nes taip paruoštos fetos galima įsigyti parduotuvėje. Jeigu norite stipresnio skonio, galima varškės sūrį parą palaikyti durskos tirpale (vandenyje ištirpinti tiek druskos, kad vanduo būtų gana sūrus), taip ir šaldytuve sūris išsilaikys ilgiau. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas varškės sūrio
150 mililitrų alyvuogių aliejaus (apytikriai)
2 skiltelės česnako
6 vienetai pipirų (žirneliais)
2 šakelės rozmarino (arba 0.5 šaukštelio džiovinto)
2 šakelės čiobrelių (arba 0.5 šaukštelio džiovinto)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Varškės sūrį supjaustyti kubeliais ir sudėti į švarų stiklainį.
2.
Sudėti nuvalytas česnako skilteles, berti pipirų žirnelius, sudėti žalumynus, berti druskos.
3.
Užpilti aliejumi ir sandariai užsukti. Galima skanauti jau po paros, bet skaniausias sūris būna pastovėjęs šaldytuve apie 2-3 dienas.
Patarimai:
Beje, jeigu norite stipresnio skonio, sūresnio sūrio, skoniu primenančio fetą, galima varškės sūrį pirmiausiai apie parą palaikyti druskos tirpale (vandenyje ištirpinti tiek druskos, kad vanduo būtų gana sūrus paragauti, į jį pamerkite sūrį, jog būtų visiškai apsemtas, indelį su sūriu uždenkite ir dėkite į šaldytuvą), o tada viską darykite pagal receptą, tik papildomai į aliejų nebedėkite druskos.
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital