Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Autorius apie receptą: Subalansuotas vyrams smaližiams! Receptą radau svetainėje Nigella.com. Subalansuotas vyrams smaližiams! Receptą radau svetainėje Nigella.com. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
280 gramų kvietinių miltų
250 gramų tamsaus alaus
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
150 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
70 gramų kakavos
2.5 šaukštelio sodos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti kubeliais.
2.
Įpilti alų ir sudėti kubeliais supjaustytą sviestą į puodą, pakaitinti, kol sviestas ištirps. Suberti kakavą, cukrų, sudėti grietinę, įmušti kiaušinius ir išplakti.
3.
Suberti miltus ir sodą ir išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos masės. Tešlos konsistencija bus skystoka.
4.
Iškloti kepimo popieriumi 23 cm skersmens apvalią kepimo formą ir supilti į ją tešlą.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar jau iškepęs. Jei iškepęs - įkišus į tešlą ir ištraukus pagaliukas bus neaplipęs tešla (tačiau gali būti ne visai sausas ir aplipęs trupiniais). Neperdžiovinkite pyrago orkaitėje. Išėmę iš orkaitės, leiskite jam pailsėti kepimo formoje dar 10-15 min. ir tada jį išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.
6.
Kremui ištirpinti šokoladą garų vonelėje.
7.
Kambario temperatūros maskarponės sūri išmaišyti su garų vonelėje tirpintu šokoladu.
8.
Atvėsusį keksą perpjauti per pusę išilgai ir išpausti kremo.
9.
Ant apatinės pusės gražiai paskirstyti kremą konditeriniu švirkštu ir uždėti viršutinę kekso pusę.
10.
Aš papuošiau karamele.
AUTORIUS: Justyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
jadvyga
2021-01-30 13:18
as kiek patobulinau si recepta:
283g miltu
248g alaus
247g sviesto
198g cukraus
147g grietines
73g kakavos
2,44a.s. sodos
na o visa kita palikau kaip pirminiam variante,manau,kad gavos dar skaniau! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital