Aksominis kepenėlių paštetas su baravykais

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kepenėlių paštetas su baravykais grybais
Kepenėlių paštetas su baravykais grybais
Kepenėlių paštetas su baravykais grybais
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų nata pagal Chris Cosentino knygos „Offal good“ receptą. Nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų nata pagal Chris Cosentino knygos „Offal good“ receptą. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų veršienos (kepenų)
330 gramų baravykų (kepurėlių)
260 gramų sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
2/3 stiklinės šalotinių svogūnų (smulkintų)
4 skiltelės česnako
1 saujelė baziliko lapelių (smulkintų)
1 saujelė raudonėlio (smulkintų lapelių)
1 saujelė mėtų (smulkintų lapelių)
2/3 šaukšto čiobrelių šakelių
2 šaukšteliai acto (šerio)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (šviežiai)
Kepimui:
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai aliejaus
Papuošimui:
10 vienetų lauro lapų
šiek tiek sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepenėles nuplaukite, nulupkite nuo jų jas gaubiančią membraną, supjaustykite nestorais griežinėliais, išpjaukite gyslas.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kepenėles, šaukštą sviesto. Kepkite kepenėles, kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, pipirais, kepkite dar kelias minutes. Kepdami, laistykite kepenėles keptuvėje esančiais riebalais. Labai svarbu kepenėles neperkepti. Viduje jos turi likti rausvos.
3.
Baravykus supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4.
Keptuvėje ištirpintkite šaukštą sviesto ir kepkite baravykus, maišydami, kelias minutes. Sudėkite pjaustytus svogūnus, česnakus, kepkite, maišydami, dar kelias minutes arba kol svogūnai suminkštės. Baigiant kepti, suberkite prieskoninius žalumynus.
5.
Sudėkite keptas kepenėles ir baravykus į maisto smulkintuvą S formos peiliuku. Įjunkite smulkintuvą ir, smulkinant, po truputį, kubelis po kubelio sudėkite sviestą. Nedėkite sviesto kubelio tol, kol prieš tai įdėtas kubelis pilnai neįsiliejo į kepenėlių masę. Šis procesas panašus į majonezo gaminimą. Turi išeiti glotni kepenėlių ir sviesto emulsija. Sudėję visą sviestą, supilkite actą, paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
6.
Pašteto masę pertrinkite per smulkų sietelį, sudėkite į indelius, papuoškite viršų lauro lapeliais ir užpilkite ploną sluoksnį tirpinto lydyto sviesto. Paštetą palaikykite per naktį šaldytuve, kad subręstų.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital