Aitriųjų pipirų džemas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Čili džemas
Čili džemas
Čili džemas
Čili džemas
Čili džemas
Autorius apie receptą: Šis džemas yra tiesiog puikus. Ilgai neužsistovėjo, nes iš tikrųjų man norėjosi jį dėti vos ne ant visko. Makaronai su daržovėmis ir šaukštelis jo buvo greičiausias ir Šis džemas yra tiesiog puikus. Ilgai neužsistovėjo, nes iš tikrųjų man norėjosi jį dėti vos ne ant visko. Makaronai su daržovėmis ir šaukštelis jo buvo greičiausias ir skaniausias patiekalas. Taip pat plonai užsitepti ant duonos su trupučiu sūrio ant viršaus. Ant keptų kiaušinių. Truputis prie žuvies ar mėsos... Be abėjo, nereiktų juo piknaudžiauti, nes žemiau matosi kiek ten acto ir cukraus, bet tuo ir užsibaige blogųjų produktų sąrašas. Džemas nėra per daug aštrus, kai jį valgai su kažkuo, bet be abėjo, turi truputėlį jėgos. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
5 vienetai saldžiosios paprikos
5 vienetai aitriųjų pipirų (naudojau Scotch bonnet)
340 gramų cukraus
200 mililitrų obuolių acto
1 vienetas pomidorų (didelių)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 gabalas imbiero (nykščio dydžio)
5 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pjaustant Scotch bonnet aitriuosius pipirus, būtina dėvėti gumines pirštines. Tas pravartu pjaustas ir visus kitus aitriuosius pipirus. Perpjaukite išilgai perpus ir išimkite sėklytes.
2.
Pipirus, paprikas, pomidorą, svogūną, imbierą, česnaką pasmulkinti į kelias dalis bei sudėti į maisto smulkintuvą. Pulsuojant viską gerai sumalti (ne iki vientisos košės, tik kad neliktų didesnių gabalėlių).
3.
Sudėti smulkintas daržoves į puodą, kartu pilti actą, berti cukrų bei druską. Viską užkaisti ant vidutiniškai didelės ugies. Kai masė užvirs, ugnį sumažinti iki silpnos ir virti džemą apie 40 minučių, kol viskas sutirštės. Jei masė vis dar atrodo gana vandeninga, pavirti papildonmas 10-15 minučių, tačiau vis žiūrėti, kad džemas nepridegtų. Džemas visiškai sutirštės, kai atšals.
4.
Jei norite džemą laikyti ilgiau, jį, kątik išvirusį, pilti į verdančiu vandeniu sterilizuotus stiklainėlius ir sandariai užsukti. Pagal šį receptą džemo pavyksta 2 nedideli stiklainėliai.
5.
Puikiai išstovi 3 mėnesius vėsioje vietoje.
Patarimai:
Scotch bonnet yra neįtikėtinai aštrūs jamaikietiški pipirai, jei naudojate paprastus pailgus aitriuosius pipirus, sėklas galite palikti.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital