Agurkų sriuba žiemai - labai skani

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Agurkų sriuba žiemai
Autorius apie receptą: Šis konservas labai skanus ir tiesiog vienas, valgomas kaip mišrainė, bet žiemą galima iš jo išsivirti puikią sriubą. Tereikės stiklainiuko turinį iškratyti į verdantį Šis konservas labai skanus ir tiesiog vienas, valgomas kaip mišrainė, bet žiemą galima iš jo išsivirti puikią sriubą. Tereikės stiklainiuko turinį iškratyti į verdantį vandenį ir užkaitinti. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo agurkų
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
1 kilogramas pomidorų (nuluptų)
800 gramų perlinių kruopų
300 gramų cukraus
200 mililitrų acto 9%
200 mililitrų aliejaus
3 šaukštai druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas išverdame. Aš verdu taip: iš vakaro gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, beriu į storadugnį puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų per kokius 2 pirštus, viską užverdu, tada vynioju visą puodą į laikraštį ir į kokį pledą, striukę ar dar ką. Rytą kruopos būna išvirę. Čia taip močiutė išmokino ;D
2.
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, pakepiname aliejue. Aš kepinu tam pačiam dideliam puode, kur viską virsiu.
3.
Po to dedame kubeliais pjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus, pilame actą. Kai užverda, troškiname viską apie 30 min, vis pamaišant.
4.
Išvirusį troškinį supilstome į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdengiam ir paliekam pilnai atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Ar
2023-08-29 22:33
Acto 200,nejuokauk,100 ,druskos šaukštai2,cukraus vienas. ATSAKYTI
Jo
2023-08-11 21:57
O vandens reikia pilti I troskini? ATSAKYTI
Ramunė
2023-08-15 13:45
Nereikia papildomai. Daržovės iskiria nemažai skysčio iš savęs. ATSAKYTI
Jurga
2023-08-05 21:58
Cukraus 300gr? Ar neperdaug? Galbūt kokių 200-150 pakaktų?o ir acto kažkaip irgi daugoka gal? Ar mažinot kas ir actą?,netik cukrų? ATSAKYTI
Ramunė
2023-08-15 14:03
Vakar gaminau. Dėjau 200 g cukraus - tikrai pakanka. O actą naudojau obuolių 6 proc - irgi švelnesnio skonio gavosi (pyliau 200 ml kaip recepte). ATSAKYTI
Zosė
2023-05-23 00:38
Norėjom daryti, bet kam tas cukrus? Vien todėl atsisakėm. ATSAKYTI
Ievutė
2023-05-24 14:18
Cukrus naudojamas konservavimo receptuose tam, kad apsaugotų produktus nuo gedimo, nes būtent cukrus yra pagrindinė konservuojanti priemonė. Pridėjus cukraus, padaugėja sausų medžiagų, ištraukiama dalis vandens, todėl susidaro nepalankios sąlygos mikroorganizmams daugintis. ATSAKYTI
As
2023-08-18 01:25
Cukrus gerina skonį,nes dedamas actas
ATSAKYTI
Agnė
2022-09-03 18:29
Labai per saldu ir gaunasi ne 10 stiklainių o penkiolika ir didesnių, kažkas negerai su kiekiais, ziuresim kaip laikysis ATSAKYTI
Židrūnas
2022-08-28 18:30
saldu ATSAKYTI
Irena Masiokienė
2022-08-27 20:09
Ar agurkai rauginti, ar žali ATSAKYTI
Agnė
2022-08-29 09:34
Naudojami žali. ATSAKYTI
Židrūnas
2022-08-12 12:09
kiek stiklainiuku reia sitam kiekiui paruosti? ATSAKYTI
Violeta
2022-08-04 10:25
Acto nereikia, rugšties užtenka nuo pomidorų ATSAKYTI
Alima
2022-08-17 15:20
Actas gadina agurkų sriubos skonį...Gal be acto blogai laikosi? ATSAKYTI
Rasa
2021-08-02 16:18
aciu uz recepta tikrai bandysiu pasidaryti ATSAKYTI
Vida
2020-09-19 14:38
Man neaišku dėl cukraus, ATSAKYTI
AURELIJA
2019-07-31 15:29
Ragavau tokia sriuba,labai skani,bet pati nedaryciau-kam kruopas konservuoti? Galima sviezio maisto pasigaminti.
ATSAKYTI
Renata
2019-08-01 11:02
Man tai puikus būdas išsaugoti daržovių žiemai, o draugė tokią vyrui fūristui į keliones įdeda, jam tik pasišildyt belieka :) ATSAKYTI
Danguolė
2021-08-01 20:45
O jūs pabandykit tas kruopas užkonservuoti ir suprasit, kaip skanu, o kai kartais labai nėra laiko, per 10 minučių išsiverdate sriubą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital