Agurkinė perlinių kruopų sriuba žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Agurkinė perlinių kruopų sriuba žiemai
Agurkinė perlinių kruopų sriuba žiemai
Agurkinė perlinių kruopų sriuba žiemai
Autorius apie receptą: Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. O iš tikrųjų labai gera idėja - "atvargsti" tą vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam. Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. O iš tikrųjų labai gera idėja - "atvargsti" tą vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo agurkų
800 gramų svogūnų
800 gramų pomidorų
700 gramų morkų
500 gramų perlinių kruopų (apytikriai)
200 mililitrų aliejaus (apytikriai)
100 mililitrų acto
90 gramų cukraus
0.5 pundelio petražolių
2.5 šaukšto druskos
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilkite vandens, užvirkite, tuomet suberkite perlines kruopas ir virkite apie 40 minučių iki kol suminkštės.
2.
Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
3.
Užvirkite vandens ir nuplikykite pomidorus karštu vandeniu.
4.
Į dubenį įpilkite šalto vandens, sudėkite pomidorus. Tuomet nulupkite odelę.
5.
Pomidorus supjaustykite kubeliais.
6.
Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.
7.
Tuomet suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 minučių iki kol suminkštės agurkai.
8.
Petražoles susmulkinkite.
9.
Galiausiai supilkite actą, suberkite petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
10.
Stiklainius gerai išplaukite ir sterilizuokite - skardą išklokite rankšluosčiu ir pastatykite stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinkite įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
11.
Paruoštą masę sudėkite į stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.
12.
Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.
Patarimai:
Iš nurodyto kiekio pavyko paruošti 10 vienetų stiklainių po 0.5 l talpos.
Kaip saugoti gardumynus žiemai, plačiau galima pasiskaityti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Orinta
2021-07-05 07:52
O jei actą keisčiau obuolių actu? Kiek jo reiktų? Ar čia ragaut ir pagal savo skonį? ATSAKYTI
Asta
2021-07-05 11:15
Tikrai galima su obuolių actu, dažniausiai jo reikia daugmaž trečdaliu daugiau negu paprasto acto, bet su actu konservavimo receptuose aš visada vadovaujuosi savo skoniu - paragauju ir subalansuoju, kad rūgštelė būtų maloni gomuriui, ne per aitri. ATSAKYTI
Dina
2021-06-30 14:25
darau labai panašiai, tik jokio acto nepilu, laikosi puikiausiai ATSAKYTI
Asta
2021-07-05 11:16
Jei pomidorai rūgštesni, o rūsys vėsus, gal ir išsilaikys, bet vardan botulizmo prevencijos acto geriau jau įpilčiau ATSAKYTI
Živilė
2020-08-10 11:42
Ar agurkus šviežius, ar raugintus naudoti? ATSAKYTI
Kotryna
2020-08-10 13:11
Šviežius :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital