Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Autorius apie receptą: Šie agurkėliai man buvo metų atradimas. Paragavau jų pas puseserę, sužavėjo, tad grįžus puoliau ir aš tokius gaminti. Beje, toks pat receptas tinka ir cukinijai. Šie agurkėliai man buvo metų atradimas. Paragavau jų pas puseserę, sužavėjo, tad grįžus puoliau ir aš tokius gaminti. Beje, toks pat receptas tinka ir cukinijai. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
pagal poreikį agurkų
1 litras vandens
150 mililitrų acto 9%
100 gramų cukraus
4 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos (su kaupeliu)
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis ciberžolės (su kaupu)
pagal poreikį krapų žiedynų
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį kvapiųjų pipirų
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Marinatui vandenį pilame į puodą, dedame cukrų, druską, medų, ciberžolę, užverdame, supilame actą ir dar kartą užverdame.
2.
Į švarius stiklainius dedame po skiltelę pasmulkinto česnako, krapų žiedyną, kvapiųjų ir juodųjų pipirų.
3.
Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus galima pjauti tik pusiau. Agurkus dedame į stiklainius ir užpilame verdančiu marinatu.
4.
Užpiltus agurkus palaikom pusvalandį ar ilgiau, nupilam, marinatą užkaitiname vėl, vėl užpilam, pridengiame dangteliais ir statome į puodą su vandeniu (kad apsemtų maždaug iki vidurio stiklainį) kaitinti. 0.75 litro stiklainį kaitiname apie 5 minutes. Tada išimame, užsukame ir dedame šiltai, kol atvėsta.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Edmundas
2023-08-26 13:28
Gal ir tiks ATSAKYTI
2021-07-29 23:35
O čia tikrai tiek daug cukraus reik? ATSAKYTI
Augenija
2020-07-27 12:59
Dedu tik natūralų medų, užpilu 2 kart.Taip pat darau ir cukinijas ir aguročius.Gaunasi - pasaka! ATSAKYTI
Ernesta
2019-08-08 12:39
Stikline acto,tai 250ml ar 200ml ? :/ ATSAKYTI
rima
2019-07-12 22:03
as uzpilu ir uzdarau ATSAKYTI
Vaida
2019-07-22 13:18
Ar laikosi nekaitinti? Kaip tik einu daryti ATSAKYTI
Asta
2019-07-22 14:22
Aš nerizikuočiau nekaitinant, su kaitinimu darbo gal ir nemažai, bet jis tikrai atsiperka, kai agurkėliai puikiai pavyksta :) Na, o jei nušaudys nekaitinti, tai visas darbas perniek bus. ATSAKYTI
Diana
2019-07-22 15:41
Galima ir nekaitinti, tada darykite taip - užsuktus stiklainius verskite dangteliais žemyn, kuo šilčiau apklokite ir palikite visiški atvėsti. O tada neškite į rūsį. Bet gaminant be kaitinimo labai svarbu higiena ir švara (švarūs dangteliai, stiklainiai, rankšluosčiai). Ir svarbu laikyti konservus vėsiai. Pakaitinus konservai būna truputį atlaidesni šiems momentams ;) ATSAKYTI
Rasa
2020-07-16 12:28
Nuekada nekaitinu ATSAKYTI
Nijolė
2020-07-22 20:24
Du kartus užpilkite su verdančiu vandeniu,palaikykite kol atvės,o trečią kartą užpilkite su marinatu. Niekad nekaitinu,stovi po kelus metus. ATSAKYTI
Agnė
2020-07-23 12:00
Kai du kart užsipila su verdančiu marinatu-be baimės,tikrai nešaudys ATSAKYTI
Janina
2021-06-24 21:22
As nekaitinu, tik du kartus uzpilu ir siltai apkloju, palieku per nakti ATSAKYTI
Auksė
2021-07-18 19:40
Niekada nekaitinu. Gaunasi lb skanūs, kieti. Nenušaudo tikrai. Kažkada bandžiau kaitinti , teko išmest minkšti , neskanūs. ATSAKYTI
Auksė
2021-07-18 19:41
100% tiesa ATSAKYTI
RAMUNAS NAUJOKAS
2022-08-23 00:48
Tai stovi gėris dešimtmečiais.. geras patarimas, kas metai pasipyldyti dar keliems.. ATSAKYTI
Rasa
2018-07-26 11:24
O aš užpylus marinatu iškart kaitinu. ATSAKYTI
Daiva
2020-07-31 16:15
Aš tai pat užpilu marinata ir kaitinu ATSAKYTI
regina
2018-07-21 22:30
As irgi darau labai skanus agurkeliai.As naudoju namini medu ATSAKYTI
Vilija
2021-08-08 20:01
Ar kaitinat? ATSAKYTI
Monika
2023-08-31 10:12
taip ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital