Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Agurkai žiemai su ciberžole ir medumi
Autorius apie receptą: Šie agurkėliai man buvo metų atradimas. Paragavau jų pas puseserę, sužavėjo, tad grįžus puoliau ir aš tokius gaminti. Beje, toks pat receptas tinka ir cukinijai. Šie agurkėliai man buvo metų atradimas. Paragavau jų pas puseserę, sužavėjo, tad grįžus puoliau ir aš tokius gaminti. Beje, toks pat receptas tinka ir cukinijai. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
pagal poreikį agurkų
1 litras vandens
1 stiklinė acto 9%
1 stiklinė cukraus
4 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos (su kaupeliu)
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis ciberžolės (su kaupu)
pagal poreikį krapų žiedynų
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį kvapiųjų pipirų
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Marinatui vandenį pilame į puodą, dedame cukrų, druską, medų, ciberžolę, užverdame, supilame actą ir dar kartą užverdame.
2.
Į švarius stiklainius dedame po skiltelę pasmulkinto česnako, krapų žiedyną, kvapiųjų ir juodųjų pipirų.
3.
Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus galima pjauti tik pusiau. Agurkus dedame į stiklainius ir užpilame verdančiu marinatu.
4.
Užpiltus agurkus palaikom pusvalandį ar ilgiau, nupilam, marinatą užkaitiname vėl, vėl užpilam, pridengiame dangteliais ir statome į puodą su vandeniu (kad apsemtų maždaug iki vidurio stiklainį) kaitinti. 0.75 litro stiklainį kaitiname apie 5 minutes. Tada išimame, užsukame ir dedame šiltai, kol atvėsta.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (10)
Ernesta
2019-08-08 12:39
Stikline acto,tai 250ml ar 200ml ? :/ ATSAKYTI
Agnė
2019-08-08 15:46
Paprastai stiklinė būna 250 ml. Bet net jeigu naudosite 200ml, vis tiek bus skanu, nes svarbu cukraus ir acto proporcijos nepakeisti. ATSAKYTI
rima
2019-07-12 22:03
as uzpilu ir uzdarau ATSAKYTI
Vaida
2019-07-22 13:18
Ar laikosi nekaitinti? Kaip tik einu daryti ATSAKYTI
Asta
2019-07-22 14:22
Aš nerizikuočiau nekaitinant, su kaitinimu darbo gal ir nemažai, bet jis tikrai atsiperka, kai agurkėliai puikiai pavyksta :) Na, o jei nušaudys nekaitinti, tai visas darbas perniek bus. ATSAKYTI
Diana
2019-07-22 15:41
Galima ir nekaitinti, tada darykite taip - užsuktus stiklainius verskite dangteliais žemyn, kuo šilčiau apklokite ir palikite visiški atvėsti. O tada neškite į rūsį. Bet gaminant be kaitinimo labai svarbu higiena ir švara (švarūs dangteliai, stiklainiai, rankšluosčiai). Ir svarbu laikyti konservus vėsiai. Pakaitinus konservai būna truputį atlaidesni šiems momentams ;) ATSAKYTI
Rasa
2018-07-26 11:24
O aš užpylus marinatu iškart kaitinu. ATSAKYTI
regina
2018-07-21 22:30
As irgi darau labai skanus agurkeliai.As naudoju namini medu ATSAKYTI
Renata
2018-07-21 22:10
O kokį medų tą skysta ar kokį ATSAKYTI
Ovidija
2018-07-20 17:53
Tikrai pats skaniausias agurkėlių receptas, ne vienus metus darau, superinis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital