Aguonų vyniotinis

AUTORIUS:
Galina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Aguonų vyniotinis
Aguonų vyniotinis
Aguonų vyniotinis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 kilogramas miltų (gali reikėti mažiau)
200 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
3 šaukštai cukraus
14 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų aguonų
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
10 šaukštų cukraus
šiek tiek pieno
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas iš vakaro turite užmerkti vandenyje.
2.
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska bei suminkštu sviestu. Supilkite pieną ir mieles, gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Miltų dėkite tiek, kad išminkyte tešla neliptų prie rankų, bet ir liktų elastinga, jokiu būdu ne kieta. Jei atrodo kietoka, įpilkite dar šiek tiek pieno. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
3.
Ruošiame įdarą: išbrinkusias aguonas nusunkite, tuomet sumalkite smulkia mėsmale. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų ir medų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Galite įpilti šiek tiek pieno. Aguonas užpilkite sviesto mišiniu ir gerai išmaišykite.
4.
Tešlą gerai iškočiokite, ištepkite aguonų mišiniu ir susukite. Pyragą ištepkite išplaktu kiaušiniu.
5.
Kepkite pyragą orkaitėje, nustatę 180 laipsnių temperatūrą, apie 40 minučių.
AUTORIUS: Galina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Aurelija
2022-12-25 19:42
Tokiuose receptuose labai svarbu pamineti koki orkaite naudojate...nes nuo to priklauso temperatura ir laikas. Miltu kas dejo 1kg tai keista, kaip nejautet kada uztenka,nes tiek tikrai nereikia. ATSAKYTI
Eugenija
2021-12-30 08:45
su tokiu kiekiu miltų gaunasi asfalto masė, tikrai per daug ATSAKYTI
Vida
2021-12-04 17:57
Labai gaila kad niekada neraso miltu rusiu o ju nemazai yra nes miltai daug ka keicia ATSAKYTI
Edgaras
2021-05-10 13:12
Receptas labai skanus. Pora patarimų: 1Kg miltų yra per daug. Sakyčiau, kad 750 būtų geriau, kaip minėjo praeituose komentaruose. Mielės nesugebėjo net iškilt dėl kietumo, o tešlą vos pavyko išlygint, o aš vyras :D 10 šauktų sukraus į įdarą yra gerokai per daug, kai dedamas ir medus. Aš dėjau 5 šauktus ir tai sakyčiau, kad dar buvo per saldu. Nebent mėgstat labai labai saldžiai. ATSAKYTI
ji
2021-01-14 19:30
Labai geras! Kepiau Kaledoms, siandien vel kepu. Greita, paprasta, skanu. Tik miltu dejau 750g ATSAKYTI
Marija
2021-01-01 21:13
Įdaras ir man truputį išbėgo.. Bet dar liko pakankamai daug.. :DGavosi puikiai! Pyragas minkštutis, lyg pūkas. Ačiū autorei už receptą:) ATSAKYTI
Marija
2021-01-01 21:04
Miltų dėjau mažiau. Beriau tiek, kad minkant neliptų prie rankų. Miltų kiekis priklauso nuo miltų smulkumo. ATSAKYTI
Indrė
2020-12-30 22:29
Viską dariau pgl receptą. Gavosi per kietas, manau nesąmonė gaminti iš 1kg miltų. Beje jei ne vyras būčiau net neiškočiojus :D ATSAKYTI
As
2020-12-25 20:46
Nenormali porcija...kepiau is puses ir taip issipūtė kad vos iš blėkos neišlipo, o blėka per visą orkaitę. Beje,man irgi išbėgo aguonų skystis- pagrinde tas sviestas su medum ir cukrum. ATSAKYTI
R
2019-12-23 19:45
Sausos ar slapios aguonos? ATSAKYTI
Indrė
2019-12-18 11:21
Mielės sausos ar šlapios dedasi?
ATSAKYTI
Neri
2018-12-23 21:15
Man aguonos isbego :( ATSAKYTI
Dalia
2018-12-24 14:07
Gali būti kad aguonas per mažai nusunkėte, reikia gerai nusunkti ATSAKYTI
Loni
2017-01-31 22:46
Superinis vyniotinis. As tik i tesla ne piena, o kefyra pyliau ir dejau tik trynius. ATSAKYTI
Petras
2015-10-18 22:03
Patarimas kas mėgsta saldžiau dėti cukraus i tešla ir daryti glaju cukrinį ant viršaus nes tešla be šaldumo nelabai derinasi pyragui bet siaip receptas geras jeigu mėgstate ne saldžiai cia is tu receptu kur tikrai nereikia mažinti cukraus ir medaus kiekio :) ATSAKYTI
Regina
2011-08-31 11:42
labai skanus rulietas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital