Pašildyti pieną iki 30 laipsnių celsijaus, įdėti mielių, 75g cukraus, 250g miltų , viską išmaišyti , palikti kol masė padvigubės.
Tada dedame likusius miltus, cukrų, kiaušinius, išmaišome.
Įpilame ištipintą margariną, išmaišome, uždengiame servetėle ir paliekame 20 - 30 min.
Įdaras:
Aguonas užpilame šaltu vandeniu, užverdame ir verdame uždengtas ant mažos ugnies apie 20 - 30 min.
Atvėsiname, nupilame vandenį ir sumalame mėsmale 2 - 3 kartus.
Cukrų plakame su sviestu, kol cukrus ištirps, dedame sumaltas aguonas, nuplautas razinas, sutarkuotą aplesinų žievelę ir mogdolinį aromatą - viską gerai išmaišome.
Iš tešlos iškočiojame blyną , dedame įdarą, suviniojame, kraštą patepame vandeniu , užspaudžiame.
Į skardą padengtą kepimo popieriumi dedame vyniotinius ir paliekama šiltoje patalpoje, kad šiek tiek pakiltų.
Kepame orkaitėje 170 laipsnių pagal celsijų 35 - 40min, atvėsiname ir tepame glazūrą.
Glazūra: Į verdantį vandenį dedame pudrą, šokoladą ir gerai išmaišome.