Aguoninė boba

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Aguoninė boba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 v. š. cukraus
200 g sviesto
100 ml pieno
4 kiaušiniai
500 g miltų
100 g aguonų
20 g mielių
 0,5 a. š. vanilinio cukraus
Glajui:
1 baltymas
100 g cukraus
citrinų sulčių
50 g  riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles išsukite su trupučiu cukraus ir palikite, kol pakils.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išsukite su cukrumi iki purumo, supilkite pašildytą pieną, sudėkite mieles, pusę miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, supilkite išlydytą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, sausas aguonas. Gerai išminkykite, prieš baigdami sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus, vėl leiskite tešlai pakilti.
Tešlą supilkite į paruoštą specialią aukštą formą, pastatykite šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepkite 1 valandą vidutinio karštumo orkaitėje. Kepinį iš formos išimkite kiek praaušusį. Kiaušinių baltymus išsukite su miltiniu cukrumi ir citrinų sultimis. Glajumi apliekite bobą, pabarstykite smulkiai kapotais riešutais.
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alma
2012-04-14 22:48
Aciu. Geras receptas, tik aguonu kita karta deciau maziau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital