Mieles išsukite su trupučiu cukraus ir palikite, kol pakils.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išsukite su cukrumi iki purumo, supilkite pašildytą pieną, sudėkite mieles, pusę miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, supilkite išlydytą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, sausas aguonas. Gerai išminkykite, prieš baigdami sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus, vėl leiskite tešlai pakilti.
Tešlą supilkite į paruoštą specialią aukštą formą, pastatykite šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepkite 1 valandą vidutinio karštumo orkaitėje. Kepinį iš formos išimkite kiek praaušusį. Kiaušinių baltymus išsukite su miltiniu cukrumi ir citrinų sultimis. Glajumi apliekite bobą, pabarstykite smulkiai kapotais riešutais.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)