Abejingų nepaliekantis biskvitinis medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Abejingų nepaliekantis biskvitinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Tai turbūt antras, pagal dažnumą, gaminamas tortas. Abejingų jam nėra... Subtiliai jaučiamas medaus skonis ,drėgnas, ne per saldus, tikrasis medutis. Tai turbūt antras, pagal dažnumą, gaminamas tortas. Abejingų jam nėra... Subtiliai jaučiamas medaus skonis ,drėgnas, ne per saldus, tikrasis medutis. Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų medaus
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
600 gramų grietinės (riebios)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų (sulčių ir žievelės)
10 gramų želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus
Sulaistymui:
šiek tiek vandens
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą sudėti sviestą, medų ,cukrų, druską, cinamomą. Kaitinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol masė bus vientisa. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Į atvėsusią masę dėti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir suberti į plakinį, vėl gerai išmaišyti. Visą masę supilti į 22 - 24 cm kepimo indą išklotu dugnu kepimo popieriumi.
2.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje 40 - 50 minučių. Patikrinti pagaliuku ar iškepė. Pravėsusį biskvitą supjaustome į 4 dalis.
3.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir vanile, dedame grietinę, dar paplakame, supilame citrinos sultis ir suberiame žievelę, išmaišome. Galiausiai maža srovele supilam ištirpintą želatiną (želatinos kiekį užpilti užvirusiu labai mažu kiekiu vandens, išmaišyt, leisti pravėsti).
4.
Kiekvieną perpjautą biskvitą sulaistome saldžiarūgščiu sirupu, dedame kremo, vėl biskvitą ir taip kartojame, kol visą tortą surenkame. Viršų ir šonus galima apibarstyti biskvito trupiniais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Erika
2017-03-02 21:28
Patikrintas ir tikrai geras receptas, rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital