Patiekalai iš vanilės
Vanilė
Vanilė — orchidinių šeimos daugiametė žolinė liana baltais kvepiančiais žiedais. Auginama vanilė daugiausia Indijoje, Geilone ir Meksikoje. Vietiniai Meksikos gyventojai vartojo ją dar prieš ispanų atėjimą. Vanilės dėdavo į paruoštą iš kakavos gėrimą. Vanilės buvo dedama į šokolodą ir Europoje, kai ispanai ją atvežė iš Pietų Amerikos. Vanilės vaisiai — ilgos (15—20 cm) rudos kvepiančios lazdelės, su smulkių sėklų košele. Jose yra cukraus, riebalų, azotinių ir beazotinių medžiagų, svarbiausia iš jų — vanilinas. Tačiau šviežios lazdelės beveik neturi specifinio kvapo. Jos renkamos neprinokusios, fermentuojamos ir džiovinamos saulėje. Džiovinamos jos pajuosta ir įgauna specifinį kvapą, dėl kurio vanilė plačiai vartojama kulinarijoje, konditerijoje ir parfumerijoje. Vanilės dažnai dedama į įvairius varškės ir vaisių patiekalus, ledus, šokoladą, saldainius, sausainius, įvairius naminius gaminius. Anksčiau ją vartodavo virškinimui gerinti, nuo vidurių pūtimo,reumato, nervų, psichinių ir daugelio kitų ligų. Ypač ji buvo vertinama kaip dirginantis vaistas ir nuo mažakraujystės. Skaityti daugiau >>
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital