Valentinui artėjant - 12 maisto afrodiziakų ir receptai su jais

2017-02-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Valentinui artėjant - 12 maisto afrodiziakų ir receptai su jais
Shutterstock

Afrodiziakų pavadinimą įkvėpė senovės graikų meilės ir grožio deivės Afroditės vardas. Jau anuomet tikėta ir ieškota maisto produktų, įžiebiančių aistrą ir neleidžiančių jai užgesti. Siūlome susipažinti su 12 pačių stipriausių maisto afrodiziakų bei panaudoti juos gaminant ypatingą vakarienę ar desertą mylimam žmogui Valentino dienos proga.

 

 

Vyšnios

 

 

Vyšnios afrodiziaku vadinamos ne tik dėl savo skonio ar mitybinės vertės, bet ir dėl su aistra siejamos, sodriai raudonos spalvos, akį traukiančio blizgesio bei malonaus aromato.

Mylimą žmogų tikrai palepinsite iškepę tobulo skonio šokoladinį tortą su gundančiomis vyšniomis ir švelniu maskarponės kremu. Torto receptą rasite čia.

 

 

Gražgarstės

 

 

Lengvo aitrumo turinčios lapinės daržovės afrodiziakinės savybės žinomos jau nuo Senovės Graikijos laikų. Gražgarstės buvo siejamos su vaisingumo dievu, Dioniso ir Afroditės sūnumi Priapu. Tikėta, kad gražgarstės gerina vyrų lytinį pajėgumą.

Sunkumo jausmas skrandyje ar mieguistumas persivalgius - prasti Valentino dienos palydovai, tad lengvos, tačiau pakankamai sočios salotos su aistrą kurstančiomis gražgarstėmis, figomis, kumpiu, sūriu ir karameliniu padažu tikrai puikiai tiks. Jų receptą rasite čia.

 

 

Kava

 

 

Kavoje esantis kofeinas stimuliuoja nervinę sistemą, suteikia žvalumo ir pakelia libido, tad šis, senovėje tik aukštuomenei prieinamas gėrimas, vadinamas afrodiziaku.

Puodelis kavos į lovą - vienas romantiškiausių ir jaukiausių gestų. Dienos pradžia bus dar geresnė, jeigu prie garuojančio, karšto gėrimo puodelio pasiūlysite ir gardžių keksiukų su kava ir šokoladu. Jų receptą rasite čia.

 

 

Braškės

 

 

Braškės, kaip ir vyšnios, su aistra siejamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl jų raudonos spalvos, svaiginančio kvapo. Senovėje buvo tikima, kad braškės pagerina vaisingumą, kadangi jos visos padengtos mažytėmis sėklytėmis.

Tikrai neprašausite Valentino dieną patiekę braškių su tirpintu šokoladu ar grietinėle, tačiau laisvą valandėlę turintiems vertėtų iškepti minkštutį, burnoje tiesiog tirpstantį varškės tortą su braškėmis. Jo receptą rasite čia.

 

 

Medus

 

 

Auksinis medus - vienas svarbiausių afrodiziakų daugelyje kultūrų. Senovės Graikijoje medus buvo laikomas deivės Afroditės nektaru, meilės knygoje „Kamasutra“ minima, kad medaus ir muskato riešuto mišinys prailgina orgazmą. Daugelis tautų medų arba gaminius su juo tiekdavo per vestuves, dovanojo jaunavedžiams.

Medaus tortas - lietuviškiausias būdas savo mylimą žmogų pavaišinti šiuo tarptautiniu afrodiziaku. Lengvą medaus torto receptą rasite čia.

 

 

Arbūzai

 

 

Arbūzuose esantis likopenas - stiprus antioksidantas. Mokslininkai mano, kad šis gaivus vaisius vyrų organizmą veikia tarsi „Viagra“, praplečia kraujagysles, pagerina kraujotaką. 

Gaivus arbūzinis kokteilis puikiai tiks Valentino dienai. Jis suteiks energijos, žvalumo ir aistringai meilės nakčiai būtinos ištvermės. Arbūzinio kokteilio receptą rasite čia.

 

 

Šokoladas

 

 

Statistika rodo, kad gėlės ir šokoladas - populiariausios Valentino dienos dovanos. Šokolade yra cheminio elemento feniletilamino, kuris, mokslininkų teigimu, išsiskiria įsimylėjusio žmogaus smegenyse.

Mylimą žmogų ypatingai pradžiuginsite ne tiesog nupirkę šokoladinių saldainių dėžutę, o savo rankų šiluma šį produktą pavertę nuostabiausiu desertu. Valentino dienai iškepkite skaniausią visatoje šokoladinį pyragą, kurio receptą rasite čia.

 

 

Čili pipirai

 

 

Čili pipiruose esantis kapsicinas pasižymi ne tik deginančiu skoniu, bet ir praplečia kraujagysles, gerina kraujotaką, pagreitina širdies ritmą, skatina laimės hormonų išsiskyrimą, tad, valgant aštrų maistą, kūnas tarsi patiria mažytį orgazmą.

Valentino diena bus tikrai ypatinga, jeigu ragausite desertą su čili pipirais. Jus ir jūsų antrąją pusę tikrai nustebins egzotiški ananasų ir kokosų ledai su čili pipirais. Jų receptą rasite čia.

 

 

Avokadai

 

 

Avokado pavadinimas, išvertus iš actekų kalbos, reiškia „sėklidė“. Šiuos vaisius vietiniai labai vertino ir tikėjo jų stebuklinga galia. Derliaus rinkimo dieną nekaltos merginos buvo uždaros namuose ir akylai saugomos, kad nesusidurtų su aistros apakintais vyrais.

Ideali Valentino dienos vakarienė - salotos su aistrą kurstančiu avokadu, lašiša, gaivaus kartumo suteikiančiais greipfrutais... Puikių salotų receptą rasite čia.

 

 

Bananai

 

 

Žmogaus seksualumą tyrinėjęs psichoanalizės pradininkas Zigmundas Froidas teigė, kad afrodiziakams labai svari jų forma bei kultūrinės asociacijos, tad bananai - vieni stipriausių afrodiziakų. Bananuose esantis bromelainas skatina testosterono gamybą, šis vaisius gali pagerinti vyro potenciją.

Valentino dieną tikrai nesinori ilgai tūnoti virtuvėje, tad puikiai tiks nekeptas, per akimirką paruošiamas, tačiau dieviškai skanus meduolių tortas su bananais. Jo receptą rasite čia.

 

 

Granatai

 

 

Daugelis artimųjų rytų tautų granatus vadina „meilės obuoliais“. Tikima, kad tai stiprus afrodiziakas ne tik didinantis seksualinį pajėgumą, bet ir gydantis nuo nevaisingumo, padedantis susilaukti vaikų.

Granatai puikiai papildo daugumą salotų, suteikia joms įdomią skonio natą bei labai padailina išvaizdą. Meilės dienos proga siūlome pasigaminti įvairiais ingredientais turtingų salotų su ožkos sūriu, granatų sėklomis, gražgarstėmis, kaparėliais bei balzaminio acto padažu. Puikių salotų receptą rasite čia.

 

 

Austrės

 

 

Austrės - vienas populiariausių ir žinomiausių afrodiziakų. Jose yra  meilės hormonų gamybai ir išsiskyrimui būtinų amino rūgščių, o taip pat libido bei vyrų potencijai būtino cinko. Pasakojama, kad šias jūrų gėrybes ypatingai mėgo bei jomis dažnai mėgavosi garsiausias pasaulio meilužis Kazanova.

Ruošiant austres reikėtų kitais ingredientais nenustelbti jų subtilaus sūrumo ir gaivumo, tad galbūt pakaks tiesiog citrinos griežinėlio ir atšaldyto šampano taurės. Norintys paeksperimentuoti austres gali patiekti su rūgščiais obuoliais ir jūros dumbliais. Šio užkandžio receptą rasite čia.
 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital