Varškės tortai ir pyragai - 42 nesudėtingos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Varškės tortai pyragai
@ Shutterstock

Visuomet norisi tiek užsukusius svečius, tiek namiškius nustebinti kuo nors skaniu ir ypatingu! Velykos tam itin puiki proga! Geriausiai tam tiks varškės tortas ar pyragas. Siūlome išsirinkti savo mėgstamiausią iš net 42 mūsų atrinktų ir išbandytų receptų. Skanių eksperimentų!

 

Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių braškių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis varškės pyragas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja įmantrių ingredientų. O pastovėjęs per naktį šaldytuve jis dar skanesnis - primena karamelinį tortą! Beje, jei džiovintų slyvų nemėgstate, jas praleiskite arba pakeiskite kitais minkštais vaisiais, pvz. džiovintais abrikosais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir malonios rūgštelės. Receptui mus įkvėpė lenkiškas trupininis pyragas Skubaniec, tik jame vietoje varškės sluoksnio naudojami su cukrumi išplakti kiaušinių baltymai. Visgi su varške mums dar skaniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir braškės - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis keksas - šaunus desertas prie kavos ar arbatos. Iškepė minkštas ir drėgnas. Kol šviežios uogos soduose dar neprisirpo, puiki proga panaudoti šaldytas! Tiesa, nedėkite uogų daugiau, nei nurodyta recepte. Jei įdėsite mažiau – nieko tokio, jei daugiau – tešla gali tapti per skysta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Tiems, kas mėgsta varškės pyragus ir šokoladą, pristatome jų junginį - nuostabaus skonio pyragą su šokolado gabaliukais ir glajumi! Patikėkit, šis tikrai vertas nuodėmės. Juk kartais galima, tiesa? Be galo skanus, maloniai drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skoniu kažkuo primenantis legendinių itališkų Stracciatella ledų bei lietuviško plombyro junginį. Vertas absoliučiai kiekvieno kąsnelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šio recepto autorė Andželika nepaliauja mūsų stebinti savo gebėjimais! Pristatome jos puikų varškės tortą, kurį smagu ruošti ir dar smagiau smaguriauti. Želė rinkitės mėgstamo skonio, jei norite, galite papuošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kremiškas, švelnus, su malonia braškių gaiva ir vasariškai spalvingas tortas savo skoniu ir išvaizda pakerės visus smaližius - ir mažus, ir didelius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šis tortas gaivus, spalvingas, ne per saldus, labai vasariškas ir greitai pagaminamas. Labai smagu ragaujant, varškės sluoksnyje netikėtai aptikti aviečių, o ir torto pjūvis daug gražesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Pyragas gaivus, lengvas, puikaus skonio! Yra vietos ir improvizacijai - pagrindui galite naudoti ne tik šokoladinius, bet ir kitokius sausainius, o viršui - mėgstamą uogienę. Kaip pataria recepto autorė Alina, bandėme jį ir su mėlynių, ir su aviečių uogiene, abu variantai labai patiko!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį!

Receptą rasite čia.

Pyrago receptas labai paprastas, todėl gali pasirodyti, kad šis pyragas visiškai niekuo neišsiskiria iš kitų varškės pyragų, tačiau vėsdamas pyragas "pravirksta" ir tuomet pamatysite visą jo grožį! Autorė klasikinį receptą kiek patobulino ir siūlo pyragą papildomai gardinti konservuotais persikais, kurie čia labai dera!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nekeptas, puikus tortas papuoš bet kurią šventę. Tortas minkštas, kremiškas ir tiesiog fantastiškai gardus! Gardžiausias tiesiai iš šaldytuvo.

Receptą rasite čia.

Keksas pavyksta purus, kvapnus ir labai skanus! Velykoms jį galite puošti kiaušinių formos saldainukais, o visoms kitoms progomis šviežios uogos tinka tobulai. Arba tiesiog apšlakstykite glajumi ir skanaukite be papuošimų - vis tiek bus puiku. Beje, jeigu kekso norite šlapesnio ir dar labiau citrininio - suskystinkite glajų dar vienos citrinos sultimis ir apipilkite juo keksą dar šiltą, kad susigertų.  

Receptą rasite čia.

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.

Šio pyrago pasiruošimas užtruks iki 10 minučių, reikės tik palaukti, kol iškeps! Jis labai skanus, o tešla ypatingai paprastai paruošiama. Jeigu norisi, ant varškės sluoksnio papildomai galima dėti tirštesnės uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tortas labai greitas, itin paprastai paruošiamas ir labai skanus! Tortas gaivus, o naudoti jam galite ne tik braškes, bet ir avietes, vyšnias, net nebūtina turėti šviežių uogų - galima naudoti ir šaldytas, tik jas atitirpinus reikėtų nuvarvinti, kad pyragas gerai sustingtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai labai skanus. Jei mėgstate kepinius su aguonomis ir varške, rekomenduojame išsikepti. Patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ne tik labai dailus, bet ir tikrai visai paprastai pagaminamas ir itin gardus pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją. Tobulas desertas Valentino dienos vaišėms!

Receptą rasite čia.

Gaivus, visai nesudėtingai paruošiamas desertinis varškės sūris - pyragas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų ir skonių želė rinksitės, tuo spalvingesnis bus Jūsų desertas.

Receptą rasite čia.

Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, prabangią skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tinginys su šviežiomis vyšniomis, nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastas ir skanus desertas - kremiškas, švelnaus skonio. Naudota 20 cm skersmens torto forma.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivus ir labai skanus biskvitinis pyragas su varškės ir uogų įdaru. Naudojau avietes ir šilauoges, bet puikiai tinka ir kitokios, pvz., braškės, serbentai ar kitos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyragas tikriems smaližiams, kurie dievina šokoladą! Darbo nemažai, tačiau rezultatas jį atperka su kaupu. Jeigu norite procesą supaprastinti, pyragą galite kepti be garų vonelės, tuomet jis bus kiek mažiau kreminės tekstūros, tačiau vis tiek labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiame bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos ir labai skanios bulvių salotos - jas ruošiame šventiniam stalui ar pietums. Gardžios tiek vienos, tiek prie žuvies kepsnelių ar sūdytos silkės.

Receptą rasite čia.

Gražuolis varškės tinginys smagiau ir gaiviau - ruošiamas su uogomis ar vaisiais. Tinginys ypatingai spalvingas ir dailus, todėl tiks ne tik savaitgaliui prie puodelio kavos, bet ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.

Labai gardus ir lengvas desertinis tortas. Braškės suteikė tortui gaivumo. Vietoje braškių galite dėti pjaustytus bananus arba kartu braškes su bananais, na kaip kas mėgsta. Naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.

Receptą rasite čia.

Vienas skaniausių mūsų ragautų varškės pyragų, be to, fantastiškai gražiai atrodo ir yra labai lengvai pagaminamas. Jeigu neturite kreminės varškės, paprastą varškę galima tiesiog sutrinti elektriniu trintuvu. O jeigu dalį varškės pakeistumėte maskarponės sūriu, įdaras taptų dar kremiškesnis ir skoniu sužavėtumėte kiekvieną ragaujantį!

Receptą rasite čia.

Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, didelis.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanus varškės pyragas su bananais! Varškės sluoksnis labai švelnus, kreminės konsistencijos, o kiekvienas pyrago gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Dar vienas labai paprastas receptas, kurio prašys visi paragavę! Kas gali būti skaniau nei šokoladinių sausainių ir varškės kremo derinys... Puoškite šokolado glaistu ir šiam pyragui neatsispirs nei vienas smaližius!

Receptą rasite čia.

Šį sausainių desertą sugebės pasigaminti kiekvienas. Desertas, kurį pagaminti lengviau negu lengva, o svarbiausia ir laiko pagaminimui daug nesugaišite. Sausainių desertą galite gaminti bet kokioje formoje ir galite gardinti įvairiausiomis uogomis. Tai jau jūsų fantazijos ir skonio reikalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai puošnus ir ypatingai gardus Tinginio tortas kitaip. Kad tortas būtų dailesnis, apliejamas šokoladu, bet skanu ir be papuošimų. Jei norite, papildomai galite pabarstyti riešutais, ypač tiks graikiniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Morkos - tikrai ne tik troškiniams ar salotoms! Iš morkų galima iškepti ir nuostabiai skanų tortą, o jei dar pertepti švelniu varškės kremu, tuomet bus labai sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Tortas išties gaivus, ne per saldus ir nesprangus. Braškės čia tinka tobulai, bet jei jų neturite, galite naudoti ir kitas šviežias ar konservuotas uogas. Puikiai tiks serbentai, avietės, vynuogės, šilauogės, mėlynės ir kitos uogos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitas ir labai skanus pyragas, kuriam reikės vos kelių ingredientų. Pyragas puikus ir tuo, kad jam nebūtinos šviežios uogos, o uogienę galite rinktis ir bet kokią savo mėgstamą. 

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas vaikystės Kuršėnų vyniotinis - visai kaip vaikystėje! Ir taip puikų varškės kremą papildomai galite pagardinti vaisių gabaliukais, pvz., konservuotais persikais ar mandarinais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tango su Helena

Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Toks tortas ypač populiarus Vakarų Europoje, o šį pavasarį siūlome jį pakviesti ir į lietuvišką virtuvę! Tortas kremiškas, saldus ir labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis pyragas labai skanus! Minkštutėlis desertas su varške, o dar saldainiai, kurie lyg ištirpsta ir pasidaro saldžiais lašeliais. Ir gražu ir labai skanu!

Receptą rasite čia.

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago pavyksta tkrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ypatingai skanus varškės tortas su šokoladiniai Oreo sausainiais. Jeigu neturite tokių, galima naudoti ir kitokius šokoladinius sausainius su kreminiu pertepimu. Pakerės smaližius ir net nereikės kepti!

Receptą rasite čia.

Pyrago skonis šiek tiek primena desertinį varškės sūrį, bet baltasis šokoladas jį padaro dar gardesniu! Pyragas švelnios, kreminės konsistencijos su labai gaiviais ir spalvingais želė gabaliukais. Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Brone
2018-03-16 20:55
Aciu, labai geri receptai ATSAKYTI
henrika
2018-03-15 19:30
Aciu ATSAKYTI
Audronė
2018-03-15 17:58
Tikrai nuostabūs receptai šventėms ir ne tik ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital