Spurgos spurgytės - 29 burnoje tirpstantys spurgų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-11
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
Spurgos spurgytės - 29 burnoje tirpstantys spurgų receptai!
@ Shutterstock

Traški plutelė ir purus, korėtas vidus - tobulai minkštos, spirgančios aliejuje ir padengtos cukraus pudros sniegeliu... O gal plikytos ispaniškos? Arba kvepiančios riešutais! Oj, kiek daug jų įvairių yra, o kokios visos skanios. Skubėkime rinktis ir mėgautis naminėmis, tokiomis kvapniomis spurgomis!

Artėjančioms Užgavėnėms siūlome rinktis net iš 29 puikių idėjų.

 

Receptas iš vaikystės, labai senas ir patikrintas. Minkštos, purios ir labai skanios spurgytės su traškia ir plona plutele. Kitą dieną taip pat išlieka minkštos.

Receptą rasite čia.

Bomboloni – minkštos, purios, saldžiu kremu įdarytos itališkos mielinės spurgos. Smaližiams toks desertas neabejotinai patiks. Sutikite, kartais būna dienų, kai viskas, ko trūksta iki pilnos laimės, tai „kažkas skanaus ir saldaus“. Kitą kartą, pajutę tokį norą ir skyrę lėtą savaitgalio dieną, prisiminkite šį receptą – išvirkite nuostabiai skanių bomboloni!

Receptą rasite čia.

Traški plutelė ir nuostabus minkštumas viduje - viskas ko reikia tobuloms spurgytėms. O dar švelni citrinos nata skonyje jas paverčia tiesiog neatsivalgomai gardžiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pažiūrėjus į šias skanuoles, gali pasirodyti, kad jų paruošimas sudėtingas, bet ne - viskas labai paprasta, o išbandžius kyla tik viena mintis - kodėl jų nekepiau anksčiau? Gaminant pagal šį detalų "žingsnis po žingsnio" receptą nepavykti tiesiog negali!

Receptą rasite čia.

Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada pagalvojot, kad iš tešlos, labai panašios į tą, kurią ruošiame obuoliniams blynams, galima išvirti štai tokį jaukų saldėsį? Išbandykite! Tikriausiai spurgytės iš lėkštės išnyks akimirksniu, bet jei liktų vėlesniam laikui, atvėsintas laikykite sandariame indelyje, kad neapdžiūtų.

Receptą rasite čia.

Jos lengvos lyg debesėliai, gardžiai apskrudusios išorėje, o viduje – švelnios, minkštos, gausiai korėtos. Vargiai surastume mieliau atrodantį desertą, tiesa? Jų mažumas pakeri – jos patinka visiems, mažiems ir dideliems, o išsivirti jų namuose neįtikėtinai paprasta!

Receptą rasite čia.

Šios spurgytės minkštos, skanios ir visaip kitaip geros. Jos iš kiek kitokios tešlos - ne tik su varške, bet ir kremišku maskarponės sūriu. Tikrai gardu ir rankos pačios siekia dar ir dar vienos. Spurgos minkštesnės, kremiškesnės nei klasikinės varškės spurgos.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanios senovinės spurgytės. Rūgpienį šiame recepte galima keisti kefyru. O jeigu spurgomis nevaišinsite mažųjų, į tešlą, kad ji sugertų mažiau riebalų, galite įpilti šaukštą degtinės ar brendžio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanios turkiškos spurgytės Tulumba. Spurgos mirkomos atvėsusiame sirupe, todėl valgomos šilsvos arba visai šaltos, jeigu visų nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Dėka to, kad spurgos gaminamos iš rikotos sūrio, o ne iš varškės, jos yra labai švelnios viduje. Italijoje jos vadinamos Castagnole di Carnevale (karnavalo spurgos), nes tai tradicinis itališkų karnavalų desertas gaminamas visuose šalies regionuose.

Receptą rasite čia.

Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!

Receptą rasite čia.

Ne mažiau populiarios už blynus per užgavėnes yra dar ir spurgos. Spurgų kepama labai įvairių, skiriasi ir jų tešlos sudėtys, ir formos ir įdarai.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, nesudėtingai paruošiamos spurgos tiems, kad nemėgsta varškės spurgų ar tiesiog nori paįvairinti savo kepinių meniu. Spurgos viduje korėtos, todėl į iškepusias konditeriniu švirkštu galima įspausti uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šių spurgyčių receptas labai paprastas, su juo susidoros ir virtuvės naujokai, o širdelių forma nudžiugins mažuosius smaližius.

Receptą rasite čia.

Šios spurgytės nėra pernelyg saldžios, tad turėtų patikti ir nuosaikesniems smaližiams. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Receptą rasite čia.

Varškės spurgas galima ruošti ir kitokiu būdu - dar žaismingesniu ir kiek neįprastu. Na, ir gardžiuotis jomis labai skanu, puikios vaišės svečiams, o ypač vaikams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanios, minkštos ir labai drėgnos spurgos smaližiams! Jų įdaras švelnus ir kremiškas, kiekviena spurgytė tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Siūlome skanėstų ir veganams! Jas valgant, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Varškės spurgos kepamos nuo neatmenamų laikų ir atrodo, kad ką čia joms dar ir bepridursi, bet ilgiau pagalvojus, juk varškė ir braškės, tai puikus "duetas", tai kodėl jo neišbandžius? 

Receptą rasite čia.

Gardžios, minkštos, tirpstančios burnoje… tiesiog puikios spurgos – tokios, kurių norisi visada.

Receptą rasite čia.

Labai gardžios, kvapnios ir purios spurgytės. Iškepusias tinka pabarstyti cukraus pudra, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai minkštos, labai skanios mielinės spurgytės iš Kazachstano. Spurgytės skanios ir šiltos, ir atvėsusios, puikiai tinka su puodeliu arbatos. Beje, man jos labai patinka ir tuo, kad, kitaip nei tradicinės spurgos, jų kepimui nereikia tiek daug aliejaus, tad išeiga taupesnė, taip pat tešla ruošiama be kiaušinių. Receptą kažkada radau Youtube, išbandžiau ir labai juo džiaugiuosi! Tešloje nėra daug cukraus, todėl spurgos nėra itin saldžios, jei nebarstysite cukraus pudra, jas galima valgyti ir pusryčiams su rūkytomis mėsytėmis, sūriu, net su sriuba!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios Naujojo Orleano spurgytės, kurios Justinai šiek tiek primena žagarėlius, yra tikrai labai skanios. Ir labai tinkamos mėgautis dabar, smarkiai atvėsus orams.

Receptą rasite čia.

Dekoruotos glajumi ir spalvotais pabarstukais spurgytės "Donuts", variantas su varške. Patikėkite, neliksite joms abejingi. Beje recepte nenaudojami kvietiniai miltai!

Receptą rasite čia.

Patobulintas receptas spurgų, kurios tinka su įvairiausiais įdarais! Spurgos - minkštos ir sultingos.

Receptą rasite čia.

Manau, kad retas prisipažintų, kad nemėgsta šio deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Purios, putlios, skanutėlės varškės spurgos, kurių tešla patobulinta grietine. Spurgos iškepa minkštos ir labai skanios. Atvėsusias tinka barstyti cukraus pudra, bet jos tokios skanios, kad vargu, ar spės atvėsti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tešla paruošiama labai greitai, spurgytės iškepa minkštos viduje, o dėl tešloje esančių manų - su ypač traškia plutele. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios mielinės spurgos. Iškepa minkštos, purios ir neatsivalgomai skanios. Puošiamos glaistu, bet gardžios pavyksta ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Spurgos su ypatingai traškia plutele, o vidus purus ir korėtas. Varškę rinkitės sausesnę, birią, iš maišelių, iš jos spurgytės pavyks nepakartojamai gardžios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Tikriausiai retas prisipažintų, kad nemėgsta šio deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Naujas, ilgai išieškotas spurgų derinukas! Taip taip, mielines spurgos su varške, tiesiog kosmosas visomis prasmėmis, o tas cinamoninis aromatas spurgas pakelia į kitą lygį. Išbandykite!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai dailios ir labai skanios plikytos tešlos spurgos prancūziškai. Rasite ir puikaus glajaus receptą, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Varškės spurgos su netikėtu ingredientu - riešutais! Minkštos ir purios, kaip ir klasikinės, o kiekvienas kąsnis - malonus atradimas su riešutų gabalėliais ir fantastišku aromatu.

Receptą rasite čia.

Klasikinės varškės spurgytės su nuostabiu siurprizu viduje - vyšnių džemu! Įadarą galite rinktis ir kitokį - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį.

Receptą rasite čia.

Kitokios spurgytės - iš rikotos sūrio tešlos. Jos kiek kremiškesnės, minkštesnės nei tradicinės varkės spurgos. Iškepusias taip pat, kaip ir klasikines, barstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Gražuolės spurgytės "Knysliukai" - tokios patiks ne tik suaugusiems prie kavos, bet ir mažiesiems smaližiams! Iškepusias barstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Purios amerikietiškos mielinės spurgytės. Spurgų nereikės kočioti ar formuoti rankomis, jos spaudžiamos stikline, tad visos iškeps vienodai dailios formos, o papuoštos glajumi ar pabarstukais bus ne tik labai skanios, bet ir ypatingai dailios.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanios spurgytės, kurios visuomet labai greitai išgaruoja nuo stalo! Receptas tikrai labai paprastas, o paragavę jų ne tik mintimis grįšite į vaikystė, bet norėsite jų dar ir dar vienos.

Receptą rasite čia.

Ypatingos varškės spurgas su jaukumo suteikiančiu kapučino prieskoniu. Jei mėgstate kavą, šios spurgos jums labai patiks. Šeštadienio popietei spurga ir arbata – geriausias variantas.

Receptą rasite čia.

Dar vienos puikiosios spurgytės be varškės, šį kartą iš plikytos tešlos. Viduje spurgos purios ir korėtos, o išorėje traškios, bet švelnios. Labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Šios varškės spurgos labai skanios, su cinamono ir tirpios kavos trupinukais išorėje. Kavos skonis net be kavos puodelio!

Receptą rasite čia.

Klasikinis ispaniškas skanėstas smaližiams! Receptas ypatingas dar ir tuo, kad joje sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei cukraus, moliūgų spurgos natūraliai saldžios.

Receptą rasite čia.

Ypač minkštos mielinės spurgytės smaližiams. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, bet tuo galite ir nespėti įsitikinti, nes nuo stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Sveiki ingredientai: rikotos sūris, viso grūdo nesijoti miltai, sezamo sėklos. Šis receptas patiks norintiems kiek sveikesnio maisto, tačiau ir gardžiai pasimėgauti.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital