Skaniai ir sočiai be mėsos - 39 vakarienės idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-11-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Receptai be mėsos
@ Shutterstock

Šios puikios vakarienės idėjos įkvėps atrasti naujus ir labai skanius derinius. Mėsos nebuvimas čia nėra ribotumas, o galimybė įtraukti į racioną dar daugiau įvairių daržovių, jūros gėrybių ir kitų puikių ingredientų. Kiekvienas receptas nuostabiai tiks sotiems, aromatingiems pietums ar vakarienei.

Apsižvalgę po LaMaistas.lt platybes atrinkome net 39 vakarienės idėjos idėjas greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos! Ir pyragai, ir blyneliai, ir kepsneliai, ir apkepas... Tik spėk rinktis ir ragauti!

 

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim. Suteikti virtoms bulvėms antrą šansą labai paprasta – iš jų (ar iš bulvių košės) labai paprastai galime išsikepti puikių pikantiškų blynelių.

Receptą rasite čia.

Kas gali sušildyti rudens popietes geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jos receptas įkvėpta samerikietiškos klasikos „mushroom wild rice soup“, tik vietoje laukinių ryžių rinkomės prieinamesnius ruduosius ryžius, bet, žinoma, galite naudoti ir ilgagrūdžius baltus, tada virti pakaks trumpiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus patiekalas, kuris tiks gardiems pietums ar vakarienei su artimaisiais. Karis pavyksta sotus, gardus ir spalvingas. Labai skanu valgyti tiek vieną, tiek patiekti su virtais ryžiais ar ryžiniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skani vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, siūlome būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Esame ragavusi daugybę skirtingai ruoštų Gnocchi variantų su įvairiais padažais ir drąsiai galime teigti, kad su saulėje džiovintų pomidorų padažu jie yra vieni skaniausių. Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Norintiems paįvairinti sriubas, ši bus puiki išeitis. Pavyksta labai gardi, kvapni ir tokia, kurios porciją norėsis pakartoti. Na, o jei norisi dar sočiau, galima papildomai įdėti plėšytos vištienos ar kitos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kvapniais prieskoniais pagardinti maltinukai, formuojami aplink medinius iešmelius, būdingi Artimųjų Rytų virtuvei. Kofta (arba kebabais) vadinami maltinukai tradiciškai ruošiami iš jautienos ar avienos, o augalinė jų versija taip pat labai gardi – jai naudokite augalinės kilmės sojų faršą. Toliau, kaip ir gaminant pagal autentišką receptą, faršą gardinkite sodraus aromato prieskoniais, dosniu ryšeliu petražolių, svogūnais ir česnakais. Tokie maltinukai dažniau patiekiami kaip užkandis: didelėje lėkštėje išdėliokite iešmelius ir mėgstamas daržoves, šalie patiekite gaivaus padažo. Valgymą paverskite smagia patirtimi – čiupkite už iešmelio, mirkykite į padažą ir ragaukite!

Receptą rasite čia.

Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus irgi galite keisti kitomis mėgiamomis daržovėmis ar net nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Iešmeliai – žaismingas ir labai gardus būdas patiekti tiek daržoves, tiek kukuliukus. Suverti iešmelius labai paprasta, o spalvų įvairovė neabejotinai traukia akį ir kelia apetitą. Jei norite į savo masto racioną įtraukti daugiau daržovių, išbandykite tokį patiekimo būdą – valgyti taip smagu, kad įprastus produktus galima nejučia atrasti iš naujo. Ant iešmelių galite verti daugelį įvairių produktų: daržoves, sūrį, mėsos ar žuvies gabalėlius. Augalinei iešmelių versijai rinkitės minkštus, sultingus „Naturli“ sojų kukuliukus.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama ir be jokių didelių pastangų, o pavyksta labai skaniai. Tai gali būti puikus garnyras prie mėgiamų patiekalų ar pietų, vakarienės idėja, kai nesinori nieko sudėtingo, o tiesiog skaniai užkąsti. Tikrai puikiai tiks su riekele mėgiamos duonos ar šalia patiekti salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį.

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Šis Mac n Cheese be galo kremiškas, sūriškas, tobulai skanus karštas, bet gardus ir pašildytas. Daug žodžių čia nereikia - paragavę įsitikinsite patys, koks šis makaronų ir sūrio apkepas yra puikus.

Receptą rasite čia.

Labai gardi, tik taip visada verdu burokėlių sriuba. Sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto.

Receptą rasite čia.

Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, beje, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba šaltam žiemos vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.

Salotų su silke variantų rasite daug. Ir ne be reikalo - subtilus jos sūrumas bei švelni tekstūra puikiai dera su daugeliu ingredientų. Šios sočios silkės ir bulvių salotos, kurias jums parodysime, kilusios iš prieškario Vokietijos žydų virtuvės. Jos kremiškos, tačiau nereikalauja dažnai bulvių salotoms naudojamo majonezo. Kremiškumą šiame recepte suteikia grietinės ir garstyčių padažas. Beje, labai rekomenduojame gaminant nepraleisti graikinių riešutų - jie duoda salotoms ne tik papildomos tekstūros, bet ir gurmanišką skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminami, spalvingi ir be galo skanūs - šie kepsneliai yra puiki išeitis, kai vakarienės norisi čia, dabar ir gardžiai. Daržoves mes rinkomės spalvingas bei gaivias, t.y. papriką bei brokolius, bet jas drąsiai keiskite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau žiemos sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Populiariųjų Cezario salotų interpretacijoms tikrai pritrūktų vienos rankos pirštų – o ar bandėte kada jas paruošti vien iš augalinės kilmės produktų? Tai ne tik paprasta, bet dar ir labai gardu! Kremiškos tekstūros padažą gaminkite iš anakardžių, sūrį keiskite maistinių mielių dribsniais, o vištieną –  žirnių kepsneliais. Čia puikiai tiks ir gerai sunokusio avokado riekelės bei traškūs orkaitėje kepti avinžirniai. Pastarieji gali atstoti duonos skrebučius arba būti beriami į salotas drauge su jais.

Receptą rasite čia.

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Paprastai paruošiami, neįmantrūs, bet sotūs virtinukai su varškės įdaru. Labai tinka, kai norisi kažko be mėsos. Skanu tiekti su grietine ar grietinės ir sviesto padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiama sriuba, kurią puikiai tinka ruošti po darbų, kai virtuvėje ilgai sukiotis jau nesinori. Sriuba gan sveika ir soti, o ingredientų kiekius kiekvienas valgytojas gali keisti pagal savo skonį - reikia tik susidėti ingredientus į dubenėlį ir užpilti sultiniu. O tuomet tik mėgautis.

Receptą rasite čia.

Ir be miltų, ir be kiaušinių. Skonis labai primena šilkinius bulvinius kukulius, tik Renatos kitaip ruošiami - ne sudėtingiau, kaip tik greičiau ir paprasčiau.

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Sodraus skonio ir puikios tekstūros lazanija, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant šventinio stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios!

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardi lašišos sriuba. Mėgstama net vaikų! Sriuba išverda kvapni, soti ir labai labai skani. Patiekiant pabarstome mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Šie blyneliai mūsų šeimoje karaliavo visą šią žiemą ir dar neatsivalgėme. Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiamai vakarienei sveikiau - citrininė žuvies file orkaitėje su lengva česnako nata. Garnyrui tinka šviežia duona, ryžiai ar salotos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Danguole
2017-12-08 06:33
aciu,super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital