Skaniai ir sočiai be mėsos? Tai tikrai įmanoma - dalinamės net 21 lengva ir greita vakarienės idėja!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-05-16
Skaniai ir sočiai be mėsos? Tai tikrai įmanoma - dalinamės net 21 lengva ir greita vakarienės idėja!
@ Shutterstock

Norite išbandyti kažką naujo, laikotės pasninko ar tiesiog nemėgstate mėsos?

Apsižvalgę po LaMaistas.lt ir SkoniuBlogas.LaMaistas.lt platybes, atrinkome net 21 idėją greitiems pietums ar vakarienei be jokios mėsos!

 

Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Tinka kepti keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų! Tai klasikinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris tiekiamas su humusu, graikišku jogurtu ir daržovių salotomis. Falafeliai ruošiami iš virtų avinžirnių, tačiau jei norite sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotus, tik juos reikėtų gerai nukošti! Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Purus bulvių apkepas su daržovėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Jurgittos receptai"

 

Šį nuostabų apkepą galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, jis visai paprastas ir patiks tikriausiai visiems, kas mėgsta bulves! Apkepas primena lietuvišką kugelį ir ispanišką bulvių tortiliją. Apkepas traškia plutele, puikiu prieskonių deriniu vilioja įsidėti dar ir dar gabalėlį.

Receptas čia.

 

Kopūstų blyneliai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Kiek neįprastas ir negirdėtas kopūstų panaudojimo būdas, bet, patikėkite, labai gardus! Labai skanu su grietine, o produktų reikia vos kelių. Žinoma, jei norite, papildomai galite gardinti morkomis ar žalumynais, bet kepsneliai labai skanūs ir be jų!

Receptas čia.

 

Purus varškės apkepas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Purus, švelnaus skonio ir malonios tekstūros varškės apkepas, gardus tiek šiltas, tiek šaltas. O apibertas cukraus pudra skoniu primena švelnų varškės pyragą. Tiekite su uogiene, grietine ar trintomis uogomis! Kad apkepas būtų purus ir lengvas, labai svarbu laikytis rekomendacijų recepte.

Visas receptas čia.

 

Koldūnai su nemėsišku įdaru iš nuostabios plikytos koldūnų tešlos

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!

Receptas čia.

 

Klasikiniai varškėčiai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Klasikinis, laiko patikrintas varškėčių receptas, kuris visuomet pavyksta! Kad varškėčius formuoti būtų lengviau, tą darykite šlapiomis rankomis, o jeigu nenorite suktis prie keptuvės, šiuos skanuolius galite kepti orkaitėje, keksiukų formelėse!

Visas receptas čia.

 

Keptuvėje kepta lašiša

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Tinklaraščio BeDietu.lt autorė dalinasi paslaptingu prieskonių deriniu, kuris labai patiks ir Jums! Jeigu norite dar greitesnės vakarienės, galite neruošti gurmaniško padažo, lašiša labai gardi ir be jo!

Visas receptas čia.

 

Skanieji virti varškėtukai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Skanėstas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems valgytojams! Skaniausi varškėtukai būna su sausesne varške iš maišelių, o jei tokios neturite, berkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų tokia lipni. Tiekite su uogiene, saldžiu jogurtu ar žiupsneliu kvapnaus cinamono!

Receptas čia.

 

Purus varškės apkepas be manų

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptas čia.

 

Žuvies piršteliai

 

Nuotraukos šaltinis "Neringos blogas"

 

Traški migdolų plutelė ir sultinga žuvis viduje - pasakiškai skanu! Paprasta paruošti, nereikia jokių įmantrių ingredientų. Tiekite su ryžiais, skiltele citrinos ir labai gardžiu majonezo padažu!

Receptą rasite čia.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pievagrybiais

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Paprastas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.

Visas receptas čia.

 

Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Puikus patiekalas sotiems pusryčiams, pietums ar vakatienei be mėsos! Idėja visiškai paprasta - kvapnus naminis pomidorų padažas vos iš kelių ingredientų ir jame kepti kiaušiniai. Paragavę tikriausiai gaminsite dar ir dar, nes patiekalas labai paprastas, o jo skonis - nuostabus!

Receptas čia.

 

Tuno ir avokado salotos su medaus - garstyčių sėklų padažu

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Tinklaraščio "kitchenJulie" autorės salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.

Visas receptas čia.

 

Žuvies apkepėlė

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Laibai greitas ir sotus apkepas - skanus tiek šiltas, tiek šaltas, o, tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė teigia, kad jis dar gardesnis pašildytas! Tešlą galite gardinti špinatais ar kvapniais prieskoniniais žalumynais!

Receptas čia.

 

Dieviškas mango kremas

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Nuostabaus skonios kremas puikiai tiks pusryčiams ar labai greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.

 

Trinta brokolių sriuba

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Sriuba labai gardi, malonios, kreminės konsistencijos. Jeigu mėgstate, papildomai galite gardinti žiediniu kopūstu, cukinija ar česnakais. Tiekite su apkeptais duonos kubeliais ar trupučiu tarkuoto fermentinio ar pelėsinio sūrio.

Visas receptas čia.

 

Bulvių kukuliai su sūriu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Gardūs ir greiti virtų bulvių kukulaičiai su sūriu. Įdarą papildomai galite pagardinti žalumynais, o tiekite su grietinės - lydyto sviesto padažu ar tiesiog grietine! Juos galite paruošti net ir bulvių košės likučių. Skanaus!

Receptas čia.

 

Brokolių - fetos salotos

 

Nuotraukos šaltinis "Neringos blogas"

 

Traškus brokolis, truputėlis fetos sūrio, kvapnios riešutų plokštelės ir užburiančiai gardus padažas - viskas, ko reikia greitai ir labai gardžiai vakarienei. Tinklaraštininkė Neringa pataria šiek tiek improvizuoti ruošiant gardųjį padažą - jei norite lengvesnio, naudokite truputį jogurto, jei aštresnio - daugiau česnako. Beje, padažas puikiai tiks ir kitokioms salotoms, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

 

Nuostabūs varškėtukai su saldžiomis bulvėmis

 

Nuotraukos šaltinis Tasha.lt

 

Puikūs varškėtukai! Jais mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Visas receptas slepiasi čia.

 

Brokolių ir žiedinių kopūstų kotletai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Taip, kotletus galima iškepti ir be mėsos! O dar ir kokius skanius! Papildomai brokolių ir žiedinių kopūstų masę galite pagardinti žalumynais - kalendra, baziliku ar net svogūnų laiškais, ar pikantiško skonio priduodančiu česnaku, o jei norite dar kitokių - pievagrybiais ar morkomis. Skanūs su bulvių koše ar tiesiog grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

 

Miltiniai ežiukai

 

Nuotraukos šaltinis "Neringos blogas"

 

Ar pamenate šiuo skanuolius iš vaikystės? Talentingoji tinklaraščio "Neringos blogas" autorė pataria, kad jei norite kietesnių ežiukų, juos galite ruošti be varškės, o jeigu neįveiksite visų iš karto, vėliau juos galėsite apkepinti svieste! Tiekti galite tiek saldžiai - su uogiene, tiek pikantiškai - su lydyto sviesto ir grietinės, spirgučių ar kitokiu padažu.

Visą receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis