Skaniai ir jaukiai - 14 burnoje tirpstančių bandelių receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-11-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Skaniai ir jaukiai - 14 burnoje tirpstančių bandelių receptų

Šilta, minkšta bei puri bandelė ir puodelis aromatingos arbatos ar kavos - idealus derinys tiek lietingą rudens, tiek žvarbų žiemos vakarą, apgaubiantis neįtikėtina šiluma bei jaukumu.

O kokios bandelės labiausiai patinka Jums? Galime padėti apsispręsti - atrinkome įdomiausius skaniausių bandelių receptus, patalpintus mūsų portale arba projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių tinklaraščiuose bei skubame jais pasidalinti su Jumis. Išbandykite! :)

 

Viso grūdo bandelės su riešutų kremu

 

Nuotr. šalt. Inga's Sweeterie

 

Darbo šių garduolių gaminimui (jo eigą rasite čia) įdėti reikia šiek tiek daugiau negu įprastiems mieliniams kepiniams, bet, patikėkite, skonis atpirks kiekvieną pastangų minutę. Kepėme jas šventiškiems sekmadienio pusryčiams ir nuo stalo pradingo žaibiškai, o ragavę prašė recepto. Tik būtinai gaminkite ir padažą, nes jis labai prisideda prie šių bandelių skonio aukštumų.

 

 

Karamelinės cinamoninės bandelės

 

Nuotr. šalt. Saldžios šypsenos

 

Tokios minkštos, purios, su trupučiu karamelės ir šiek tiek riešutų - šios nuostabios cinamoninės bandelės magiškai nukelia atgal į vaikystę, o jų viliojantis aromatas taip ir kviečia paimti dar ir dar vieną. Puikus receptas, kurį aptikome pas mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narę Moniką bloge "Saldžios šypsenos", o jei tiksliau, tai čia.

 

 

Greitos varškės bandelės

 

Nuotr. šalt. Dailona

 

Be galo skanios ir greitai pagaminamos bandelės, kurios puikiai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek prie salotų ar sriubos, tiek tiesiog prie kavos ar arbatos puodelio. Paprasta ir gardu - už šį nuostabų derinį nuoširdžiai dėkojame Ilonai iš blogo "Dailona". O receptą rasite čia.

 

 

Cinamoninės bandelės

 

Nuotr. šalt. Inga's Sweeterie

 

Kepant šias bandeles, visi namai mums prisipildė vaikystės prisiminimų ir sunkiai į žodžius telpančio jaukumo. Karštutė, ką tik iš orkaitės ištraukta ši cinamoninė bandutė, o šalia stiklinė pieno arba arbatos ir regis daugiau nieko netrūksta iki tobulumo. Klausydami Ingos patarimo, tešlą kočiojome ploniau (daugmaž pusės centimetro storumu) ir mums gavosi 16 visiškai puikių bandelių. Būtinai būtinai išbandykite ir Jūs! Receptą rasite čia.

 

 

Angliškos bandelės

 

Nuotr. šalt. Baking Secrets

 

Kitaip šios bandelės dar vadinamos scones - greitai ir paprastai pagaminamos, neįtikėtinai gardžios, tiesiog tirpstančios burnoje. Bazinį šio gardumyno receptą rasite čia, bloge "Baking Secrets". Su juo galite drąsiai eksperimentuoti sukuriant vis daugiau įdomių skonio atspalvių :)

 

 

Citrininės mielinės bandelės su šilauogėmis

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Nemėgstate šilauogių? Nebėda! Jas galite drąsiai keisti kitomis uogomis ar vaisių džemais. Eksperimentuokite ir tikrai atrasite savąjį skonį. Už receptą, kuris slepiasi čia, dėkojame projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narei Aušrai.

 

 

Bandelės su brokoliais

 

Nuotr. šalt. Dailona

 

Nuostabus pasirinkimas tiek mėgaujantis karštomis, tiek jau atvėsusiomis, pavyzdžiui, kelionėje. Sutikite, dauguma kur nors keliaudami su savimi pasiima įvairiausių sumuštinių, bet juk bandelės ir skaniau, ir praktiškiau :) O šios nuostabios Ilonos siūlomos bandelės dar ir maistingos - tikrai pasisotinsite. Išbandykite - receptas čia.

 

 

Bandelės su aguonomis ir čiobreliais

 

Nuotr. šalt. Duonos ir žaidimų

 

Nepakartojamai nepamirštamas skonių derinys - aguonos, čiobreliai ir lengva citrinos rūgštelė. Jei nuspręsite išsikepti šių garduolių (ką tikrai nuoširdžiai rekomenduojame padaryti), recepto ieškokite čia arba tiesiog bloge "Duonos ir žaidimų".

 

 

Bandelės su razinomis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Tikra klasika - bandelės su razinomis. Jas taip pat galite pagardinti įvairiausiais įdarais, riešutais ar džiovintais vaisiais, padengti pienišku ar baltu šokoladu. Kitaip tariant, šios skanulės gali tapti puikia terpe eksperimentams ir mėgstamiausio skonių derinio paieškai. Receptas čia.

 

 

Pilnagrūdžių miltų bandelės su klevų sirupu ir riešutais

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Pasakiškai skanios, ne per daug, bet ir ne per mažai saldžios, purios ir minkštos - tiesiog puikios bandelės su netikėtu pagardu - klevų sirupu. Dar vienas nuostabus receptas (jį rasite čia), kurį atradome projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narės Aušros bloge "Vaikai ir vanilė".

 

 

Bandelės su kumpiu ir kiaušiniene

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Originalios, be galo gardžios, puikiausiai tinkančios tiek kaip užkandis, tiek sotiems pusryčiams, greitai ir lengvai pagaminamos - visa tai apie šias nuostabias bandeles, kurių receptą rasite čia.

 

 

Česnakinės bandelės

 

Nuotr. šalt. Šokiai virtuvėje

 

Originalus ir labai skanus pikantiškas gardėsis, itin tinkantis prie čili sriubos ar troškinio. Šių bandelių paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas - kaip tik tai, ko reikia :) Daugiau apie gaminimo eigą sužinosite čia, kitaip tariant, bloge "Šokiai virtuvėje"

 

 

Mielinės bandelės su kopūstais

 

Nuotr. šalt. Ant medinės lentelės

 

Itin sočios ir be galo gardžios bandelės, kurias gal net teisingiau būtų vadinti pyragėliais. Pasakiškai skanios tiek ką tik iš orkaitės, tiek jau atvėsusios. Puikųjį jų receptą atradome pas projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narę Kristiną bloge "Ant medinės lentelės" (o tiksliau, čia).

 

 

Bandelės su varške

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Dar viena skonio klasika, nuostabiai primenanti vaikystę - bandelės su aromatinga varške. Jei nemėgstate razinų, galite jas pakeisti riešutais, džiovintais vaisiais ar uogomis. Minkštos, purios ir maloniai saldžios - nuostabus gardumas, kurio receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital