Scenoje špinatai! Net 46 išbandyti špinatų receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-28
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 23)
@ Shutterstock
Špinatai yra vienas iš tų žalumynų, kuris gali praturtinti ir paįvairinti bet kurį patiekalą. Nors dažnai juos laikome salotų ingredientu, špinatai gali būti naudojami ir kitose patiekaluose - nuo sriubų ir troškinių iki pyragų ir kokteilių. Špinatai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Jei norite rasti idėjų, kaip galite panaudoti špinatus savo virtuvėje, skaitykite toliau ir atraskite įvairių receptų su špinatais, kurie pradžiugins jūsų skonį ir poreikius.
Kreminis, subalansuoto skonio padažas ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. O jei dar pajauti gardžios keptos šoninės aromatą ir skonį, pamatai tą žavią špinatų pavasarinę spalvą, tai jau tampa patiekalu, prie kurio atskuba visa šeima. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti.
Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo.
Gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.
Lengvai, gardžiai ir nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums. Įdaryta vištiena tikrai sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo - iškepa minkšta, su sultingu ir labai skaniu įdaru. Garnyrui labai skanu tiekti makaronus, bulvių košę, raugintas, marinuotas ar šviežias daržoves. Labai gardu tiekti su česnakiniu ar kitu mėgstamu padažu, bet skanu ir be jo.
Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.
Šie kukuliukai – tai jaukus, šiltas ir maistingas valgis greitiems pietums ar vakarienei. Kol vienoje keptuvėje kepsite šaldytus sojų kukuliukus, kitoje per tą patį trumpą laiką paruošite aromatingą ir sodraus skonio padažą.
Lengvai, gardžiai ir nesudėtingai paruošiamai vakarienei ar pietums. Įdaryta vištiena tikrai sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo - iškepa minkšta, su sultingu ir labai skaniu įdaru. Garnyrui labai skanu tiekti makaronus, bulvių košę, raugintas, marinuotas ar šviežias daržoves. Labai gardu tiekti su česnakiniu ar kitu mėgstamu padažu, bet skanu ir be jo.
Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos lapeliais.
Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga.
Makaronai - tikras išsigelbėjimas, kai norisi greitos ir gardžios vakarienės. O šie dar ir su nuostabiai skaniu ir ryškiu pavasarišku padažu - špinatų pesto. Paprasta ir labai skanu! Jeigu norite sočiau, patiekti galima su kepinta vištiena, sūdyta, rūkyta ar kepinta lašiša.
Jei ieškote puikaus, kiek įdomesnio garnyro prie grilio patiekalų, šie ryžiai su špinatais idealiai tiks. Paruošti visiškai nesudėtinga, tad puikus variantas ir skubantiems.
Puikus, skanus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos - makaronų kriauklės su varškė, špinatais ir sūriu yra gana sotus patiekalas, todėl turėtų patikti visai šeimai. Kartu tinka patiekti šviežių daržovių salotų.
Šis glotnutis pavyksta kremiškas, subtiliai salstelėjęs, ryškiai žalias ir gausus vitaminų. Vietoje mangų, žinoma, tiks ir bananai, bet su mangais skonis tikrai pakyla į kitą lygmenį.
Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - taip paruošta ji minkštutėlė ir sultinga. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.
Super skanūs ir labai greitai paruošiami bei šventiškai atrodantys lašišos kepsneliai. Sūrio ir špinatų įdaras suteikia lašišai dar daugiau sultingumo bei puikiai dera savo skonių spalvomis.
Greita vakarienė ar užkandis! Reikės vos trijų ingredientų, bet jei norisi, galima pridėti ir daugiau - fermentinio sūrio, kepintų svogūnų, saulėje džiovintų pomidorų, pipirų, alyvuogių, ko tik sugalvosite. Tokios kesadilijos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo.
Atsisėdusi rašyti recepto pirma mintis, kurią galvojau parašysiu, kad ši sriuba kvepia pavasariu. Žalia, ryški. O pakėlusi akis, per langą pamačiau jog sninga.„Numušė“ tas sniegas mano pavasarinį ūpą. Tad dalinuosi tik trintos špinatų sriubos receptu.
Greiti tortilijų blyneliai, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje prie keptuvės ir puodų. Pavyksta labai skanūs, o ruošiami be jokių įmantrių ingredientų.
Gardiems pietums, kai nesinori mėsos, puikiai tiks ravioli su rikota ir špinatais. Tiekiami su paprastu, bet puikiu padažu, tad kiekvienas kąsnelis toks gardus, kad norisi pakartoti.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio tobulas yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Pavasariškiems pusryčiams, greitiems priešpiečiams ar prie puodelio arbatos vakare - puikiai tinka šie gardūs sumuštiniai. Pavasariškai žalios spalvos, sotūs, ganėtinai gaivūs ir labai skanūs.
Taip paruošti makaronai bus kremiški, sultingi, tiesiog sutirpstantys burnoje. Beje, rikotos (arba varškės) įdaras puikiai draugauja ne tik su Bešamelio, bet ir su pomidoru padažu, tad drąsiai improvizuokite.
Be galo gardu. Šis boreko variantas yra tiesiog idealus pusryčiams ar vakarienei. Atšalusį boreką galima pašildyti orkaitėje arba mikrobangėje, o ir šaltas borekas labai skanus.
Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.
Kai norisi prie valgomojo stalo sukviesti tiek didelius, tiek mažus, ir kad visų akys vienodai žibėtų, - makaronai visada yra gera mintis. O šie maloniai pradžiugins kiekvieną.
Ypatingoji lazanija su varške ir špinatais – kuomet norite dienos be mėsos! Sveikesnė ir liesesnė lazanijos versija tikrai patiks visiems. Tokios lazanijos pagaminimas labai panašus kaip ir lazanijos su mėsos faršu, nes reikalingas bešamelio ir pomidorų padažai.
Tiesiog - garduma. Siūlome būtinai išbandyti ir Jums, jei mėgstate lašišą ir špinatus - vyniotinis ne tik labai skanus, bet ir natūraliai spalvingas bei puošnus.
Natūraliai spalvingi, puikiai atrodantys ir labai skanūs vafliai šiek tiek kitaip negu esame įpratę - su maistingu vištienos įdaru. Puiki idėja tiek žaismingai vakarienei, tiek priešpiečių dėžutės paįvairinimui.
Nesudėtingas, skanus ir labai greitas pyragas! Sluoksniuota tešla - puikus pagrindas greitam pyragui, o varškės, špinatų ir pievagrybių derinys tiesiog užburia. Labai skanus tiek karštas, tiek atvėsęs, tiekite su šviežiomis daržovių salotomis.
Bulvių mėgėjai tikrai įvertins šiuos airiškus bulvinius blynus. Ypatingai tinka šiuos blynus ruošti, jei turite likusios bulvių košės iš praeitos dienos pietų - taip paruošite naują patiekalą iš vakarykščių pietų.
Šventiškai atrodantis ir labai skanus kišas su varške, špinatais ir pomidorais - puiki karšto patiekalo idėja be mėsos. Beje, jis labai skanus ir atvėsęs, tad puikiai tiks kaip užkandis į gamtą ar pietų dėžutę.
Atsisėdusi rašyti recepto pirma mintis, kurią galvojau parašysiu, kad ši sriuba kvepia pavasariu. Žalia, ryški. O pakėlusi akis, per langą pamačiau jog sninga.„Numušė“ tas sniegas mano pavasarinį ūpą. Tad dalinuosi tik trintos špinatų sriubos receptu.
Puiki, maistinga sriuba, kuriai reikia vos keliu ingredientų. Sriuba spalvinga, patiekiant puikiai tinka užbalinti šaukšteliu grietinėlės, grietinės ar natūralaus jogurto.