Ruošiamės žiemai - 14 nesudėtingų ir skanių padažų bei pagardų receptų!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-08-10
Ruošiamės žiemai - 14 nesudėtingų ir skanių padažų bei pagardų receptų!
@ Shutterstock

Vasaros gėrybėmis ir nuostabiais skoniais norisi mėgautis kuo ilgiau! Puikus būdas tą padaryti - patiekalus gardinti gardžiais padažais, kuriuos pradėti ruošti galite jau dabar!

Pomidorų padažai, aitriosios adžikos, pikantiški ir net saldūs padažai prie paukštienos čia karaliauja - atrinkome net 14 išbandytų, nesudėtingų ir labai skanių padažų bei pagardų receptų, kuriais galėsite mėgautis patys ar vaišinti kitus. Gardžių eksperimentų!

 

Naminis pomidorų padažas žiemai

 

Nuotraukos šaltinis Shuttestock

 

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Nuostabus padažo receptas čia.

 

Aštri naminė adžika žiemai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai gardi, kvapni ir stipraus skonio adžika - visiems, mėgstantiems aitriai! Padažas tobulai dera prie grilio patiekalų, šašlykų, na, o mėgstantiems aitrumą, turbūt prie visų patiekalų! Jei visgi mėgstate kiek švelnesnį skonį, gamindami padažą galite išimti aitriųjų pipirų sėklytes, papildomai įdėti kitų daržovių - morkų ar svogūnų.

Visas receptas čia.

 

Nuostabus paprikų ir baklažanų Ajvar padažas žiemai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Kvapni Balkanų šalių klasika Jūsų virtuvėje! Padažui paruošti visai nedaug ingredientų, o rezultatas tiesiog stulbinantis - padažo skonis pamalonins Jūsų gomurius, ar tepsite jį ant sumuštinukų, ar gardinsite makaronus... Beje, šis padažas gali būti puiki dovanėlės gurmanams idėja!

Receptą rasite čia.

 

Svogūnų ir pomidorų pagardas žiemai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Sukluskite, sveikesnis padažo žiemai variantas - štai nuostabus svogūnų ir pomidorų padažas, kuriam nereikia nei acto, nei cukraus! Padažas labai skanus paruoštas tiksliai pagal receptą, bet, jei norite, galite ir improvizuodami dėti mėgstamų žalumynų - kalendros, petražolių ar kitų.

Receptas čia.

 

Pomidorų padažas žiemai su slyvomis ir svogūnais

 

Nuotraukos šaltinis "Gera virtuvė"

 

Padažo ingredientai gali nuskambėti kiek neįprastai, bet retas besigardžiuojantis ragautojas supranta, kas gi tokio išskirtinio slypi padažo sudėtyje. Padažas nuostabaus skonio, todėl siūlome neišsigąsti sudėtyje esančių slyvų ir išbandyti!

Visą receptą rasite čia.

 

Morkų ir svogūnų pagardas žiemai

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės Virtuvė"

 

Sunku patikėti, kad tokiam gardžiam padažui paruošti pakanka morkų, svogūnų ir vos kelių pagardų! Padažas labai skanus ir ką tik paruoštas, o jei užteks kantrybės jį išsaugoti iki žiemos, labai rekomenduojame ragauti su žuvies patiekalais ar tiesiog silke - skanumėlis!

Receptas čia.

 

Naminė Adžika žiemai su pomidorais ir baklažanais

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai gardus adžikos padažas, kuriame vietoje paprikų naudojami... baklažanai! Adžika gana intensyvaus ir sodraus skonio, tad jei norite švelnesnio skonio, dėkite mažiau aitriųjų pipirų.

Receptas čia.

 

Svogūnų ir apelsinų pagardas žiemai - nuostabiai skanu prie paukštienos

 

Nuotraukos šaltinis "Gera virtuvė"

 

Dar vienas, kiek netikėtas, skonių derinys, kuris patiks tikriausiai visiems gurmanams ir ne tik! Svogūnų džemas puikiai dera su paukštienos paštetais ar kepta paukštiena. Malonus svogūnų salsvumas tobulai dera su apelsinų gaiva ir sukuria nuostabų skonių derinį!

Receptas čia.

 

Puikusis slyvučių pagardas Tkemali pagal gruzinišką receptą

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės Virtuvė"

 

Gruzinų virtuvės klasika, pritaikyta pagal lietuviškus produktus! Padažui rinkitės rūgštesnes slyvas, tuomet padažo skonyje tobulai derės ir rūgštelė, ir saldumas, ir aitrumas, ir gaiva.

Receptas čia.

 

Be galo puikus pomidorų džemas

 

Nuotraukos šaltinis "Bake In Heels"

 

Pasakiškai skanus pomidorų džemas, kurio būtinai rekomenduojame paragauti prie sūrių! Ragauti šį skanėstą galite ir ką tik paruoštą, ir saugoti žiemai, jaukiems gurmaniškiems vakarams.

Visas receptas čia.

 

Pikantiškas krapų padažas žiemai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vos keli ingredientų padažas, kuris labai patiks mėgstantiems krapus ir pesto! Jei šio padažo paruošite žiemai, atsukus stiklainiuką kaip mat užuosite vasaros gaivą ir galėsite pasimėgauti jos skoniu! Padažą galite ruošti pagal savo pomėgsiu - jei mėgstate skystesnį, pilkite daugiau aliejaus, jei tirštesnį - mažiau, taip pat reguliuokite ir jo aštrumą. Skanaus!

Receptas čia.

 

Žalių pomidorų pagardas su apelsinais

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės Virtuvė"

 

Karčiai - saldaus skonio pagardas, gaiviai kvepiantis apelsinais... Padažo skonis dera su sūriais, kaip užtepėlė ar pyragėlių įdaras. Šį skanėstą galima ruošti ir su citrinomis, o Jūs galite išbandyti abua variantus!

Receptas čia.

 

Pikantiškas petražolių padažas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vos keli ingredientai, dešimt minučių ir nuostabaus skonio, pikantiškas padažas ant Jūsų stalo! Nuostabaus skonio pesto padažo variacija tobulai tiks prie makaronų, užsitepti ant skrebučių ar net marinuoti mėsą. Jei padažą ruošite greitam suvartojimui, švariame stiklainyje jis išstovės iki poros savaičių, žinoma, jei greičiau jos nesuvalgysite, o jei norite pasigaminti žiemai, galite užšaldyti pagal rekomendacijas recepte.

Visas receptas čia.

 

Aštrus obuolių padažas

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Nors obuolių sezonas dar neįsibegėjo, būtinai užsirašykite šį receptą! Neįprastas ir galbūt negirdėtas obuolių pagardas tinka ne tik prie mėsos, bet ir prie žuvies patiekalų. Stiklainiukus su padažu galite saugoti rūsyje, o prasuktą ir paragautą - šaldytuve.

Receptas čia.

 

Pikantiškas slyvų pagardas žiemai - nuostabiai tinka mėsai

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės Virtuvė"

 

Nuostabaus skonio pagardas puikiai dera ir su mėsa, ir su varške ar sūriu, ir pagardinti sriubą ar troškinį... Tinklaraščio "Kūmutės Virtuvė" autorė atskleidžia, kad šiuo pagardu galima net marinuoti mėsą! Taip marinuota mėsa iškepa sultinga ir labai kvapni.

Visą receptą rasite čia.

 

Geltonųjų pomidorų padažas su morkomis

 

Nuotraukos šaltinis "Oditėlės blogas"

 

Puikus būdas panaudoti pomidorus iš daržo! Padažas gardus, tirštas, puikiai tinka prie makaronų, picų ir mėsos patiekalų. Gamindami padažą vis paragaukite, jei reikia dėkite daugiau prieskonių, kad atitiktų Jūsų skonį.

Receptas čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis