Obuoliai žiemai - nuo obuolienių iki čatnių ir padažų - 36 nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-09-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Obuoliai žiemai (obuolių receptai)
@Shutterstock

Obuoliukai, obuoliai... Iš šių žavių raudonksruosčių galima priruošti tiek daug gardumynų! Puikiosios obuolienės, kurias taip gardu tepti ant batono riekelės ar gardžiuotis su blynais, sodraus skonio čatniai, pagardinantys kiekvieną paukštienos ar kito mėgstamo patiekalo kąsnelį. Nostalgiškas obuolių sūris, kuris nuostabiai tinka desertui prie kavos. Ir dar daugiau puikių idėjų, kurias paruoštite iš obuolių ir galėsite mėgautis visą žiemą.

Kviečiame mėgautis obuoliais ir jų gardumynais! Beje, jei norite paįvairinti skonius savo virtuvėje, pasinaudoję šiuo patarimu sužinosite, kad obuolių sūriui, padažui ar net obuolienei kuo puikiausiai tiks obuolius kepti - grilyje ar orkaitėje!

Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Jomis labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Be galo gardus būdas išsaugoti obuolius žiemai - išvirti itin kvapnią obuolienę! Jeigu norite įdomiau, dalį obuolių galite maišyti su kriaušėmis ar slyvomis. Prieskoniais irgi drąsiai žaiskite - šalia cinamono labai tinka žiupsnelis gvazdikėlių, muskato ar net šiek tiek čili pipirų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelnaus skonio, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai mėgstame įvairius pagardus. Kartais juos tiesiog kabiname šaukštu, nes niekuomet nenuvilia! Šįsyk pamėginome paruošti pagardą su obuoliais. Atvirai pasakius, nesitikėjome, kad bus taip skanu! Šis čatnis tobulai tinka prie kepsnių, prie sūrių, ant skrebučio ar kaip tik mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Klasikinis skanėstas, kurį tikriausiai daugelis prisimena dar iš vaikystės. Tai ne tik skanėstas, kurio gabalėliu galite pasilepinti patys prie puodelio arbatos ar kavos, bet ir puiki šventinė dovana draugams ir artimiesiems. Rasite ne tik detalų receptą, bet ir daugybę patarimų bei gudrybių, kaip paruošti nuostabų naminį obuolių sūrį.

Receptą rasite čia.

Slyvienė ar obuolienė visiems pažįstama nuo pat vaikystės, tačiau tie klasikiniai skoniai kiek pabodę, tad vis ieškome įdomesnių duetų. O šis iškart nustebino keliais aspektais. Pirmučiausiai dėl tirštumo, jei įprasta slyvienė yra kiek skysta, tai suvirę obuoliai konsistenciją sustandina. Obuolienė saldi net su minimaliu cukraus kiekiu? Slyvos savo malonia rūgštele atskiedžia saldumą. Tad duetas labai vykęs! 

Receptą rasite čia.

Naminis actas skoniu visada pranoks pirktinį. Tai labai kvapnus, natūralus produktas, naudoju jį bet kur, kur reikia acto - marinavimui, barščiams ir burokėlių salotoms, užpilams, padažams, sodai pyragams gesinti ir net naminiam limonadui gaminti. 

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ragavę taip įdomiai vadinamo skanėsto? Jei mėgstate saldžius užtepus ant skrebučių, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Nuostabiai kvepiantis obuolių sviestas su maloniu karamelės prieskoniu patiks smaližiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus obuolių kompotas žiemai - skanus ne tik dėl paties skysčio, kurį, praskiedę vandeniu pagal skonį, paruošite skanų gėrimą. Skaniausias kompoto elementas - patys obuoliais! Jie puikiai dera prie mėsos patiekalų ar tiesiog užkandžiui vieni.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta gardžius burokėlius, ypač žiemą! O ši nuostabaus skonio burokėlių mišrainė žiemai be acto! Malonios rūgštelės mišrainei suteikia obuoliai, o papildomo skonio - morkos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabūs obuolių saldainiai ir mažiems, ir dideliems smaližiams! Gardinkite recepte siūlomais, ar kitais mėgstamais prieskoniais, kuriuose mėgstate derinti su obuoliais - tiks ir gvazdikėliai, ir cinamonas...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši obuolienė verdama pagardinus citrinos sultimis ir pavyksta tikrai puiki! Ir citrina, ir apelsinai labai tinka obuolienei gardinti, jei nemėginote, nuoširdžiai rekomenduojame. O cukraus kiekį reguliuokite pagal obuolių rūgštumą/saldumą bei pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puiki obuolienė be cukraus, ar galite tuo patikėti? Dera ir su blyneliais, ir ant puraus varškės apkpepo ir net pyragą kepti. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, trumpiau verdama ir labai labai skani obuolienė. Puikiai tiks prie sūrio, blynelių ir kitų patiekalų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Bruknės ir obuoliai - klasikinis derinys. Labai skani uogienė! Beje, jeigu ją gaminsite iš saldžių obuolių, cukraus kiekį galima sumažinti. Uogos prideda malonios rūgštelės, o šis pagardas tobulai tinka net užsitepti ant skrebučio ir saldžiai skanauti su arbata, bet ir prie mėsos bei paukštienos patiekalų, ypač - Kalėdinio kalakuto ar laukinių paukščių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaminimas gali pasirodyti labai ilgas, bet ruošiant didesnį kiekį vienu ypu, užtruksite tik 4h per dvi dienas, nieko sudėtingo. Ilgoji dalis yra obuolių paruošimas, juos išsėklinti ir nulupti, išpjauti duženas ir kitas pažeistas dalis.

Receptą rasite čia.

Tamsus obuolinis skanėstas, primenantis Indijos virtuvės pagardą - čiatnį. Šiame recepte jis gardinamas džiovintomis slyvomis, svogūnais. Labai gardu prie mėsos patiekalų ir sūrių.

Receptą rasite čia.

Kiek kitokia obuolienė - su aguonomis. Ar esate kada tokios ragavę? Vaizdas gal kiek neįprastas, bet skonis - nuostabus. Šis gardėsis tobulai tinka ne tik skanauti, bet ir Kalėdinėms dovanoms.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skani, kvapni, tiršta obuolienė gabaliukais. Žiemą ją labai skanu valgyti su blyneliais, o galima ir naudoti kaip įdarą pyragui! Pagal šį receptą paruošiu maždaug 4 litrus obuolienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas skanėstas, kurio ragavę galbūt tikrai ne kiekvienas, bet paraguviems patinka beveik kiekvienam! Rauginti obuoliai tobulai dera prie paukštienos patiekalų, ypač ant šventinio stalo. Taip pat juos labai skanu ragauti ir vienus ar ant sumuštinių. Rauginimui rekomenduojame naudoti vėlyvąsias obuolių veisles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos keturi ingredientai ir prieš Jus puikuojasi nuostabus rudens gardėsis - uogienė! Ir ne bet kokia, o moliūgienė ir obuolienė viename! Obuolius ir moliūgą galite tarkuoti arba pjaustyti smulkiomis juostelėmis - priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite, o skonis abiem atvejais nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai universalus padažas, kuris tinka ir prie paukštienos, ir prie mėsos, ir prie sūrių, ant skrebučio, ant sumuštinio, į sriubą, su silke... Panaudojimo būdų - galybė! Padažas tinka saugoti žiemai, tačiau toks skanus, kad tikriausiai išragausite greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Maloniai aitrus padažas iš obuolių. Tiks prie mėsos ar paukštienos kepsnių, keptos žuvies. Gaminti galima iš krituolių obuolių - tai skoniui nepakenks. Svarbiausia, kad į konservuojamą padažą nepapultų puvinio, todėl obuolius reikėtų kruopščiai išpjaustyti.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus apelsinų aromato obuolienė, kuri labai patiks smaližiams. Žiemą ją galima maišyti su šiltu vandeniu ir mėgautis švelnaus skonio, sušildančiu gėrimu. Daugiau naudingų patarimų, kaip išvirti gardžią obuolienę, galite rasti čia. Labiausiai šį skanėstą mėgstame tiekti su blyneliais!

Receptą rasite čia.

Labai skanus naminis obuolių sūris smaližiams, o kepimas orkaitėje sutaupys laiko prie viryklės. Puikus receptas, jei norite klasikinį skanėstą atrasti naujai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pikantiško skonio ir kvapo obuolienė, šį kartą su imbierais! Tai labiau ne saldus pagardas, o pikantiškumo pridedantis padažas prie sūrio ar trapių sausainėlių. Puikiai tinka dovanoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Taip paruošti burokėliai puikiai tinka kaip mišrainė, gardinti sriubas ar kaip tik sugalvosite! Burokėlius galima sutarkuoti burokine tarka, ar virtuviniu kombainu supjaustyti šiaudeliais, tuomet burokėliai bus traškesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cukinijų uogienė su obuoliais ar obuolienė su cukinijomis, kad ir kaip pavadintumėte šį skanėstą, jis tikriausiai primins vaikystę. Uogienei tereikia obuolių, cukinijų ir prieskonių - pavyks kvapnus gardėsis, kuriuo galėsite žiemą gardžiuotis kaip ir įprastomis uogienėmis.

Receptą rasite čia.

Be galo skani, kvapni ir labai greitai iš sandėliuko dingstanti mišrainė. Nuostabiai tinka prie silkės ar kitos žuvies ar tiesiog kaip garnyras. Vietoje pomidorų padažo tinka dėti keletą nuluptų ir sutrintų pomidorų, irgi tinka, bet su pomidorų padažu dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karamele kvepianti obuolienė tikrų tikriausiems smaližiams! Jei šiek tiek trūksta drąsos virti obuolienę, galite pasitelkti čia esančius patarimus. Reikės vos keturių ingredientų, trupučio kantrybės ir skanėstas paruoštas! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabi aronijų uogienė tiesiai iš vaikystės! Labai skanu šia aronijų ir obuolių uogiene gardinti pyragus ar tiesiog maišyti su vandeniu gardžiam gėrimui paruošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitokia obuolienė - su gaiviomios ir be galo kvapniomis mėtomis! Ši obuolienė ruošiama su visais obuolių gabaliukais, todėl labai patogu tiesiog kavinti šaukšteliu prie pikantiško sūrio ar kelis gabalėlius uždėti ant baltos duonos riekelės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Lėja
2018-10-09 22:29
Ačiū ačiū už skanius receptus. ATSAKYTI
Nijolė
2018-10-09 18:58
šiemet tiek obuolių, kad nuodėmė ko nors nepasigaminti iš šių puikių receptų, ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital