Kaip žaibiškai supjaustyti vyšninius pomidorus, alyvuoges ir įvairias uogas?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-09-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Kaip žaibiškai supjaustyti vyšninius pomidorus, alyvuoges ir įvairias uogas?

Ko gero, kiekviena šeimininkė gamindama valgį susiduria su tuo, jog kartais paprasti ir, atrodytų, kasdieniai veiksmai užima marias laiko. Be to, jie tokie monotoniški, kad norom nenorom maisto gaminimas ima atrodyti itin nuobodžiu. Todėl išradingosios šeimininkės susigalvoja daugybę įvairiausių laiko taupymo būdų. Apie vieną jų ir norėtume pasidalinti su Jumis. Taigi, pristatome įdomų ir greitą būdą vos per kelias sekundes supjaustyti daugybę vyšninių pomidorų, alyvuogių, uogų ar vynuogių.

 

Atrodytų, kas čia tokio supjaustyti kelis vyšninius pomidoriukus salotoms ar užkandukams? Taip, jei kalba eina vos apie kelis vienetus, įprastas pjaustymas gali ir nekelti itin didelių problemų. Tačiau kai kuriems patiekalams, pvz., vyšninių pomidorų salotoms, jų supjaustyti reikia net kelis indelius. 

 

Taigi, yra du populiariausi ir iš esmės labai panašūs pjaustymo būdai - pasinaudojant indelių dangteliais ir lekštėmis. Abu juos išbandėme ir galime drąsiai teigti, jog pirmas būdas yra patogesnis, o rezultatas - lygesnės ir gražesnės pomidorų puselės. Todėl aprašysime tik šį būdą.

 

Pirmiausia, reikėtų susirasti du vienodus plastmasinius dangtelius ir dantytą peilį (šis turėtų būti ilgesnis nei dangtelio skersmuo, kad pjūvį pavyktų padaryti pirmu bandymu). Vieną dangtelį dedame ant stalo, viršutine dalimi aukštyn. Ant jo sudedame vyšninius pomidorus. Tuomet uždengiame antru dangteliu, tik šį kartą jo viršus turi būti apačioje, t.y. dangtelį reikia apversti. Tokiu būdu tarp dangteliu bus pakankamai daug vietos pomidoriukams sudėti, bet tarpas jų kraštuose bus pakankamai siauras pjaustymui. Atsargiai prispaudus dangtelius vieną prie kito, prakišame tarp jų peilį ir pjauname. Viskas! :) Siekiant geresnio rezultato, vyšninius pomidorus galima sudėti taip, kad jie visi gulėtų "ant šono" - tuomet pjūvis eis kaip įmanoma arčiau centro.

 

Nuotr. šalt. The Yummy Life

 

Be to, tokiu būdu galima pjaustyti ne tik vyšninius pomidorus, bet ir daugybę kitų mažų vaisių, daržovių ar uogų - vynuoges (pvz., Valdorfo salotoms), vyšnias, konservuotas alyvuoges. 

 

Nuotr. šalt. The Yummy Life

 

Jei neturite būtent tokių dangtelių, nieko baisaus - tiks bet kokie kiti. Svarbiausia, kad jie būtų vienodi, lygūs, be iškilimų per vidurį, bet su iškiliais kraštais. Beje, naudojant kvadratinius dangtelius rekomenduotume pjauti nuo vieno kampo link kito - taip pjūviai bus lygesni.

 

 

Nuotr. šalt. The Yummy Life

 

Nedidelis patarimas - geriausiai šis metodas veikia, kuomet pjaustomi panašaus dydžio vyšniniai pomidorai, uogos, vynuogės ar alyvuogės. Kitokio nei dauguma dydžio daržoves ar vaisius reikėtų pjaustyti atskirai.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital