Naikiname likučius - 38 receptai, kaip išradingai panaudoti po švenčių likusias gėrybes

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Naikiname likučius - 38 receptai, kaip išradingai panaudoti po švenčių likusias gėrybes
@ Shutterstock

Po švenčių lieka įvairių maisto likučių - keptos mėsos, salotų, tortilijų, užtepėlių, žuvies ir dar daug įvairių gardumynų. šmesti gaila, o dar savaitę maitintis tuo pačiu, tik jau atšalusiu ir pabodusiu maistu, žinoma, nesinori. Yra puiki išeitis! Šventinius likučius galima nesunkiai „transformuoti“ į naujus, skanius ir greitai paruošiamus patiekalus!

 

Siūlome rinktis iš 38 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų!

 

Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikėme mūsų mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis tinginio variantas mums dar net skanesnis už klasikinį su sausainiais. Dėl kučiukų jis pavyksta toks maloniai minkštutis, saldus tiek, kiek reikia, o spanguolės ir abrikosai suteikia švelnią papildomą skonio natą ir dar daugiau šventiškumo. Nuostabus prie kavos ar arbatos puodelio ir tikrai papuoš bet kokį stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų ingredientų, patiks mėgstantiems saldžiarūgščius skonius. Jos be galo skanios ir žaviai atrodančios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikriname, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sušildantis patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių. Pvz. vietoje brokolio labai tinka šparaginės pupelės. Vištieną galite naudoti tiek šviežią, tiek panaudoti virtos ar keptos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Įdarą galima ruošti tiek pagal receptą, tiek panaudoti turimus mėsos ar kitų ingredientų likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, puikaus skonio pyragas! Ragaujame ir šiltą, ir atvėsusį. Receptui kuo puikiausiai tiks ir virta, ir rūkyta, ir orkaitėje kepta paukštiena ar kitokia mėsa. Papildomai galima dėti ir smulkintų daržovių, pvz., pomidorų, paprikų, ar net grybų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu! Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, patikėkite, šis apkepas labai skanus! Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą - kokios turite. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės, puikiai tinkantis tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus. Jei liko vištienos, ją galima panaudoti šiam troškiniui, taip pat pupelių likučius, jei jų, pvz., išvirėte per daug mišrainei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitai paruošiama užkandėlė žiemos švenčių pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Ruošti galima ir su sūdyta ar rūkyta lašiša ar kitokia mėgstama žuvimi. Greita ir skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprasta ir greitai paruošiama užkepėlė, ypač, jei jau turite išvirtų ryžių ir keptos ar virtos vištienos, tad tai ir puiki idėja, kaip panaudoti likučius naujai! Tiks ir kitokia kepta mėsa ar žuvis, o taip pat užkepėlę galima ruošti ir vegetarišką, ji ir taip bus labai gardi!

Receptą rasite čia.

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet mums šiek tiek sūrio čia labai tinka. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitos salotos tiek šventiniam stalui, tiek gardiems pietums ar vakarienei. Skubantiems tai puiki idėja. Labai skanios, sočios, šiek tiek pikantiškos. O jei mėgstate aštriau, galima įberti aitriosios paprikos miltelių į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sotus ir labai paprastai pagaminamas apkepas, kuriame apstu vietos improvizacijoms. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučiųs, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei liko virtų bulvių, šis patiekalas iškeps net dar greičiau! Jas tiesiog išskobkite ir gardinkite mėgstamu įdaru - malta mėsa, keptos ar rūkytos mėsos gabaliukais, tik net mėsos vyniotinio likučiais. Taip pat papildomai galima dėti daržovių ar grybų - labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs pyragėliai iš kefyro tešlos, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės! Įdarą galite pasirinkti kokį norite, pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, smulkinta kepta vištiena, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus, greitas ir visai nesudėtingas užkandis! Skanus ir ką tik paruoštas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks neštis į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti. Jei avokadų neturite, jų galite visai nedėti ar gardinti kitomis daržovėmis, pvz., paprika, pomidorais (tik nupilkytie skysčio perteklių).

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus būdas, kaip likučius panaudoti greitiems pusryčiams ar pietums! Sumuštiniams galite naudoti rūkytą kumpį, vyniotinių gabalėlius, rūkytą dešrą ar net pagrindinio karšto patiekalo mėsos likučius, daržovių gabalėlius. Visus skonius gardžiai sujungia puikus garstyčių padažas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ypatingos brokolių salotos, kurios susijungia su gaiviomis, maloniai rūgščiomis spanguolėmis ir pikantiška rūkyta vištiena. Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis virtą ar keptą vištieną, taip pat tiks ir rūkytas kumpus, bus taip pat labai gardu. Gardiname mėgstamais riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų ar sezamo sėklomis. Beje, šios salotos gardžios ne tik su brokoliais, bet ir su žiediniais kopūstais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs kepti tortilijų suktinukai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Galima įdaryti rūkyta, virta ar kepta mėsyte. Skanūs ir atvėsę, todėl patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų a la Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Įvairius mėsos, vyniotinių likučius smulkiai supjausčius galima panaudoti vietoje maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus ir nebrangus skanėstas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, o rezultatas pasakiškai skanus! Puikiai tinka tiek gardžiuotis vienu ar užsitepus ant duonelės ar obuolio, tiek dovanoti draugams, kaip tikrai originalią, įdomią dovaną. Klasikinis variantas ruošiamas iš imbierinių sausainių, bet puikiai tiks ir paprasti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią ypatingą vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Tinka ne tik malta mėsa, bet ir jau išvirta ar iškepta mėsa, o grybus galima rinktis pačius įvairiausius - tiek pievagrybius, tiek džiovintus ar šaldytus miško .Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Cezario salotas dažniausiai renkamės lengviems pietums ar vakarienei, tad kodėl gi jų neparuošus iš to, kas liko šaldytuve? Gaivios, gardžios ir su puikiu padažu! Klasikinės Cezario salotos ruošiamos iš daržovių, o toliau jau skonio reikalas, kuo jas pagardinti - paukštiena, žuvimi ar net krevetėmis!

Receptą rasite čia.

Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Vištieną galite naudoti tiek šviežią, tiek panaudoti turimus virtos, keptos ar rūkytos likučius. Arba galima ją keisti kita mėgiama mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos ir labai skanios skumbrės salotos. Salotos pagardintos bulvėmis, todėl bus labai sočios. Ruošti galima ne tik su skumbre, bet ir kitokia rūkyta žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje neišlaidaudami? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta, virta ar kepta mėsa ir prieskoniais, galima ruošti ir su rūkyta žuvimi. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir padažu (grietinė, pomidorų padažas ar kitoks mėgstamas) bei šiek tiek džiovintų žolelių. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek tortilijos, tiek lavašas.

Receptą rasite čia.

Labai gardi užtepėlė, kuriai tobulai dera ant skrudintos duonos ar pagardinti šaukštelius! Vietoje poro galima naudodi nedidelį rausvajį svogūną. Pikantiškesnio, ryškesnio skonio užtepėlė bus su rūkyta vištiena, švelnesnio - su virta, taip pat puikiai tiks ir kitokia paruošta mėsa, rūkyta ar kepta žuvis, pvz., skumbrė, lašiša ar kitokia mėgstama.

 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis silkės, obuolių ir burokėlių derinys atsiveria visu skanumu šiose nuostabaus skonio salotose. Ir be jokio majonezo! Ypatingo gardumo, gaivios ir maistingos salotos, kurios tinka tiek šventei, tiek sočiai, bet neapsunkinančiai vakarienei ar pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Greita, truputį pikantiška, ypatingai gardi užtepėlė su silke. Ją ruošiame žiemos šventėms ir tiesiog užkandžiams ar net pusryčiams. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą. Tinka tepti ant sausainukų ar duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena ar mėsa! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti riešutai (juos naudokite mėgstamus), kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Nesudėtingi, bet tikrai labai skanūs sumuštinukai! Galima ruošti ne tik su virta vištiena, bet ir, pvz., orkaitėje kepta ar virta mėsa, rūkytu kumpiu ar šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jei ant stalo "nepapuolė" visas prancūziškas batonas, iš jo galima pagaminti puikius laivelius su įdaru, o jau jį rinkitės, kokio tik norėsite - puikiai tiks ir paukštiena, ir įvairiai paruošta mėsa, sūris taip pat tiks pats įvairiausiai, kaip ir kelių sūrių mišinys. Gardiname pomdorų griežinėliais, ir štai likučiai virto nauju patiekalu!

Receptą rasite čia.

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį (būtinai be kaulų) ar paruoštos mėsos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Iš šventinio stalo jų galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Pasirinkimų begalė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Burokėliai, silkutė ir skrebučiai - laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Taip ir šį kartą - paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu - užkandukai su burokėliais (tiks ir lengva burokėlių mišrainė) ir silke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas didžiulis karštas sumuštinis, kurio pakaks visos šeimos pusryčiams! Tiesa, jis toks skanus, kad gali nesinorėti dalintis. Paruošiamas gana greitai, o skonis - puikus. Sumuštinis gardus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Galima įdaryti rūkyta, virta ar kepta mėsyte, ar net lašiša.

Receptą rasite čia.

Netradicinė, kiek kitokia, bet labai gardi lazanija - vietoje makaronų naudojami lavašo lakštai! Su lavašu ši lazanija lengvesnio, švelnesnio skonio, o ir kepa orkaitėje trumpiau nei tradicinė. Įdarui galima rinktis ne tik maltą mėsą, bet ir rūkytą, keptą ar virtą pasmulkintą paukštieną ar kitokią mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai greitai paruošiama užtepėlė - puiki, jei nuo daržovių virimo salotoms liko virta morkytė, o ant stalo nesuvalgytos rūkytos mėsytės. Papildomai labai tinka pagardinti svogūno laiškais, krapais ar mėgstamais prieskoniais, tiktų ir aitriosios paprikos milteliai, jei mėgstate aštriau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį barstome žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Silke ir obuoliai - puikus derinys tuo įsitikinome jau ne kartą. O šiuose puikiuose sumuštinukuose prijungiame dar ir virtų kiaušinių - skanumėlis! Beje, vietoje kiaušinių sluoksnio galima naudoti pikantiškos mišrainės likučius, o vietoje silkės - rūkytą skumbrę ar lašišą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vos dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau prieš Jus! Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar įdaryti tešlos krepšelius. Tinka ruošti ir iš keptos lašišos, tik tuomet reikia truputį pasūdyti, kad užtepėlė būtų ryškesnio skonio. Galima ruošti ir su kepta vištiena, tuomet nedėkite citrinos, o taip pat šis receptas puikiai tinka užtepėlę ruošiant su tunu ar skumbre.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai pas daugelį namuose dar yra likę kūčiukų, kuriuos lyg ir valgai, o jų nemažėja. Kur juos panaudoti? Pasigaminti tinginį. Ir ką galvojate? Tinginys pavyksta labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vienas iš švenčių stalo atributų - virtas liežuvis. O jei lieka koks gabalėlis, kodėl nepaįvairinus ir neparuošus gardžių salotų? Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital