Naikiname likučius - patiekalai iš to, kas liko po vakar
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-01-02
Naikiname likučius - patiekalai iš to, kas liko po vakar
@ Shutterstock

Šventinis maratonas į virtuvę ne tik įneša smagaus šurmulio, bet ir palieka gausybę maisto likučių. Išmesti gaila, o dar savaitę maitintis tuo pačiu, tik jau atšalusiu ir pabodusiu maistu, žinoma, nesinori. Yra puiki išeitis! Šventinius likučius galima nesunkiai „transformuoti“ į naujus, skanius ir greitai paruošiamus patiekalus!

 

 

Salotos

 

Salotos - lengviausias ir greičiausias būdas sunaudoti pačius įvairiausius likučius. Po švenčių dažnai lieka gabaliukas šventinio kepsnio, truputis keptos žuvies ar vištienos, tad šiuos likučius tereikia susmulkinti, sumaišyti su salotų lapais, kitomis daržovėmis, apšlakstyti aliejumi bei citrinos sultimis ar kitu mėgstamu užpilu ir turėsite lengvą vakarienę!

 

 

Salotos su kepta vištiena

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Šiose skaniose ir sočiose salotose puikiai dera vištiena, pikantiški saulėje džiovinti pomidorai, lengvas Parmezano sūrio aštrumas bei salotų lapų gaivus traškumas. Recepto autorė siūlo naudoti folijoje keptą vištieną, tačiau puikiai tiks ir kitu būdu keptos vištos likučiai, rūkyta ar virta vištiena.
Salotų su kepta vištiena receptą rasite čia.

 

 

Daržovių salotos su kepta lašiša

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Šventinį stalą vis dažniau puošia nebe mėsos ar paukštienos kepsniai, o žuvis. Jos likučiai taip pat puikiai tiks sveikoms ir greitai paruošiamoms salotoms. Tereikia susmulkinti lašišą (tiks ir kitokia žuvis), sumaišyti su pomidorais, agurkais, salotomis ir pagardinti rytietiškų skonio natų turinčiu padažu.
Daržovių salotų su kepta lašiša receptą rasite čia.

 

 

Makaronų, kumpio ir daržovių salotos

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Dažną šventinį stalą puošia užkandžių lėkštė su įvairių rūkytų ar virtų kumpių, vyniotinių, slėgtainių asorti. Šiuos mėsos gaminius įprasta sunaudoti ruošiant sumuštinukus, tačiau jie tiks ir salotoms. Šioms salotoms pagaminti naudojami virti makaronai, kumpis ir gaivumo suteikiantys agurkai bei kukurūzai.
Makaronų kumpio ir daržovių salotų receptą rasite čia.

 

 

Užtepėlės

 

Užtepėles įprasta tiekti švenčių metu, tačiau jos puikiai tiks ir po šventinio maranoto, kadangi tai greitas ir paprastas būdas sunaudoti likučius. Skrebučius su užtepėlėmis galima patiekti pusryčiams ar priešpiečiams, lengvesnio skonio užtepėle galima pakeisti sviestą sumuštiniuose, labiau praskiestas alyvuogių, kaparėlių, avokadų užtepėles panaudokite, kaip užpilą salotoms.

 

 

Užtepėlė su džiovintais pomidorais

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Iš aliejaus ištraukti saulėje džiovinti pomidorai greitai išsausėja ir praranda savo skonines savybes. Po švenčių likučius džiovintus pomidorus, alyvuoges, česnaką, truputį riešutų sudėkite į maisto trintuvą, pilkite šlakelį aliejaus ir suplakite. Sočią ir sodraus skonio užtepėlę paruošite vos per akimirką! Ji tiks ne tik valgymui su daržovių lazdelėmis ar skrebučių aptepimui, bet ir kaip pagardas prie virtų makaronų.
Užtepėlės su džiovintais pomidorais receptą rasite čia.

 

 

Vištienos krūtinėlės užtepėlė

 

Nuotr. šalt. Oditėlės blogas

 

Rūkytos vištienos krūtinėlės užtepėlė puikiai tinka su skrebučiais, ant agurkų griežinėlių, jos galima dėti į įpjautus prancūziškus ragelius, suvožti suvožtinius, kuriuos patogu nusinešti į darbą. Šiai užtepėlei naudojama rūkyta vištiena, tačiau neprašausite supjaustę virtos ar keptos vištos likučius.
Vištienos krūtinėlės užtepėlės receptą rasite čia.

 

 

Gurmaniška alyvuogių užtepėlė

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Alyvuogių užtepėlė - tikra klasika, puikiai tiksianti po švenčių, jeigu tik liko saujelė alyvuogių. Ši lengva užtepėlė sutrinama iš alyvuogių, paprikos, česnako ir trupučio prieskonių. Tereikia paskrudinti batono ir mėgautis greitu, tačiau tikrai gurmanišku užkandžiu.
Gurmaniškos alyvuogių užtepėlės receptą rasite čia.

 

 

Sumuštiniai

 

Būtų sunku sugalvoti tobulesnį būdą likučiams sunaudoti... Įvairūs mėsos, žuvies bei daržovių gabalėliai puikiai tiks sumuštiniams gaminti. Ruoškite ne tik paprastus sumuštinius, bet ir suvožtinius, įdarykite ir užkepkite bagetes, pakaitinkite karštus sumuštinius. 

 

 

Bandelės su kumpiu ir kiaušiniene

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Sviestiniai raguoliai su burnoje tirpstančiu omletu, daržovėmis ir kumpiu - tikri svajonių pusryčiai! Šiems sumuštiniams tiks bet koks mėgiamas kumpis ar kiti mėsos gaminiai, kepsnio ar keptos paukštienos likučiai. Neprašausite pasirinkę sūdytą ar lengvai parūkytą lašišą!
Bandelių su kumpiu ir kiaušiniene receptą rasite čia.

 

 

Viduržemio jūros sumuštiniai

 

Nuotr. šalt. Gaminu Namie

 

Dideli ir ypač sotūs sumuštiniai pagaminti, naudojant keptą vištieną (tačiau tiks bet kokie paukštienos, mėsos ar žuvies likučiai), švelnų kreminį sūrį, traškius salotų ir pikantiškus gražgarsčių lapus, gurmaniškas alyvuoges bei saulėje džiovintus pomidorus. Tikra skonio bomba!

Viduržemio jūros sumuštinių receptą rasite čia.

 

 

Karšti sumuštiniai su antiena

 

Nuotr. šalt. Oditėlės blogas

 

Karšti sumuštiniai su antiena, traškia šonine, sūriu ir žalumynais tikrai suteiks jėgų ir padės iš naujo kibti į darbus! Šiems keptuvėje keptiems sumuštiniams tiks patys įvairiausi likučiai, vienintelė pastaba: naudokite lengvai besilydantį, fermentį sūrį, kuris sutvirtins, „suklijuos“ sumuštinius.
Karštų sumuštinių su antiena receptą rasite čia.

 

 

Karštieji patiekalai

 

Manote, kad šventiniai likučiai tinkami tik užkandžiams gaminti, o „rimtesnio“ patiekalo iš jų nepasiruoši? Klystate! Mėsos, paukštienos, žuvies, o taip pat ir daržovių bei sūrio likučiai tiks sotiems apkepams bei tirštiems šiupiniams ir troškiniams.

 

 

Kumpio ir sūrio tartas

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Traškus tešlos pagrindas, švenus kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinys bei gausybė kumpio, grybų ir daržovių. Įvairūs pikantiški tartai - idealus būdas sunaudoti likučius! Jie skanūs tiek karšti, tiek šalti, juos galima tiekti vienus, su šaukštu grietinės ar prie dubenėlio lengvo sultinio.
Kumpio ir sūrio tarto receptą rasite čia.

 

 

Šiupininė sriuba

 

Nuotr. šalt. Jurgitos receptai

 

Tiršta, soti, sodri ir lengvai aštroka šiupininė sriuba idealiai tinka šaltą dieną. Jeigu norite dar sotesnio patiekalo, tai virkite ypač tirštą, troškinį primenantį šiupinį su daug bulvių, pupelių ir mėsos. Recepto autorė šiai šiupininei sriubai siūlo naudoti rūkytas dešreles, tačiau puikiausiai tiks ir kitokie mėsos, dešros, kumpio gabaliukai ar jų mišiniai.
Šiupininės sriubos receptą rasite čia.

 

 

Šepardo-Piemenų pyragas

 

Nuotr. šalt. Šokiai virtuvėje

 

Tradicinis Piemenų pyragas gaminamas su kepinta malta mėsa, trupučiu daržovių bei bulvių koše, tačiau receptą labai lengva keisti pagal savo šaldytuvo turinį. Vietoje faršo galite naudoti smulkintus keptos mėsos ar paukštienos likučius, juos sumaišykite su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis, o bulvių košę galite pagerinti ne tik pienu ar sviestu, bet ir tarkuoto sūrio saujele.
Šepardo-Piemenų pyrago receptą rasite čia.
 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis