Mišrainės žiemai - dalinamės 39 gardžiais ir visada pavykstančiais receptais!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Mišrainės žiemai
@ Shutterstock

Vasaros gėrybėmis galime mėgautis ir žiemą! Kai vasara apdovanoja derliumi, būtina jį išsaugoti žiemai, o mišrainės puikus pasirinkimas. Jos nuostabiai tinka prie mėsos patiekalų, troškinių ar tiesiog skanauti su riekele duonos - skanumėlis!

Atrinkome net 39 nuostabius, išbandytus ir visuomet pavykstančius receptus. Skanių eksperimentų!

 

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turite labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Ypatingai gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Turite darže peraugusių agurkų? Juos gardžiai paruošti ir išsaugoti žiemai padės šis puikus receptas! Salotos maloniai saldižarūgščio skonio, traškios ir žiemą puikiai dera prie kvapnaus plovo, mėsos troškinių ar tiesiog kotletų su bulvių koše. Mišrainė savo skoniu praturtins daugelį patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kopūstų salotos visai kaip vaikystėje - traškios, kvapnios ir labai labai skanios! Salotas galite ruošti su paprika ar be jos - kaip labiau patinka, nes abu variantai puikūs. Žiemą skanu ragauti vieną a papjausčius šviežio svogūno ir užpylus šlakeliu aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio cukinijų mišrainė, kuri paprastai iš konservų žiemai pasibaigia pati pirma! Taip paruošta mišrainė puikiai tinka prie mėsos patiekalų, troškinių, plovo ar bulvyčių, tiesiog su duonos riekele. Mišrainė labai skani, laiko patikrintas receptas visai nesudėtingas, taip pat reikia visai nedaug ingredientų, o rezultatas puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Klasikinis vengriškas pagardas - mišrainė Lečo tinka kaip šaltas užkandis su duona ar kaip garnyras prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Pomidorų tyrę žiemai gaminu nuo seno, tai mūsų mėgstamiausias žiemos gardėsis. Be skonio šie konservai žavi ir itin paprastu gaminimo būdu ir minimaliu konservantų kiekiu, pomidorų nereikia lupti, ilgai troškinti ar kitaip plušėti. Tačiau prieš kelis metus, sutapus dideliam pomidorų ir saldžiųjų paprikų derliui, sumaniau tyrę pagardinti nauju skoniu. Paprikų gabalėliai puikiai suderėjo, o kadangi šiemet abi daržovės vėl džiugina gausa, kviečiu pabandyti šį skonių duetą.

Receptą rasite čia.

Gardi, aitroka daržovių mišrainė, kuri puikiai dera prie troškinių, mėsos patiekalų ar tiesiog su bulvytėmis. Aitriųjų pipirų kiekį galima koreguoti pagal savo skonį, jei norite švelnesnio skonio, jų tiesiog dėkite mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pikantiškas cukinijų pagardas su paprikomis, morkomis ir, žinoma, ananasais! Receptas puikus ir tuo, kad jam tinka didelės, peraugusios cukinijos, o žiemą šį pagardą patariame tiekti su ryžiais ar bulvių koše. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai labai skani burokėlių mišrainė žiemai - jos paragavę norėsite skanauti dar ir dar! Mišrainė puikiai dera kaip gurmaniška užtepėlė ant skrebučių, pagrindas barščiams virti ar tiesiog garnyras prie kitų patiekalų. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Mėgstate šparagines pupeles? Puikią jų mišrainę galite pasiruošti žiemai - ją paskanina morkos, svogūnai ir kvapnūs prieskoniai, kuriuos galite rinktis ne tik siūlomus recepte, bet ir kitus mėgstamus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiama ir labai skani cukinijų mišrainė žiemai - ji kremiškos tekstūros, todėl labai tinka ir kaip užtepėlė! Šiai mišrainei puikiai tinka didelės cukinijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio mišrainė žiemai, jei į ją papildomai įdėsite virtų ryžių, tuomet turėsite puikią sriubą žiemai! Čia galima daug improvizuoti - gardinkite mėgstamais prieskoniais, o ragauti galite dar šiltą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio, saldžiarūgščiai - aštrūs agurkėliai pakerės tikriausiai kiekvieną, mėgstantį pikantiškesnius skonius. Marinatas šaltas, todėl daržovės bus traškesnės. Atkreipkite dėmesį, kad ne tik marinate nėra jokio vandens, bet ir stiklainiai, dangteliai ir pačios daržovės turi būti sausos, kad viskas kuo geriau pavyktų.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai ir gana greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele. Jei norite kiek ryškesnio skonio, papildomai galite dėti truputį česnako.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Labai gardi pomidorų, morkų, paprikų ir svogūnų mišrainė žiemai! Tinka ir kaip garnyras, ir kaip padažas, ir kaip užtepėlė. Jeigu norite aitresnio skonio, papildomai galima dėti aitriosios paprikos, česnako, bet labai skani ir lygiai tokia, kaip recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta gardžius burokėlius, ypač žiemą! O ši nuostabaus skonio burokėlių mišrainė žiemai be acto! Malonios rūgštelės mišrainei suteikia obuoliai, o papildomo skonio - morkos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skani mišrainė žiemai! Galima valgyti vieną ar naudoti kaip pagrindą gardžią sriubai. Beje, skani ji bus ir be pupelių. Prieskonius šiai mišrainei galite rinktis mėgstamus, pvz., jei mėgstate aštriau, rinkitės aitriuosius pipirus ar kalendrą, jei norite itin kvapnios, naudokite džiovintą gelsvę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai vasaros sezonas gausus gėrybių, būtina jas išsaugoti žiemai. Dalinamės labai skanios orkaitėje keptų cukinijų mišrainės žiemai receptu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiama ir labai skani pomidorų, morkų ir svogūnų mišrainė žiemai. Papildomai galima dėti sausos kalendros, maltos aitriosios paprikos, jei norite stipresnio skonio. Labai tinka kaip garnyras ar paprasčiausiai ant duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošimas užtruks, bet žiemą turėsite labai skanios sriubos - troškinio paruoštuką. Pašildžius vieną, galima valgyti kaip troškinį, papildomai įpylus vandens ar sultinio - kaip sriubą, taip pat galima patiekti tiesiog kaip mišrainę prie karštų patiekalų!

Receptą rasite čia.

Šią puikią mišrainę galite gaminti ne tik iš voveraičių, bet ir iš kitų grybų, žiemai galite pasiruošti visą grybų mišrainių assorti su šiuo vieninteliu receptu! Labai skanu su riekele duonos, virtomis bulvėmis bei žuvies patiekalais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Mišrainė labai gardi ir viena pati, ir kaip garnyras prie kitų patiekalų. Taip pat labai tinka dėti į sriubas ir troškinius. Beje, pomidorų padažo galima ir visai nedėti. Jeigu mėgstate aštriau, papildomai tinka įpjaustyti česnako, o jeigu švelniau, paprastą actą galite pakeisti obuolių actu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puikus receptas, jei norite sunaudoti įvairias daržoves - kopūstus, morkas, pomidorus, paprikas, agurkus, cukinijas, aitriąsias paprikas... Jei kažkurios iš šių neturite, nemėgstate, ar tiesiog nenorite naudoti salotose, galima ir nedėti, tuomet jos svorį reikėtų pakeisti kita daržove, t. y. bendras daržovių svoris turi išlikti toks pats. Visų daržovių svoris jau išvalytų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs, kvapnūs, labai "česnakiški" agurkėliai žiemai be kaitinimo. Puikus garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog bulvių košės.

Receptą rasite čia.

Yra daugybė būdų kopūstais mėgautis žiemą, o vieną iš jų mes labai rekomenduojame - gardžią kopūstų mišrainę! Mišrainę labai skani, ją ruošti tinka ir ankstyvieji, ir vėlyvieji kopūstai, mėgautis šia mišraine galima ir kaip garnyru, ir net naudoti kaip pagrindą sriubai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Derinys gali pasidoryti kiek netikėtas - cukinijos ir... karis! Tokioms cukinijoms paruošti nereikia jokių įmantrių ingredientų, visa skanėsto paslaptis - prieskoniai! Cukinijos išties labai gardžios, patiks tiems, kas mėgsta kvapnius pagardus žiemai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Gardžios pomidorų salotos žiemai - puikus garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog bulvių košės. Iš nurodyto ingredientų kiekio paruošite 3 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasiruoškite puikios mišrainės - sriubos ir žiemą pietus paruošite vos per kelias akimirkas! Papildomai galite gardinti paprika, cukinijomis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio, klasikinis daržovių padažas, kuriam reikia tik pomidorų, paprikų ir prieskonių! Padažas puikiai tinka skanauti prie mėsos, gardinti sriubas. Ruošdami padažą, vis ragaukite ir koreguokite prieskonių kiekį skonius derindami, kaip patinka Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ingridai ši mišrainė tinka į troškinius arba tiesiog prie silkės. Šiai mišrainei puikiai tinka sunaudoti ir jau tokios ūgtelėją cukinijos.

Receptą rasite čia.

Kopūstai ir grybai - puikus derinys žiemai, kai jau nebėra šviežių daržovių, o sujungus šiuos abu skanėstus į vieną receptą rezultatas tiesiog tobulai skanus! Žiemą galima valgyti kaip garnyrą, galima pašildyti su keptais šonkauliukais, rūkytomis dešrelėmis ar tiesiog prie bulvių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki mišrainė, kuri labai tinka ir virti sriuboms, ir kaip garnyras. Jeigu nemėgstate paprikos, galite jos nedėti visai, mišrainė ir be jos bus skani. Jeigu patinka aitresnis skonis, galite į mišrainę įpjaustyti 1-2 aitriąsias paprikas, jos čia taip pat labai dera. Ryžiai geriausiai tinka ilgagrūdžiai, nes jie verdant geriau išlaiko formą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai švelnaus skonio cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai - šiai mišrainei cukinijų sunaudojama gana daug. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labi gardi mišrainė! Mišrainę galima vėsiai saugoti žiemai, bet jį tokia skani, kad vieną savaitgalį pagaminus, kitą - pusė jau gali būti suvalgyta, tad jei turite daug grybų, rekomenduojame jos paruošti daugiau. Puikiai tinka prie žuvies, bulvyčių ar tiesiog užsikandant riekele duonos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal savo skonį, ar vienas kitomis, galite dėti ir paprikos, ar kopūsto, jei mėgstate aštriau, galima dėti čili pipiriuko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiama ir labai skani mišrainė! Mišrainę raugauti galite ir tik išvirtą, ji labai gardi, o pastovėjusi ilgiau ir pasimarinavusi, sulaukusi žiemos ji dar gardesnė. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanios, švelnios salotos, primena senoviškas bulgariškas konservuotas paprikas. Iš šio ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 7,5-8 litrus salotų.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate burokėlius, ši mišrainė Jums tikriausiai labai patiks! Taip, burokėliai ir pomidorai puikus derinys! Taip paruoštus juos galėsite tiekti kaip labai skanų garnyrą prie karštų patiekalų, naudoti kaip paruoštuką sriubai virti ar dėti į troškinius. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Dar vienas šaunus receptas, kaip saugoti žalius pomidorus žiemai. Mišrainės skonis gana ryškus, todėl puikiai tiks kaip pagardas užkandžiams, garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog bulvyčių, su duonos riekele. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Nors moliūgas - vėlyvoji daržvė, kurią galima gana ilgai naudoti ir šviežią, tačiau siūlome išbandyti ir šį puikų receptą - moliūgų ir paprikų mišrainę. Mišrainė šiek tiek pikantiška, labai kvapni ir puikiai tinka prie karštų patiekalų, kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Švelnaus skonio mišrainė, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiekvienos virtuvės šeimininkės ir šeimininko svajonė - nuostabiai skani mišrainė žiemai, kurios nereikia kaitinti! Ši mišrainė išstovėtų visą žiemą iki pavasario, žinoma, jei jos neišragausite!

Receptą rasite čia.

Šie puikūs burokėliai dera ir kaip garnyras, ir kaip pagrindams kvapniems barščiams! Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet tikrai labai gardus. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kūmutės Virtuvė

Puiki mišrainė, jei turite daug žalių ar nevisiškai prinokusių pomidorų! Tačiau nesijaudinkite, čia puikiai tiks ir prinokę pomidorai, o galite ir maišyti perpus - pusė žalių, pusė prinokusių! Mišrainė pagardinta paprikomis ir morkomis, puikiai dera žiemą prie kvapnių troškinių ar paprasčiausių kotletų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skani, kvapni ir labai greitai iš sandėliuko dingstanti mišrainė. Nuostabiai tinka prie silkės ar kitos žuvies ar tiesiog kaip garnyras. Vietoje pomidorų padažo tinka dėti keletą nuluptų ir sutrintų pomidorų, irgi tinka, bet su pomidorų padažu dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėle salierų ir cukinijų salotomis! Jos puikiai dera prie mėsos kepsnių. Tobulai tinka prie mėsos kepsnių! Pagal šį nuostabų receptą paruošite net 6 stiklainiukus su skanutėlėmis pomidorų, salierų ir cukinijų salotomis! Mišrainę paruošite iš daržo ar turgaus gėrybių, nereikės jokių įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Puikus lečo kiek kitaip - su ryžiais. Juo galite gardinti troškinius ar naudoti kaip pagrindą siubai. Galite stiklainio turinį tiesiog pašildyti ir tiekti su silke ar kepta žuvimi - variantų daugybė ir visi jie labai gardūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški, gardi ir skani mišrainė, kaip mokyklos valgykloje prie bulvių košės ir kotletų... Ragauti mišrainę galėsite jau visai netrukus, o šaldytuve saugoti galite ir kelis mėnesius, tačiau, mišrainė tokia skani, kad tikriausiai pirmiau spėsite ją suvalgyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Kiekius galite susimažinti pagal savo turimo puodo dydį. Jei paprikų nemėgstate, jų kiekį galima mažinti ar visai nedėti, svorį atitinkamai pakeičiant kita daržove. Labai skanus troškinys, kurį tinka valgyti tiek šaltą, tiek pašildytą!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital