Poke bowls’us - ryškius ir spalvotus dubenėlius jau turbūt matėte socialiniuose tinkluose. Tai itin madingas patiekalas, prieš ragaujant kviečiantis jį nufotografuoti. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu. Tradicinio dubenėlio pagrindą sudaro biriai išvirti jasmine ryžiai, tačiau, populiarėjant sveikai mitybai, vis dažniau sutinkama dubenėlių su rudaisiais ryžiais, ar net tokiomis alternatyvomis kaip bolivinė balanda ar cukinijų spagečiai. Ryžius ar kitas naudojamas kruopas galima patiekti tiek šiltus, tiek ir atvėsusius, todėl tai itin patogus patiekalas į pietų dėžutę. Tradiciškai reikėtų rinktis žalią žuvį - tuną ar lašišą. Visgi, jei žalia žuvis ne prie širdies, ją puikiai galima pakeisti keptomis krevetėmis ar kitomis jūros gėrybėmis ar tofu. Daržovės ant viršaus gali būti pačios įvairiausios, tačiau dažniausiai nepraleidžiamas avokadas, kuris suteikia patiekalui kremiškumo ir malonios tekstūros. Į tokius dubenėlius galima, bet nebūtina, užpilti padažo. Tai gali būti tiesiog sojos padažas, tačiau tradicinis padažas, suteikiantis dubenėliui ypatingo aromato susidaro iš sojos padažo, skrudintų sezamų aliejaus, ryžių acto bei citrinos sulčių.
Receptą
rasite čia.