O ką iš ryžių? 42 skanūs ir nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Ryžių receptai
@ Shutterstock

Ryžiai - labai universalus ir daugelio mėgstamas ingredientas, iš kurio galima paruošti gausybę įvairiausių patiekalų! Kvapnusis plovas, vaikystę primenantys balandėliai, egzotiškasis suši, gražuoliai užkandžiai... Išsirinks kiekvienas!

 

Siūlome Jums net 42 gardžiausių LaMaistas.lt lobyno ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių patiekalų su ryžiais receptus.

 

Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Jie puikiai tinka kai reikia paruošti pietus išsinešimui į pietų dėžutę ar į gamtą. Be to, galima ruošti daugiau ir patogiai užšaldyti. Pagaminti visai nesudėtinga, o valgyti ne tik patogu, bet ir labai skanu.

Receptą rasite čia.

Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi paprastai, bet labai skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir malonaus traškumo, tiesiog neįmanoma nesimėgauti. Labai paprasta paruošti, prireiks vienos keptuvės ir 15-20 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Balandėliai - vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, kurį tikrai verta išmokti pasigaminti namuose. Dalinamės naudingais patarimais, kad balandėliai visuomet pavyktų gardžiausi, mėgstantiems eksperimentuoti siūlome išbandyti kelias naujoves bei kviečiame išbandyti mūsų skaniausius receptus.

Receptą rasite čia.

Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Daugeliui patinkantį ryžių ir vištienos derinį čia papildo daržovės (svogūnai, česnakai, morkos, pomidorai, pievagrybiai), o pikantiškumo suteikia čederio bei mocarelos sūriai. Troškiniui rinkitės vištos šlaunelių mėsą – ji minkštesnė, sultingesnė už vištos krūtinėlę. Galite naudoti tiek „Jasmine“, tiek „Basmati“ ar paprastus ilgagrūdžius ryžius. O pievagrybius recepte galima pakeisti ir kitokiais mėgstamais apvirtais miško grybais. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų.

Receptą rasite čia.

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Puiki idėja, kai norisi jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis patiekalas idealus pietums ar vakarienei. Sodraus skonio, sotus, sušildantis ir iš paprastų ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikūs rytietiškai kepti ryžiais su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Greita ir maistinga vakarienė akimirksniu išgaruos nuo stalo.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Ši kvapnioji ir saldžioji ryžių košė yra dar vienas mano prisiminimų gaivinimas iš kelionės po Indiją. Tai buvo bene pirmas maistas, kuri paragavau ten. Kvepianti vanile ir kardamonu su migdolų gabalėliais...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais. Tad jei turite virtų ryžių likutį ir įvairių daržovių šaldytuve - nedvejokite ir gaminkite.

Receptą rasite čia.

Plovas - tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas iš ryžių, mėsos ir morkų. Šis paprastas, daug produktų nereikalaujantis, gardus ir sušildantis troškinys labai mėgstamas ir Lietuvoje. Jeigu plovą pagaminti namuose Jums iki šiol buvo nedrąsu, ar turite savo mėgstamą receptą, bet žvalgotės ir naujų idėjų, skubame pasidalinti naudingais patarimais, kaip paruošti plovą taip, kad jis būtų pats skaniausias!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ryžiai, mėsa, kukurūzai ir agurkai - daugelio pamėgtas skonių derinys. Kaip skanu ir sotu, kad norisi įsidėti ir į pietų dėžutę, ir tiekti ant šventinio stalo, ir pasigaminti vakarienei. Jos super greitai paruošiamos, visiškai neįmantrios, bet tokios puikios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Todėl, kol keliauti toliau nuo namų nerekomenduojama, pasikvieskime tekančios saulės šalies skonius į savo virtuves! Beje, šis keptas sušis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas (laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje), tad nebijokite pasigaminti ir daugiau!

Receptą rasite čia.

Ryžiai - vienas iš patiekalų, kuriuos kiekvienas iš mūsų yra viręs bent kartą. Tai tarsi dalis pradmenų, svarbių ir patyrusiam, ir profesionaliam kulinarui. Deja, ne visada pavyksta išvirti ryžius taip, jog jie būtų gardūs ir birūs. Pateiksime kelis patarimus, kaip galite tai pasiekti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprasta, labai skanu ir puošnu! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičia0 su grybaisi baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Valgome su makaronais, bulvytėmis, ryžiais, grikiais ar duonos riekele - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.

Ne tik sočios, bet ir labai skanios! Tinka ne tik greitiems pietums ar vakarienei, bet ir tiekti ant šventinio stalo ar kai užsuka draugai. Šias salotas labai tinka gardinti su svogūnų laiškais ar papildomai įsidėti konservuotų kukurūzų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kreminis, švelnus ir labai skanus risotto su krevetėmis ir žirneliais. Paruošimas neužtruks, o pavasariški skoniai ir spalvos lėkštėje tikrai smagiai nuteiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Skani, vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, siūlome būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos salotos - gardžios ir akimirksniu suvalgomos. Jei norite švelnesnio skonio, vietoje skumbrės galima naudoti ir konservuotą tuną.

Receptą rasite čia.

Sriuba verda kartu su sultiniu, todėl jos virimo laikas yra gana ilgas. Didelis pliusas, kad atskirai nereikia naudoti jokio sultinio. Sutrynus sriubą, ji būna gana skysta, bet sriuboje išvirę ryžiai ją gerokai sutirština. Naudojau basmati ryžius, kurie labai tinka šiai sriubai.

Receptą rasite čia.

Mėgstate varškėčius? Ar teko ragauti varškės ir ryžių varškėčius? O jei dar varškėčiai gardinti razinomis - apsivalgymas. Varškėčiai gardūs, minkšti, purūs. Tobuli. Tai puiki idėja vakarienei, o gal net pietums ar vėlyviems pusryčiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais. Tikslus receptas gaminant stir fry nebūtinas, užtenka prisiminti pagrindinius principus, išvardintus žemiau.

Receptą rasite čia.

Vištienos ketvirčiai su ryžiais, o gaminama vienoje skardoje, argi ne puiku? Žinoma, kad puiku, nes produktus sudedi į kepimo skardą, pašauni kepti, kepa, o tu geri kavytę, skaitai ir darai ką nori. Darbo nedaug, o šeima soti ir laiminga!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Poke bowls’us - ryškius ir spalvotus dubenėlius jau turbūt matėte socialiniuose tinkluose. Tai itin madingas patiekalas, prieš ragaujant kviečiantis jį nufotografuoti. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu. Tradicinio dubenėlio pagrindą sudaro biriai išvirti jasmine ryžiai, tačiau, populiarėjant sveikai mitybai, vis dažniau sutinkama dubenėlių su rudaisiais ryžiais, ar net tokiomis alternatyvomis kaip bolivinė balanda ar cukinijų spagečiai. Ryžius ar kitas naudojamas kruopas galima patiekti tiek šiltus, tiek ir atvėsusius, todėl tai itin patogus patiekalas į pietų dėžutę.  Tradiciškai reikėtų rinktis žalią žuvį - tuną ar lašišą. Visgi, jei žalia žuvis ne prie širdies, ją puikiai galima pakeisti keptomis krevetėmis ar kitomis jūros gėrybėmis ar tofu. Daržovės ant viršaus gali būti pačios įvairiausios, tačiau dažniausiai nepraleidžiamas avokadas, kuris suteikia patiekalui kremiškumo ir malonios tekstūros. Į tokius dubenėlius galima, bet nebūtina, užpilti padažo. Tai gali būti tiesiog sojos padažas, tačiau tradicinis padažas, suteikiantis dubenėliui ypatingo aromato susidaro iš sojos padažo, skrudintų sezamų aliejaus, ryžių acto bei citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.

Varškės apkepai pakankamai dažnai papildomi sotumo ir tvirtumo suteikiančiais ryžiais. Siūlome rinktis kvapnius basmati ryžius, kurie apkepą pavers dar ypatingesniu.

Receptą rasite čia.

Greitiems pietums, kai norisi greitai ir skaniai puikiai tiks šios salotos. Nereikės nei daug ingredientų, nei ilgai sukiotis virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Apkepas labai greitas ir labai skanus! Reikia vos kelių ingredientų ir galite mėgautis lengva vakariene ar tiekti kaip puikų garnyrą. Recepto autorė pataria skanųjį apkepą išbandyti visiems, kurie nori savo virtuvėje prisijaukinti brokolius.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, skanūs ir itin ekonomiški ryžių ir tuno kotletai patiks visiems (nebent nemėgstate tuno). Jei svarstote, ar tunas per daug nesijaučia kotletuose, galiu patikinti, kad valgant sunku ir suprasti iš ko kotletai pagaminti. Kai visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje nebelieka ką pridėti ar atimti. Kotletus galite patiekti su salotomis, troškintomis daržovėmis ar tiesiog kaip užkandį su padažu. Man šie kotletukai skaniausi su saldžiarūgščiu padažu, bet kiti padažai taip pat puikiai tiktų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puikieji balandėliai pietums ar vakarienei. Labai skanūs, sotūs ir toks jaukumas lėkštėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puikus, skanus rizotas su grybais! Tinka ir virti, šaldyti miško grybai, ir tiesiog pievagrybiai. 

Receptą rasite čia.

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks užkandis iš virtų ryžių apvalkalo ir su puikiu įdaru - tinka tiek malta mėsa, tiek rūkyta vištiena ar kumpis. Traški išorė ir minštutėlis vidus, užkandis labai gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Su ypatingu užpilu, kokosų pieną galima pakeisti ir kitokiu, bet kokosų pienas šiam apkepui suteikia ypatingą skonį. Labai skanu su lašiša, upėtakiu ar kita stipresnio skonio žuvimi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai sotus ir skanus patiekalas. Vasariškai spalvingas, paprastai paruošiamas.

Receptą rasite čia.

Puiki išeitis, kai nesinori ilgai kaisti prie viryklės ir ruošti viso puodo balandėlių, o tik vienai vakarienei paskanauti. Į įdarą ar tiesiai į padažą tinka dėti tarkuotų ir nusunktų cukinijų, šiek tiek paprikos ar morkų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks ir greitai, taupiai vakarienei be mėsos ar kaip garnyras prie mėsos troškinių, orkaitėje keptos vištienos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprasta ir greitai paruošiama užkepėlė, ypač, jei jau turite išvirtų ryžių ir keptos ar virtos vištienos, tad tai ir puiki idėja, kaip panaudoti likučius naujai! Tiks ir kitokia kepta mėsa ar žuvis, o taip pat užkepėlę galima ruošti ir vegetarišką, ji ir taip bus labai gardi!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Originalaus ir pikantiško skonio, neįprasti kotletukai! Taip pat puiki idėja, kaip sunaudoti ne tik virtų kiaušinių, bet ir virtų ryžių likučius. Ragaujame su daržovių salotomis ir aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital