Ko gero, didžiausias trintos sriubos privalumas yra tai, jog ją galima pagaminti beveik iš bet kokių produktų - įvairiausių daržovių, vištienos ar grybų. Be to, tokios sriubos gana greitai ir nesunkiai pagaminamos, todėl itin vertinamos taupančių savo laiką bei norinčių mėgautis lengvais ir sveikais patiekalais.
Atsižvelgdami į tai, skubame pasidalinti trumpa instrukcija, kaip galite pasigaminti skanią trintą sriubą be recepto.
1. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį riebalų (aliejaus, sviesto ar pan.) ir suberkite smulkintų svogūnų ir/ar svogūnų laiškų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite iki minkštumo.
2. Į puodą sudėkite keptus svogūnus ir/ar jų laiškus bei bet kokias daržoves, kokias turite. Puikiai tiks žiediniai kopūstai, įvairūs šakniavaisiai ar žalumynai (viską supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, kad daržovės vienodai gerai išvirtų. Įberkite prieskonių - druska ir pipirai būtini, bet neapsiribokite vien jais. Eksperimentuokite su kariu, imbieru, kmynais, Provanso žolelėmis ar pan.
3. Pripilkite tiek skysčio, kad visos daržovės būtų apsemtos. Geriausiai tiks daržovių sultinys, bet galite jį pakeisti ir vandeniu su įvairiais prieskoniais bei žolelėmis. Virkite tol, kol visos daržovės taps minkštos.
4. Nukelkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite sriubą trintuvu.
5. Jei norite, galite įpilti šiek tiek pieno arba grietinėlės, kurie suteiks sriubai ryškesnį skonį. Sriuba paruošta! Galite mėgautis :)
Taip pat galite pasinaudoti vienu iš šių receptų:
Trinta sriuba su paprikomis
Trinta cukinijų ir bulvių sriuba
Trinta moliūgų ir bulvių sriuba
Trinta cukinijos sriuba su kario prieskoniais
Trinta morkų sriuba