Kaip keptuvėje skaniai iškepti lašišą?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-12-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kaip keptuvėje skaniai iškepti lašišą?
@ Shutterstock

Šitaip iškepta lašiša bus puiki - plutelė traški, o vidus minkštutis ir nuostabaus skonio. Patikėkite, skoniu ji nenusileis ragaujamai restoranuose, o pagaminsite be galo greitai. Tiesiog atidžiai sekite žemiau surašytais žingsniais ir lašišos kepsnys jums tobulai pavyks kiekvieną kartą.

Užtikriname, kartą paragavus šios garduolės bus sunku prisiversti lašišą gaminti pagal kitokį receptą :-)

 

Nuostabiai gardus lašišos kepsnys

 

2 porcijoms reikės:

  • 2 lašišos file gabaliukų (po daugmaž 150 g)
  • Druskos, pipirų (prieskonius galite keisti į savo mėgiamus, pvz., maloniai nustebsite, jei išbandysite čili, cinamono ir druskos derinį - koks jis beatrodytų neįprastas, iš tiesų yra fantastiškai puikus)
  • Trupučio alyvuogių aliejaus kepimui

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Tolygiausiai lašiša apkepa, kuomet būna atšildyta iki kambario temperatūros, taigi, būtų idealu iš šaldytuvo ją ištraukti 15-20 min prieš gaminant. Atšildytą lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
  2. Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje. Idealiausiai tinka ketaus arba nerūdijančių plieno keptuvės, kadangi jos įkaista tolygiai ir greitai. Taip pat labai svarbu, kad keptuvė būtų pakankamai didelė ir žuvies gabaliukai joje nesiliestų tarpusavyje.
  3. Abu lašišos gabalėlius gerai įtrinkite prieskoniais.
  4. Aliejui pakankamai įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę, odele žemyn. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, kad kepsniukai nepradėtų degti.
  5. Kantriai laukite :) Kad ir kaip smalsu būtų pažiūrėti, ar odelė pakankamai gerai iškepusi, nejudinkite ir nevartykite lašišos. Odelė kepa ilgiau nei file dalis, todėl daugiausia laiko ir reikės skirti odelės kepimui. Tik kantriai laukiant galite tikėtis, jog Jūsų kepsnio odelė bus idealiai traški.
  6. Stebėkite, kaip keičiasi lašišos spalva file šonuose. Iš raudonos ji palaipsniui taps rausva. Pirmiausia pokytis matysis prie odelės, tuomet lėtai kils aukštyn. Apverskite lašišą tuomet, kai maždaug tris ketvirtadaliai jos aukščio pakeis spalvą. Tuomet pakepkite dar 2-3 minutes. Iškeptą lašišą išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių (prireiks maždaug 1-2 minučių).
  7. Perkelkite gabaliukus į lėkštes ir mėgaukitės!

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Diana
2023-04-07 12:36
Super skanu su cinamonu, čili ir druska. Labai labai... ATSAKYTI
Gražina
2019-08-12 14:31
Nerealiai skanus kepimo būdas!!! Ačiū ATSAKYTI
Veronika
2016-09-24 19:10
As irgi isbandziau, puikus receptas. Labai skaniai sutraskeja odele sitaip kepant, anksciau kai vartydavau sitaip nesigaudavo. ATSAKYTI
Daiva
2016-09-21 13:34
Vakar sitaip iskepiau, tai net mano zuvies nemegejas vyras valge cepsedamas. Labai geras receptas, aciu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital