Ką pagaminti iš pomidorų odelių?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-09-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Ką pagaminti iš pomidorų odelių?

Ko gero, kiekviena šeimininkė žino, kaip kartais skaudu išmesti maisto likučius. Ypač tokius, kuriuos lyg ir galima būtų kur nors panaudoti, bet kur sugalvoti sunku. Pavyzdžiui, nuluptas pomidorų odeles. Skubame į pagalbą - dalinamės keliomis įdomiomis technikomis, kaip galite jas panaudoti. Labai paprasta, o skonis išlieka tiesiog nepakartojamas.

 

Pomidorų druska

 

Nuotr. šalt. EM-I-LIS

 

Itin paprasta, bet labai skanu ir neįprasta. Tokią druską galite panaudoti daug kur, pvz., pagardinant česnakinę duoną, gruzdintas daržoves, bulvių traškučius, įvairius kitus užkandžius ar net mėsos patiekalus.

 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 90° C.
  2. Nuplautą ir nuluptą pomidorų odelę pasverkite (iš keturių vidutinio dydžio pomidorų turėtumėte gauti apie 45 gramus odelės).
  3. Paskirstykite odeles ant kepimo popieriaus ir užberkite stambios druskos. Jos turėtų būti tiek pat gramų kaip ir odelių.
  4. Kepkite orkaitėje tol, kol odelės visiškai išdžius. Keturių vidutinio dydžio pomidorų odelių kepimas gali užtrukti apie 2-3 valandas.
  5. Ištrauktas iš orkaitės odeles palikite atvėsti. Tuomet sutrinkite jas grūstuvėje arba tiesiog šaukštu iki druskos konsistencijos.

 

 

Šaldytos pomidorų odelės

 

Sudėkite odeles į orui nepralaidų maišelį ar indą ir įdėkite į šaldiklį. Taip šaldytas odeles galite naudoti kaip ir kitas šaldytas daržoves bei prieskonius, pvz., krapus, kai tik norėsite pagardinti jomis patiekalą. Tokios odelės dėl savo aromatingumo gali būti puikiu pagrindu sriubai.

 

 

Džiovintos pomidorų odelės

 

Sudėkite odeles ant kepimo popieriaus ir apie 2-3 valandas arba ilgiau palaikykite iki 90° C įkaitintoje orkaitėje, kol jos visiškai išdžius. Ištraukus odeles leiskite joms atvėsti, o tuomet sutrinkite į miltelius. Jais galėsite pabarstyti pomidorų sriubą arba pagardinti kokį nors padažą. 

 

 

Keptos pomidorų odelės

 

Pakepinkite odeles ant aliejaus iki traškumo. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite. Tokias pomidorų odeles galite panaudoti salotoms, sriubai ar makaronų patiekalams pagardinti.

 

 

Pomidorų pasta

 

Nuotr. šalt. My Earth Garden

 

Šios pastos pagaminimui pirmiausia Jums reikės džiovintų pomidorų odelių. Jas sumaišykite su vandeniu vienodu santykiu (pvz., vienam arbatiniam džiovintų pomidorų odelių šaukšteliui reikės vieno arbatinio šaukštelio vandens). Ir viskas! Tokios pomidorų pastos skonis visiškai nesiskiria nuo įprastos. Skirtumas tik tas, jog džiovintų odelių nereikia laikyti šaldytuve, o panaudoti galėsite bet kada.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital