Grikiai grikiai - 36 receptai, ką gardaus iš jų pagaminti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Grikių receptai
@ Shutterstock

Grikiai - puikus, sveikuoliškas ir nebrangus pasirinkimas gardiems pietums, vakarienei ar net saldžiam desertui!

Atrinkome net 36 gardžiausius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus su nuostabiais grikiais . Kviečiame ragauti!

 

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate grikius, bet įprasta košė jau kiek pabodo ar tiesiog, jei norisi paįvairinti mitybą ir paruošti kažką kitokio, tai šie kepsneliai idealus pasirinkimas. Pavyksta gardūs, sotūs ir be didelių pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Grikiai gali virsti ir labai gardžiais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima drąsiai saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai gardus patiekalas viename puode - grikiai su jautiena. Taip paruošta mėsa puikiai išsitroškina, o jos derinys su grikiais pavyksta labai skanus.

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Grikių mėgėjų pietums ar gardžiai vakarienei - grikių risotto su moliūgais. Tikrai taps stalo puošmena, nes atrodo labai spalvingai, gardžiai, o ir ragauti labai skanu.

Receptą rasite čia.

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gardžiuosius čanachus paruošti galima ne tik su bulvytėmis, bet ir sveikesnį variantą - su grikiais! Receptas paprastas, o rezultatas labai gardus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).

Receptą rasite čia.

Soti, gardi, greitai paruošiama sriuba puikiems pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardūs, minkšti, sultingi kotletukai – vienas iš jaukiausių valgių, patinkantis daugeliui. Patiekite juos su šilkinio švelnumo bulvių koše, pagardinkite kremišku padažu, ir tai bus viena tų vakarienių, kurios sušildo širdį. Štai kaip atrodo tikrasis komforto maistas (angl. „comort food“)! Virtos grikių kruopos – šių kotletukų minkštumo bei purumo paslaptis. Jei norite kotletukus paruošti iš augalinės kilmės produktų, rinkitės sojų faršą. Naujasis „Naturli“ sojų faršas yra itin artimas mėsos faršo atitikmuo – dėl išskirtinės, mėsai itin artimos tekstūros jis yra patogus formuoti ir puikiai laiko savo formą verdant, kepant ar troškinant, net ir nenaudojant papildomų rišamųjų medžiagų (tokių kaip, pavyzdžiui, kiaušiniai).

Receptą rasite čia.

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!

Receptą rasite čia.

Pabodo įprasta grikių košė ir norite ją paįvairinti? Siūlome išbandyti šį paprastą ir patikrintą receptą - pagal jį paruošta grikių košė mums labai gardi! Jei norite, papildomai galite dėti paprikos, mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nematę, kaip pagaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus dar traškesni. Na, o tikriems mėsos gerbėjams šiuos kotletukus galima tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja tiems, kurie nenori ilgai suktis prie viryklės, nes reikia pasiruošti kelis ingredientus, dešimčiai minučių pašauti į orkaitę ir gardi vakarienė ant stalo! Puiku ir tai, jog patiekalui reikia vos kelių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Paprasta, greita ir soti vakarienė. Tai nei plovas, nei troškinys, gavosi kažkoks kratinys. Bet vykusi interpretacija. Skanu ir sotu. Mielai kartosiu dar ne vieną kartą.

Receptą rasite čia.

Jokių įmantrumų, bet labai skanu - grikių kepsneliai su sūriu. Vietoje mocarelos tinka ir kitoks gerai besilydantis sūris.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Minkštas, trapus ir lengvas bananų pyragas, gardžiausi jo skoniai atsiskleidžia su puodeliu arbatos ar stikline pieno. Iškepa šis garduolis vos per pusvalandį! Jeigu norite dar sveikuoliškesnio skanėsto, cukrų recepte galite pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tai sveikas ir skanus maistas, paprastai ir greitai pagaminamas, o jį valgyti galima ir vieną, ir kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Žiemos metu įvairūs patiekalai iš kruopų yra ypač aktualūs, nes tai sotu, skanu ir sveika, o šiltos sriubos lėkštė puikiai sušildys žvarbią žiemos dieną.

Receptą rasite čia.

Sotūs, greiti, valgo net mažiausi. Jeigu mažuosius sunku įkalbėti valgyti grikius ir lašišą, kepsnelių - blynelių formoje tą padaryti paprasčiau.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir sušildanti vištienos sriuba - labai rudeniška ir labai skani. Tai puikus būdas sudominti mažuosius grikiais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus ir sotus grikių apkepas iš produktų, kurių galima rasti tikriausiai kiekvienoje virtuvėje. Apkepą galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą ar įdomesnio garnyro variantą.

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Pietums, kuriems paruošti prireiks labai paprastų ingredientų, o ir ilgai sukiotis virtuvėje nereikės. Jei norisi, papildomai galima pagardinti pomidorų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus. Salotos ruošiamos su ridikėliais, bet žiemą vietoje jų galima dėti ir smulkintų morkyčių ar tiesiog nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai gardus, sotus, greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas. Šiose salotos grikiai, pomidorai, avokadas ir lašiša susijungia į puikų skonių derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkštučiai, sultingi ir labai skanūs koteltai, kai nenorite gaminti mėsos! Šiuos kotletus ypač mėgsta mažieji, bet patiks ir dideliems. Papildomai į masę galite įmaišyti kepintos morkos ir svogūno. Tiekite su daržovių salotomis, tirpinto sviesto ir grietinės ar pievagrybių padažu. Beje, kotletus galite kepti ir be sūrio, tuomet gali reikėti šiek tiek daugiau miltų, o grikių nebūtina virti - juos galite tiesiog kelias valandas palikti brinkti vandenyje.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, lengvas sluoksniuotas desertas su grikiais. Puikiai tinka greitam desertui, kai nesinori jungti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate grikius, šis patiekalas Jums labai patiks! Paprastučiai grikių kukuliukai, kuriuos nesudėtinga pagaminti!

Receptą rasite čia.

Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nuostabaus skonio sausainiai - pyragaičiai, kurių puikaus aromato prispildo visi namai. Šiems pyragaičiams reikės vos šešių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins!

Receptą rasite čia.

Visiškai atsitiktinai gimė mintis iškepti kotletų su grikiais. O tiksliau nuo pusryčių buvo užsilikę virtų grikių. Ne gi imsi ir mesi maistą? Taip grikiai sugulė į kotletus, o paskui į mūsų pilvus.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs grikių blyneliai su morkomis. Tiekiame su grietine, labai tinka su raugintais agurkėliais. Blyneliams tiks ir virtų grikių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Puikus būdas į savo mityba įtraukti grikių, net jeigu jų nelabai mėgstate. Taip paruošti grikiai papirks smaližių širdis. Traški ir labai skani grikių granola, kuri tikrai praturtins Jūsų pusryčių pasirinkimą!

Receptą rasite čia.

Labai paprastas receptas tinkantis ir vegetarams. Kai norisi įdomesnių idėjų pietums.

Receptą rasite čia.

Gardi grikių košė pusryčiams kitaip - su burokėliais. Suvalgę tokį skanėstą sotūs jausitės iki pietų, o ir būsite sveikuoliškai pavalgę. Beje, šis patiekalas puikiai tinka ir neštis į darbą pietums, nes gardus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

Balandėliai su kiek kitokiu įdaru - maltos vištienos ir grikių. Ar jums teko ragauti balandėlius su šiuo įdaru? Norit paklausti: ar skanu? Taip, labai skanu! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nuostabus grikių patiekalas, kvepiantis Rytų virtuve. Sotus ir maistingas patiekalas, o skonis tiesiog nuostabus. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs grikiu keksiukai. Galima kepti keksiukų formelėse arba vieną didesnį keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, tuomet sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.

Receptą rasite čia.

Klasikinis vokiškas pyragas, kurį pagaminti visai nesudėtinga, o ir užtruksite neilgai! Tortas nėra pernelyg saldus, grikių biskvitai pertepami bruknių uogiene, o jei tokios neturite, galite naudoti ir kitokią - spanguolių, aviečių, raudonųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų, jos puikiai dera su saldesniu ir riebesniu grietinėlės kremu...

Receptą rasite čia.

Liko virtų grikių? Kepame vaflius!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
aleksandras
2019-01-24 19:58
Puikūs receptai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital