Gaminame iš morkų - 41 lengvas, gardus ir išradingas receptas!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-09-29
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 1)
@Shutterstock
Galbūt ne kiekvienas patikėtų, bet morkos - labai universali daržovė. Morkos ne tik naudingos organizmui, iš jų galima paruošti galybę skanėstų!
Ruošiame morkų mišraines žiemai ar greitam vartojimui, kepame pyragus ir keksiukus, morkomis galima pakeisti net taip daugelio mėgstamas bulvytės fri! Dalinamės 41 nuostabiu receptu, kuris, jei dar tokie nesate, Jus pavers morkų gerbėjais!
Pasakiška kreminė, švelnaus skonio keptų morkų sriuba. Keptos morkos įgauna sodresnį skonį, todėl ir sriuba virsta išties ypatinga! Sriuba tiekiama su sorų kruopomis, bet skani bus ir tiesiog viena ar su duonos riekele.
Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!
Ar kada esate ragavę morkų pyrago? Jei dar ne, siūlome išbandyti šį nuostabų receptą! Pyragą pagaminsite labai greitai, o jo skonis maloniai nustebins. Pyragas minkštas ir drėgnas, kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje.
Švelnaus skonio mišrainė, tobulai deranti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košes ar uždėti ant silkės - pirštelius apsilaižysite! Beje, ši mišrainė ruošiama be acto, visiškai pakakas obuolių rūgštelės.
Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni morkų ir moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena sumorkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.
Jei turite virtų morkų, šią užtepėlę užtruks pagaminti vos kelias minutes. Ji labai skalsi, pikantiška ir akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo! Skanu kabinti traškučiais ar tepti ant skrebučių.
Tokios salotos tinka visiems metų laikams, prie visų patiekalų ir visoms progoms. Toks jų universalumas labai žavi, o geriausia, kad paruošiamos labai greitai ir paprastai, o skonis puikus, jokių įmantrių ingredientų taip pat nereikės.
Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs!
Jei turite virtų daržovių likučių, tačiau norisi iš jų paruošti kažką naujo, išsikepkite šių kukulaičių. Minkšti viduje ir traškūs išorėje, tinka ir kaip garnyras, ir kaip užkandis su grietine ar pikantiškais padažais.
Tikriausiai daugelis yra ragavę korėjietiškų morkų salotų. Vadovaukites šiuo receptu ir aištriomis salotomis galėsite gardžiuotis namuose. Tinka kaip garnyras prie žuvies ar mėsos, tiesiog su riekele duonos, kaip įdaras bandelėms ar sotiems pyragams.
Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu. Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.
Labai skanios, greitos ir gaivios salotos. Jeigu norisi skalsiau, galima joms naudoti ir majonezą, bet labai skanu ir be jo, o su tokiu padažu, kokiu ruošiama recepte.
Minkštutis pagrindas ir tiesiog tobulai skanus grietinėlės kremas- puikus būdas pasilepinti tikiems smaližiams. Tortas tiks ne tik prie puodelio kvapnios arbatos paragauti su šeima, bet ir šventėms. Nustebinkite draugus ir artimuosius!
Pagardas, kuris žiemą paįvairins visus patiekalus. Gardu ir prie žuvies ar mėsos, užsidėti ant sumuštinuko, prie bulvių košes ar tiesiog su duonos riekele! Nuostabi mišrainė morkų gerbėjams!
Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, morkų pyragas iškepa turtingo skonio bei tvirtos, sunkios, drėgnos tekstūros. Pats pyragas nėra labai saldus, todėl miltelinio cukraus glaistas pyragą ne tik papuoš, tačiau ir sukurs malonų skonių kontrastą. Vėlyviems pusryčiams, popietės desertui – šis morkų pyragas tikrai pagardins bet kurią dieną!
Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs).
Sumuštinukai su labai skania silke su spanguolėmis, bet jei tokios neturite, galite naudoti ir paprastą. Lengvai pagaminami, nereikalaujantys sunkiai randamų produktų ir tokie skanūs!
Šie morkų ikrai nustebins kiekvieną, nesunkus pagaminimas, o taps skani ir ypatingai atrodanti stalo puošmena. Labai tinka tiekti prie visų mėgstamų jūros gėrybių patiekalų.
Puiki idėja vakarienei be mėsos ar tiesiog labai ypatingam, kitokiam garnyrui! Morkų kotletai iškepa minkšti ir sultingti, labai skanūs tiek vieni, tiek su graikišku jogurtu ar grietine, taip pat tinka ir vietoj mėsos paplotėlio vegetariškiems mėsainiams ruošti.
Labai greitai paruošiamos, traškios, pavasariškai gardžios morkų salotos, kurios puikiai dera prie įvairiausių karštų patiekalų. Receptas pagal David Lebovitz ir šiek tiek pritaikytas lietuviškam skoniui.
Labai greitai paruošiama, nes prie viryklės nereikia praleisti daugybės laiko: pasiruošti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir viskas! Kartu garnyrui galima dėti kepti ir bulvyčių! Ruošti tinka iš bet kokios mėgstamos mėsos ar paukštienos, patariame rinktis riebesnę, nes su vištienos krūtinėle kotletai bus sausoki.
Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka.
Gausybę rauginimo receptų išbandžiusi ir nuolat žinias gilinanti Renata iš „Kūmutės virtuvės“ siūlo greitai valgymui užsiraugti bent truputį morkų. Tai išraiškingo skonio, ilgai kramtomas užkandis, kuris puikiai tiks vakarui su knyga ar filmu, o taip pat - įvairių patiekalų puošybai.
Labai gardžios, kremiškos morkų salotos - pagardas prie karštų patiekalų. Gardu su silke ar tiesiog bulvytėmis. Gali pasirodyti neįprastai, bet patariame nepraleisti morkų kepinimo, nes būtent tai salotoms suteikia išskirtinę tekstūrą ir skonį.
Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad dar ir sveikuoliška!
Gardus garnyras ar užkandis žiemai. Pagal receptą ruošiamos morkos bus minkštesnės, tad, jei norite traškesnių, jas šiek tiek trumpiau virkite. Pikantiško skonio gerbėjai gali į marinatą dėti čili pipiriuko, kalendros ar garstyčių sėklų. Vietoje paprasto acto galima naudoti obuolių actą, tik reikės šiek tiek daugiau, nes jis būna mažesnio rūgštingumo.
Jums prireiks tik keleto ingredientų, iš kurių pagaminsite nuostabią sriubą. Šis receptas labai pagelbėja, kai norisi greitai ir paprastai paruošti kažką sušildančio bei gardaus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato ir šiek tiek aštresnio skonio.
Akį traukianti išvaizda ir puikus skonis garantuotas! Tiesa, receptas tinka mėgstančioms suktis virtuvėje, nes užima laiko ir reikalauja šiek tiek kantrybės. Visgi rezultatas atperka visas pastangas.
Minkšti, vaikyste kvepiantys morkų sausainiai! Labai skanu su stikline pieno ar puodeliu kvapnios arbatos! Jei razinų nemėgstate, jų galima visai nedėti ar pakeisti kitomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., spanguolėmis, persikais ar abrikosais.
Iš morkų galima išvirti ir uogienę! Nepatikėsite, kokia ji gardi, kol neparagausite. Nors šioje uogienėje nėra nei vienos uogos, jos saldumas ir traškumas puikiai dera užtepus ant skrebučių. Vietoje cukinijų galima naudoti moliūgus, tik tuomet reikės šiek tiek daugiau citrinos, nes moliūgas saldesnis už cukiniją.
Drėgnas, minkštas ir labai žiemos šventėmis kvepiantis pyragas. Jeigu norite žiemišką nuotaiką namuose sukurti jau dabar, rekomenduojame išsikepti! Toks morkų kepinys tobulai skanus su puodeliu kvapnios arbatos darganotomis dienomis.
Žavūs gražuoliai sausainiai! Bet puikūs jie ne tik savo išvaizda, o ir skoniu - minkštučiai, gardūs ir labai kvapnūs . Morkos skonyje visai nesijaučia, o pertepimas dar labiau atskleidžia nuostabų sausainių skonį.
Labai gardžios morkų salotos, kurios yra be majonezo! Ruošti galima su mėgstamais riešutais, jei mėgstate razinas, galima gardinti ir jomis, jei ne - dėkite džiovintų slyvų ar vaisiais negardinkite visai.
Nesudėtingai paruošiamas, labai drėgnas ir kvapnus keksas, kuriame pelnytai vietą atrado morkos! Jeigu dar nesate ragavę saldžių kepinių su morkomis, rekomenduojame išbandyti.
Skani, taupi, greitai paruošiama morkų užtepėlė. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Užtepėle įdarome šaukštelius, krepšelius, šulinėlius ar tiesiog tepame ant riekelės duonos!
Morkos - tikrai ne tik troškiniams ar salotoms! Iš morkų galima iškepti ir nuostabiai skanų tortą, o jei dar pertepti švelniu varškės kremu, tuomet bus labai sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto.
Labai paprastai paruošiamos, gaivios ir gardžios morkų salotos! Jeigu neturite po ranka ananasų, bus skanu ir be jų, o razinas galima keisti džiovintomis slyvomis. Jeigu neturite jogurto, galite daryti ir vien su majonezu arba jogurtą pakeisti grietine. O jeigu norite sveikiau, galima gardinti ir vien jogurtu, sumaišytu su trupučiu aštresnių garstyčių!
Jaukaus rudens spalva ir užburiantys kvapai virtuvėje! Štai tokia ši trinta morkų sriuba. Soti ir sušildanti, ruošiama su avinžirniais ir šonine savo sotumu atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą.
Minkštas grietininis pyragas su morkomis - puikus skanėstas smaližiams. Papildomai į tešlą tinka įmaišyti smulkintų riešutų, džiovintų vaisių gabaliukų, razinų.
Gaminant šį patiekalą sunkiausias darbas yra sutarkuoti morkas. Rekomenduojame išmėginti taip paruoštus kepsnelius - tai puiki mintis labai greitai ir labai skaniai vakarienei.
Labai skanūs ir drėgni keksiukai puikiai tiks užkandžiams ar savaitgalio pusryčiams. Obuolių tyrės šiems keksiukams galima įsigyti didesnėse parduotuvėse, o taip pat jos galite paruošti ir namuose pagal šį puikų receptą.