Jokios viryklės - 39 receptai vakarienei be ugnies
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-06-08
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 25)
@ Shutterstock
Kaitrią vasaros dieną visai nesinori laiko leisti virtuvėje, o tuo labiau suktis prie karštos viryklės! O galbūt laiką leidžiate sodryboje, kurioje nėra pilnos virtuvės? Pagrindinėje nuotraukoje grikius matote tikrai neatsitiktinai - juos iš vakaro užpylus vandeniu (vandens reikėtų dvigubai daugiau nei grikių), kitą dieną galėsite valgyti net nevirtus! O jeigu ryte sugalvojote, kad jų norėtumėte pietums - užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir po 30 - 40 minučių jau galėsite valgyti!
Atrinkome 39 gardžių patiekalų receptus, kurių paruošimui Jums nereikės jokios ugnies, o rezultatas maloniai nustebins!
Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.
Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Grikių virti nebūtina - galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinei grikių reikėtų nepilnų 2 stiklinių vandens), uždengti dangčiu ir palikti pusvalandžiui išbrinkti. Arba iš vakaro užpilti paprastu vandeniu ir palikti brinkti per naktį.
Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir dabar gardžiai.
Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis!
Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijų tiesiog daugybė. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.
Paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms, todėl puikiai tinka greitiems pusryčiams. Varijuojant uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.
Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.
Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais. Duoną galima paskrudinti ir tiesiog skrudintuve arba nekepinti visai, o vietoje virtų kiaušinių tinka ir maistingi konservuoti avinžirniai ar pupelės, o galima jų ir tiesiog nedėti. Kaparėlių galima ir nedėti, o vietoje šviežių agurkų tinka ir rauginti ar marinuoti.
Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.
Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti. Beje, vietoje obuolių čia labai dera ir braškės!
Super gaivios, super vasariškos, super spalvingos salotos! Rubiko kubikas lėkštėje? O jau koks skanus! Ingredientus galite koreguoti ir pagal skonį, svarbiausia čia - vasaros gaiva ir patiekimas, kuris neleis nuo vaišių atplėšti akių nei mažiems, nei dideliems!
Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos.
Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su rūkyta vištiena vietoje tuno.
Labai skanios, sočios ir maistingos salotos, kurias paruošti užtruks ne daugiau 10 minučių! Smidrai šiame recepte apverdami, bet puikiai tiks juos ir tiesiog nuplikyti verdančiu vandeniu. Salotos puikiai tinka garnyrui ar lengvai vakarienei. Jeigu norisi sočiau, į jas taip pat tinka įpjaustyti avokado arba keptuvėje pakepintų ar rūkytos vištienos gabalėlių.
Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė iai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!
Klasikinės Kaprio salos salotos ruošiamos vos iš trijų ingredientų ir labai gardaus padažo! Tąsaus mocarelos sūrio, sultingų pomidorų ir kvapnių bazilikų derinys tiesiog užburia tobula skonių derme ir paprastumu. Rekomenduojame paragauti!
Akimirksniu paruošiamas ir labai skanus kefyro kokteiliukas mažiems ir dideliems. Tokį puiku ruošti vasarą atsigaivinti - jis sveikas ir labai skanus! Kefyras naudingas virškinimui, o kur dar gaivios uogytės!
Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.
Labai gardi ir atgaivinanti, su daugybe žalumynų. Gaminant ir ragaujant šią sriubą, visa virtuvė prisipildys gaiviu agurkų aromatu. Žalumynus galite rinktis pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, o jei sriubą tieksite ne iš karto, prieš patiekiant į ją galite įdėti kelis ledo kubelius. Ragaujame vieną ar su virtomis bulvėmis.
Vasara - puikus laikas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.
Šie sotūs ir žaviai atrodantys sumuštiniai yra puikus būdas paįvairinti pusryčių meniu. Jei nemėgstate avinžirnių, vietoje jų galite dėti riekelėmis pjaustyti avokado ar kietai virto kiaušinio.
Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.
Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus!
Labai gaivus, gardus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai puikaus skonio, bet ir puošnus, tad tokias vaišes galima ruošti ne tik lengvai vakarienei, bet ir svečius pavaišinti.
Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.
Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.
Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.
Maistingos brokolių salotos su avinžirniais. Traškios, spalvingos ir kokios jos skanios! Greitai paruošiamos ir dar greičiau išgaruoja nuo stalo. Ši žalia daržovė nusipelno tik kuo gražiausių žodžių!
Gaivi, greitai paruošiama ir labai gardi žemaitiška kefyro sriuba. Galbūt užmetus akį į receptą, ingredientų derinys gali pasirodyti neįprastas, bet sriubos skonis tiesiog puikus, tad rekomenduojame paragauti.
Salotos tikriems avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.
Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios avokadų salotos su ananasais ir agurkais. Reikės vos kelių ingredientų ir lengva vakarienė ar pagardas prie žuvies patiekalų paruoštas! Skaniausios salotos, jei ananasai ir agurkai bus tiesiai iš šaldytuvo. Jeigu norite sočiau, galima dėti virtos vištienos ar smulkintų graikinių riešutų.
Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!
Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalų. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.
Tikrai taip, ledų kokteilis gali būti ir sveikas, ir be pridėtinio cukraus! Ir tikrai lygiai toks pat skanus, kaip ir su cukrumi. Jeigu vakare norisi kažko saldaus ir gaivaus, šis kokteilis - puikus pasirinkimas. Receptas labai paprastas, jam tinka pačios įvairiausios uogos: braškės, vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės, juodieji serbentai ar kitokios mėgstamos. Jeigu kokteilio norite sotesnio ir tirštesnio, augalinį pieną jame galite pakeisti graikišku jogurtu ar 100 - 200 gr varškės, tuomet ragausite saldų kreminį desertą.
Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu! Salotoms tiks ir džiovintos, ir šviežios, ir net šaldytos spanguolės! Pagardinimui galite rinktis graikinius, žemės ar kitus riešutus, o galite ir pakeisti sezamo sėklomis. Skanių improvizacijų!
Dar viena gaivi ir labai skani šalta sriuba vakarienei! Turėtų patikti tiems, kas galbūt nemėgsta burokėlių ar klasikinių šaltibarščių. Špinatai sriuba suteikia dar daugiau gaivos ir puikaus skonio. Papildomai gardinkite mėgstamais žalumynais - krapais, svogūnų laiškais ar kt.