Jaukiai rudeniškai - 29 sočių sriubų ir troškinių receptai vakarams sušildyti
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-10-05
Jaukiai rudeniškai - 29 sočių sriubų ir troškinių receptai vakarams sušildyti
@Shutterstock

Nepelnytai dažnai savo virtuvėse pamirštame sriubas ir troškinius, o juk jie tokie skanūs! Ne tik skanūs, bet ir jaukia šiluma pripildantys skrandžius!

Tiek sriubos, tiek troškiniai ruošiami patys įvairiausi - ir su mėsa, ir be jos, ir iš įprastų, kiekvienam prieinamų, ir iš prabangesnių ingredientų, bet visi jie labai gardūs ir puikiai tinka vėsaus rudens stalui. Pristatome net 29 gardžiausių sriubų ir troškinių receptus, iš kurių tikrai ką nors išsirinksite!

 

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai skanus, tirštas ir kreminis padažas su gardžią kalakutiena, ją, beje, šiame recepte galite pakeisti ir vištiena. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis rudens dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, gardi ir sušildanti sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti!  Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.

Receptą rasite čia.

Paprastas, kvapnus ir sotus troškinys, kuris tinka ir jaukiai šeimos vakarienei, ir svečius pavaišinti! Papildomai galima pilti grietinėlės, dėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų arba gardinti grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai kvepiantis ir gardus troškinys, kurį galima tiekti be jokio garnyro - bulvių sotumą čia puikiai atstoja žiediniai kopūstai. Tiekite užbarstę mėgstamų žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Nebrangus, greitai paruošiamas, labai gardus ir kvapnus troškinys! Troškinys ruošiamas orkaitėje, todėl nereikės ilgai užtrukti sukantis prie viryklės. Grietinėlėje troškinta, minkštutėlė vištiena ir bulvės tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu, o grybai priduoda nepakartojamo aromato!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitas torškinukas visiems, kas mėgsta kinų virtuvę! Paruošti visai nesudėtinga ir, norint pasilepinti, visai nebūtina skubėti į restoraną! Saldžiarūgščiai vaisių skoniai tobulai dera prie mėsos, o tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Labai gardus kreminis padažas su kepenėlėmis, jas rinktis galite mėgstamas - vištienos ar kitas. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. Jeigu neturite jogurto, apsieisite ir be jo - recepto autorė siūlo jį keisti grietine ar grietinėle. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Mėgstate aštrią Čili sriubą? Šis receptas kaip tik Jums! Ji ir aštri, ir soti, ir sušildanti! Aštrumą recepte, žinoma, reguliuokite pagal savo skonį, o jei pavyks per aštriai, skonį sušvelninti galite šaukštu grietinės.

Receptą rasite čia.

Nebrangus, labai skanus, kvapnus Itališkas troškinys. Gardžiuokitės su ryžiais, makaronais ar virtomis bulvėmis. Papildomai galite pagardinti saulėje džiovintais pomidorais, o jei norite tirštesnio, kremiškesnio padažo, troškinimo pabaigoje įmaišykite porą šaukštų miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardžiuosius čanachus paruošti galima ne tik su bulvytėmis, bet ir sveikesnį variantą - su grikiais bei grybais! Receptas paprastas, o rezultatas labai gardus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Švelnesnis Čili sriubos variantas, kuriems patinka šiluma, jaukumas ir sotumo pojūtis, tačiau nemėgsta aštriai. Tiekiame užbėrę tarkuoto fermeninio ar pelėsinio sūrio - labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Sodrus jautienos skonis bei aromatas, išskirtinis perlinių kruopų suteikiamas sotumas ir tekstūra - puikus derinys, kuriam sunku atsispirti. Rekomenduojame išbandyti su traškiais marinuotais ar raugintais agurkėliais!

Receptą rasite čia.

Kiek kitokia moliūgų sriuba - pagardinta kvapniu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau kremiškumo, ir rūkytos lašišos gabaliukais, nuo kurių sriuba tampa šventiškiai ypatinga! Beje, jei nemėgstate žuvies, galima ruošti ir be jos arba pakeisti kepintos šoninės gabaliukais.

Receptą rasite čia.

Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkėliais tikriausiai daugeliui primena močiutę ir vaikystę! Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, todėl siūlome prisiminti vaikystės skonį!

Receptą rasite čia.

Labai paprastas ir labai gardus patiekalas - troškinyje skoniais susipina ir švieži, ir rauginti kopūstai, ir mėsa (ją naudoti galite, kokią tik turite) ir kvapnūs, bet neįmantrūs ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje esantys prieskoniai. Šis troškinys tikrai labai sotus, o skaniausias, kai tiekiamas su virtomis bulvėmis ir šaukšteliu grietinės.

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba vėsiam rudens vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis.

Receptą rasite čia.

Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Receptą rasite čia.

Gal kažkam pasirodysiantis neįprastas, bet tikrai puikus derinys - kiauliena ir obuoliai! Šis šventiškas duetas gali paįvairinti ir galbūt jau pabodusį įprastą guliašą naujais kvapais ir skoniais. Gardumėlis!

 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

TIkrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis