Savaitgalio belaukiant - 19 puikių grilio receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-05-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Savaitgalio belaukiant - 19 puikių grilio receptų
@ Shutterstock

Artėja šiltas savaitgalis, kurio metu tikriausiai daugelis lepinsis buvimo gamtoje malonumais! Neatsiejama to dalis ir gardūs šeimos pietūs - kas gali būti puikiai nei grilyje čirškinti patiekalai?

Su Jumis dalinamės net 19 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais!

 

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šio sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate surengti iškylą gamtoje!

Nuostabų receptą rasite čia.

 

Vištienos suktinukai su daržovėmis

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Tiesiog puikūs suktinukai! Vištienos nereikia iš anksto marinuoti, įdarui naudokite recepte siūlomas ar kitas mėgstamas daržoves ir nepamirškite sūrio - dėl jo suktinukams nė nereikia jokio padažo! Kiekvienas kąsnelis tiesiog ištirps burnoje...

Receptą rasite čia.

 

Ant grilio kepti vištienos iešmeliai su kariu

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"

 

Puikus, kvapnus ir labai gardus vištienos šašlykas. Jei mėgstate sausesnę mėsą, šašlykui galite rinktis vištienos krūtinėlę, jei sultigesnę - šlaunelių mėsą. Kulšelių mėsos šašlykas sultingas ir labai gardus! Marinuoti geriausia iš vakaro.

Receptas čia.

 

Šašlykai marinuoti su kefyru

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.

Receptas čia.

 

Grilyje kepta lašiša

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Puikūs lašišos kepsneliai, kurių nereikia marinuoti! Žuvį kepkite vos kelias minutes ir tiekite su puikiu česnakiniu - citrininiu sviesto padažu, skanumėlis! Sviestą galite pasiruošti prieš iškylaujant gamtoje, tuomet tereikės apkepti lašišą ir patiekti.

Receptas čia.

 

Marinuoti vištienos sparneliai su medumi ir soja

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Tobulas, šiek tiek Rytų virtuvę primenantis marinatas vištienai! Beje, jis tiks ne tik sparneliams, bet ir filė gabalėliams ar blauzdelėms. Marinuoti geriausia iš vakaro, taip visi puikūs skoniai prasiskverbs giliai į vištieną, o iškepusi odelė bus labai viliojančio aromato!

Receptas čia.

 

Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepti vištieną galima orkaitėje arba ant grotelių. Prie jos puikiai dera su ryžiai bei griežinėlis apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Puikus vištienos receptas čia.

 

Naminės dešros keptos ant grotelių

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Taip ruošti galite ne tik namines, bet ir pirktines šviežios mėsos dešreles! Jas tereikia ištepti puikiu pagardu, palikti pasimarinuoti ir kepti ant grotelių! Marinatui reikia vos kelių ingredientų, o pagal skonį papildomai galite pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Visas receptas čia.

 

Vištienos šašlykas

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Kvapnusis citrusinis marinatas tobulai dera su vištiena! Jeigu mėgstate sultingesnę ant žarijų keptą vištieną, rekomenduojame rinktis šlaunelių mėsą be kaulų ir odos, jei liesesnę ir sausesnę - filė. Beje, pagal šį puikų receptą galite marinuoti ne tik vištieną, bet ir kalakutieną.

Visas receptas čia.

 

Keptos marinuotos daržovės

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Ant grotelių kepti tinka ne tik mėsa, paukštiena ar žuvis! Jei nevalgote mėsos ar norite karšto garnyro, išsikepkite puikių, trumpai pamarinuotų daržovių - tiks ir cukinijos, ir baklažanai, ir paprikos, ir pievagrybiai! Skanaus!

Receptas čia.

 

Gardžiosios vištienos "bombos"

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Gardžiosios vištienos "bombos" kepamos orkaitėje, tačiau receptą nesunkiai pritaikysite ir kepimui žarijose - "bombas" sandariai apsukite folija, kad nepatektų pelenų, dėkite darp žarijų ir kepkite apie 30 minučių, ištraukite vieną ir patikrinkite, ar iškepę - paprasčiau nebūna!

Visą receptą rasite čia.

 

Bulvių armonikos

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Žarijose keptas bulvytes galite gardinti lašinukais, sviestu, fermentiniu ar palėsiniu sūriu ar žalumynais - visaip bus skanu, nes, pripažinkime, svarbiausia čia - laužo kvapo ir skonio įsigėrusios bulvytės! Šiam skanėstui nereikia nei marinavimo, nei įmantrių ingredientų!

Receptą rasite čia.

 

Tikras plovas ant laužo

 

Nuotraukos šaltinis "Ugniniai receptai"

 

Pabodo šašlykai ir keptos daržovės? Išbandykite šį tą neįprasto - ant laužo ruoštą plovą! Patiekalas visiškai nebrangus, paprastai pagaminamas, o projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt projekto dalyvė bei tinklaraščio "Ugniniai receptai" autorė dar ir pasidalina labai naudingais patarimais, kaip šį plovą paversti itin skaniu!

Visą receptą rasite čia.

 

Aluje marinuoti šašlykai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Kai kurie, kepdami šašlykus, mėgsta juos laistyti alumi, o kiti mėsą jame marinuoja! Jei tarp ragautojų nebus vaikų, tokį receptą galite išbandyti ir Jūs. Receptui puikiai tiks ir nealkoholinis alus, o geriausiai jį rinkitės šviesų. Skanaukite su marinuotomis daržovėmis.

Receptas čia.

 

Sojos šašlykai

 

Nuotraukos šaltinis "Ką valgo veganai?"

 

Grilio malonumai prieinami ir tiems, kurie nenori ar nevalgo mėsos! Projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyviai iš tinklaraščio "Ką valgo veganai?" siūlo skanutėlių ir labai paprastai paruošiamų sojos šašlykų receptą - marinatui reikės vos kelių ingredientų. Beje, soja kepa gana greitai, todėl, jei norėsite kartu ant iešmelių verti ir kitų priedų, juos taip pat rinkitės iš greičiau kepančius, pvz., pievagrybius.

Receptą rasite čia.

 

Karšti lavašo pyragėliai su žolelėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Puikus užkandis, kurį tiesiog privaloma valgyti karštą! Pyragėliai puikiai tiks ir kaip lengvas užkandis iškylai gamtoje, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Be to, jam iškepti reikia visai nedaug kaitros, tad mėgautis galėsite ir tuomet, kai ant anglių jau nebepavyks iškepti mėsos.

Receptas čia.

 

Grilyje kepti persikai su naminiais ledais

 

Nuotraukos šaltinis "bubble kitchen"

 

Turime puikių žinių ir smaližiams - iškylaudami galite paruošti ir puikų desertą! Keptiems persikams prireiks vos dviejų ingredientų, o ledus galite naudoti ne tik gardžiuosius, ruoštus pagal tinklaraščio "bubble kitchen" autorės receptą, bet, jei trūksta laiko (ar šaldiklio) ir pirktinius. Skanaus!

Receptas slepiasi čia.

 

Vištienos blauzdelės ir sparneliai kepti ant laužo

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Pikantiškas, vos kelių ingredientų marinatas puikiai tiks ne tik vištienai, bet ir kalakutienai ar net kiaulienai. Vietoje majonezo marinate galite naudoti grietinę, jei mėgstate aštriau - daugiau česnako, o jei norite ypatingo aitrumo - receptą galite papildyti ir maltomis aitriosiomis ar šviežiomis paprikomis.

Receptą rasite čia.

 

Grilyje kepta žuvis

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Žuvį marinuosite vos valandą, o pačiam marinatui prireiks vos keturių ingredientų, įskaitant druską ir pipirus! Patiekti galite su ryžiais ar bulvėmis ir skiltele citrinos - ja, prieš valgant, patariama apšlakstyti žuvies kepsnelius. Beje, jei kepsite ne filė, o visą skrostą žuvį, tiesiai į jos vidų įdėkite citrinos griežinėlių, taip pietūs bus dar kvapnesni, o žuvis dar sultingesnė.

Visas receptas čia.

 

Šokoladinis pyragas žarijose

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Dar vienas receptas smaližiams! Skanėstas taip paprastai pagaminamas, kad net sunku tai pavadinti receptu - užtat paruošimo būdas tikriausiai patiks visiems iškylautojams kurie negali gyventi be desertų net gamtoje. Skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital