Heloviną pasitinkant - 13 lengvų gardžiai šiurpių idėjų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-10-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Heloviną pasitinkant - 13 lengvų gardžiai šiurpių idėjų

Helovynas Lietuvoje vis dar vertinamas gana skeptiškai - vieni džiaugiasi juo, iš anksto ieško šiurpesnių kostiumų ir būdų, kaip galėtų išgąsdinti pažįstamus ir nepažįstamus žmones, o kiti kaip įmanydami priešinasi šiai šventei teigdami, jog žymiai svarbesnė ir lietuviškesnė yra Vėlinės.

Kad ir kokia būtų Jūsų nuomone šiuo atžvilgiu, tikimės, jog receptai, kuriuos atrinkome pas mus, LaMaistas.lt, tarp projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių tinklaraščių bei užsienio bloguose, Jus sudomins, pateiks naujų idėjų, tinkamų ne tik Helovino vaišių stalui, o gal net šiek tiek ir pašiurpins. Taigi, POKŠTAS ARBA SALDAINIS! :)

 

 

Voras ant kiaušinio

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Iš pirmo žvilgsnio tai tiesiog paprasti įdaryti kiaušiniai (tiesa, su nedidele paslaptimi - pikantiškai gardžių priedu), bet kaip puikiai juos papuošia paprastos alyvuogės. Vos kelios minutės ir jau turite lengvai pagaminamą, bet labai gardų Helovininį užkanduką. Receptas slepiasi čia.

 

 

Picos blyneliai "Mumijos"

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Su šių picos blynelių ingredientais galite eksperimentuoti į valias. Svarbiausias jų komponentas - papuošimas, kuris yra itin lengvas, bet labai originalus ir net labiau nuotaikingas nei šiurpus. Receptas čia.

 

 

"Sliekai" bandelėje

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Be abejo, jokių sliekų šiame recepte nereikia. Vietoje jų kuo puikiausiai tinka plonais šiaudeliais supjaustyta dešra, dešrelės arba sūris. Greita, paprasta, originalu ir net nešlykštu :) Kaip pasigaminti? Ieškokite čia.

 

 

Obuolinis kąsnis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Paprasčiau, ko gero, jau būti negali! Tik keli obuoliai ir migdolų drožlės. Na ir dar šiek tiek laiko ir kruopštumo, bet rezultatas atperka viską - skanu, sveika ir originalu. Daugiau sužinosite čia.

 

 

Sūrio šikšnosparniai

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Nuotaikingi, tiesa? :) O jau kokie skanūs! Šie sūrio rutuliukai kuo puikiausiai tinka ir bet kokiam kitam vaišių stalui, nebūtinai Helovino. Tereikia pakeisti papuošimus arba visai jų atsisakyti. Receptas čia.

 

 

Verdantis gėrimas

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Kad Helovino vaišių stalas neapsiribotų vien maistu, siūlome pasigaminti šį nuostabų gėrimą (receptą rasite čia). Jo esmė yra ne skonis, o pateikimas, taigi, patį gėrimą galite rinktis kokį tik norite (nors ir šis išties labai gardus). Svarbu, prezentacija :)

 

 

Punšas "Kraujuojanti vonia"

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Puikiai atgaivinantis, nuostabiai skanus punšas, kuris taps tikra ne tik Helovino, bet ir bet kokio kito vaišių stalo puošmena. Maloniai rūgštus, su vos jaučiamu alkoholio poskoniu - idealus pasirinkimas suaugusiems pabaisiukų šventės dalyviams. Receptas čia.

 

 

Vabalai iš alyvuogių

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Paprasčiau nebūna - alyvuogės ir keli rozmarino lapeliai. Šiek tiek darbo ir vaizduotės - viskas. Originalu, paprasta ir įdomu. Detalesnį aprašymą rasite čia.

 

 

Tortas Velnio maistas su juodaisiais pipirais

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Manote, jog prieš tai aprašyti receptai per paprasti ir norite išbandyti ką nors sudėtingesnio? Tuomet tikrai rekomenduojame šį SkoniuBlogas.LaMaistas.lt projekto narės, "Vaikai ir vanilė" blogo autorės Aušros tortą. Gal taip papuošti, kaip parodyta šiame recepte, Jums ir nepavyks, bet nepakartojamai originalų skonį, tikime, jog išgausite. Ir taip taip, į kremo sudėtį tikrai įeina juodieji pipirai :)

 

 

Pyragėliai su moliūgų įdaru Helovynui 

 

Nuotr. šalt. Išbandyti receptai

 

Koks Helovinas be moliūgų? Kartą paragavę šių nuostabių pyragėlių suprasite, jog ne tik Helovino be jų nebeįsivaizduojate, o ir paprastomis rudens dienomis norėsite pasimėgauti šiuo nepamirštamu skoniu (receptą rasite čia). Dėkojame Renatai iš blogo "Išbandyti receptai". Kepsime dar ne kartą!

 

 

Keptos daržovės Helovinui

 

Nuotr. šalt. Live Eat Learn

 

Itin paprasta ir neįtikėtinai skanu! Kaip ir daugumoje kitų Helovino patiekalų, šiame svarbiausia pateikimas, o ne pats skonis (nors ir pastarasis tikrai puikus). Įvairiausios Jūsų mėgstamos daržovės, supjaustytos įdomiomis formomis ir pakeptos orkaitėje - tikras gardumėlis iš blogo "Live Eat Learn" (idėją rasite čia).

 

 

Juodas moliūginis-šokoladinis tortas

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Dar vienas kulinarinis šedevras iš "Vaikai ir vanilė" blogo, kuris lengvai taps bet kokio vaišių stalo puošmena. Minkštas, maloniai saldus ir be galo gardus - puikus pasirinkimas, kurio receptą rasite čia.

 

 

Halloweeno keksas

 

Nuotr. šalt. Sviesto lydimai

 

Labai skanus ir originaliai atrodantis keksas, kurio receptą aptikome pas mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narę Živilę bloge "Sviesto lydimai". Šokoladiškai gardus, minkštas ir drėgnas - puikus skanumynas, kurio receptas slepiasi čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital