Kaip iškepti pačius skaniausius blynelius?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-12-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kaip iškepti pačius skaniausius blynelius?
@ Shutterstock

Atrodytų, kas gali būti paprasčiau už blynus - tereikia gerai išmaišyti visus ingredientus ir kepti. Bet netgi gaminant tokį iš pirmo žvilgsnio paprastą patiekalą, pravartu žinoti keletą mažų gudrybių, kurių dėka blynai bus purūs, minkšti ir gražios gelsvos spalvos. 

 

  • Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros. Priešingu atveju tešloje gali likti gumuliukų, kiaušiniai tiesiog išvirs karštame svieste ar piene ir pan. Jei neturite laiko laukti, kuomet visi ingredientai tinkamai sušils, šaltus kiaušinius galite minutei ar dviem įdėti į šiltą (bet ne verdantį) vandenį, šaltą pieną apie 30 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje ar kelias minutes pakaitinti ant viryklės, o išlydytą sviestą reikės tiesiog šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje (jis turėtų gana greitai atvėsti).
     
  • Šlapius ingredientus įmaišykite į sausus, o ne atvirkščiai. Taip išvengsite netvarkos, o ir maišymas vyks sklandžiau.
     
  • Tešlą maišykite neilgai, vienodais, tolygiais mostais. Nekreipkite dėmesio, jei liks tešlos gumuliukų, svarbiausia, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
     
  • Leiskite tešlai šiek tiek "pailsėti". Užteks vos 5 minučių tam, jog galimai susidarę gumuliukai išsisklaidytų.
     
  • Aliejaus ar sviesto kepimui naudokite minimaliai. Su riebalais, kuriuos naudosite kepimui, geriau nepersistenkite - blynai neturi juose virti. Geriausia būtų naudoti aliejų, kurio perteklių galite nuvalyti popieriniu rankšluosčiu. Jei kepsite ant sviesto, stebėkite, kad jis nepradėtų degti. 
     
  • Keptuvė, kurioje kepsite blynus, turi būti labai gerai įkaitusi. Tam, kad patikrintumėte, ar kaitra tinkama, galite ant keptuvės užlašinti kelis lašus vandens - jie turėtų imti šokinėti. Jei vanduo iškart išgaruos - kaitra per didelė. Jei lašai liks tokie kaip buvę - kaitra per maža.
     
  • Pirmas blynas tebūna pasibandymui. Tai, kaip tešla pasiskirstys keptuvėje, didele dalimi priklauso nuo to, kokia jos konsistencija. Skystesnė tešla pasiskirstys netolygiai, bet bus tinkamiausia plonesniems blynams. Tirštesnė tešla gali ir visai netekėti keptuvės paviršiumi. Jei po pirmojo bandymo matote, jog norite, kad tešla būtų skystesnė, galite į ją įpilti daugiau vandens ar kefyro. Jei norite tirštesnės tešlos - įdėti daugiau miltų.
     
  • Tešlos pylimui į keptuvę naudokite šaukštą. Laikykite jį vertikaliai ir leiskite tešlai pačiai nutekėti ant keptuvės. Tirštesnę tešlą ant keptuvės paviršiaus taip pat galite paskirstyti šaukštu.
     
  • Verskite blynus tuomet, kai ant jų paviršiaus atsiras nemažai burbuliukų, bet prieš tai, kai šie ims sproginėti. Taip pat prieš verčiant blyną, patikrinkite, ar jis gerai iškepė - tiesiog šiek tiek pakelkite mentele vieną jo kraštelį. Apvertus kepkite dvigubai trumpiau nei pirmąją pusę. Nespauskite blynų mentele - taip jie gali prarasti savo purumą.
     
  • Patiekite blynus vos tik juos iškepsite, tuomet jie bus skaniausi. Tam, kad procesas eitųsi greičiau, galite naudoti kelias keptuves vienu metu. Jei visgi kitos išeities nėra ir negalite blynus patiekti vos tik iškeptus, galite juos kurį laiką palaikyti iki 90° C įkaitintoje orkaitėje.
     
  • Visi pagardai ir net lėkštės turėtų būti šiltos. Prieš patiekiant, įsitikinkite, kad sviestas, sirupas, uogienė, vaisiai, su kuriais tieksite blynus, ir net lėkštės, iš kurių valgysite, būtų kambario temperatūros arba net šiltesni.

 

Itin skanių miltinių blynų receptą rasite paspaudę šią nuorodą.


O jeigu norite sužinoti, kaip iškepti gardžius blynus be recepto, atsakymo ieškokite šiame puikiame gudrybių kupiname straipsnyje.

 

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital