Gardu ir taupu! 11 puikių konservuoto tuno receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-03-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Gardu ir taupu! 11 puikių konservuoto tuno receptų
@ Shutterstock

Tunas, aliejuje ar savo sultyse - tikras skanumėlis! Gardu sy ryžiais, gardu su makaronais, gardu ir picomis, ir salotomis! Tunas dera beveik visur, o ypač - greitai ir taupiai vakarienei.

Konservuotą tuną paprastai mėgsta ne tiek, kurie nėra dideli žuvis patiekalų gerbėjai! Atrinkome net 11 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų su konservuotu tunu.

 

Tuno pyragas

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Konservuoto tuno skanėstus pradedame nuo puikaus pyrago - receptas visai nesudėtingas, o rezultatas maloniai nustebins Jus ir Jūsų artimuosius! Tunas, gardus užpilas, sūris ir pomidorai persipina ir puikiai vienas kitą papildo šiame gardžiame pyrage. Tiekdami galite aplieti lengvu padažu ar skanauti tiesiog vieną!

Receptą rasite čia.

 

Bulvės su tuno ir sūrio įdaru

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Gardžiuosius bulvių laivelius su įdaru galite paruošti net iš anksčiau virtų bulvių. Pasitelkusi fantaziją Neringa jas ruošia su sočiu tuno ir sūrio įdaru. Geldelės skanios ir šaltos, ir apkeptos orkaitėje, ir net apkeptos, o vėliau atvėsusios!

Receptas slepiasi čia.

 

Sluoksniuotos tuno salotos

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Ypatingų kulinarinių sugebėjimų nereikalaujančios, labai paprastas paruošti ir gardžios tuno salotos! Jos ne tik labai skanios, bet ir papuoš Jūsų stalą net per šventes. Jeigu salotas ruošiate įprastai vakarienei, jų galite nesluoksniuoti, o riesiog išmaišyti. Jeigu mėgstate intensyvesnį svogūno skonį, vietoje rausvojo svogūno rinkitės paprastą.

Receptą rasite čia.

 

Pyragas su tunu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Sočiam tuno pyragui nereikia ruošti tešlos, galite naudoti sluoksniuotą iš parduotuvės, todėl sutaupysite daug laiko! Traši pyrago plutelė ir sultingas tuno įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su šviežiomis daržovių salotomis ar skiltele citrinos!

Receptas čia.

 

Tuno pica

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Ar kada esate ragavę picos su tunu? Jeigu pabodo picos su įprastais pagardais, rekomenduojame išbandyti šį puikų receptą. Kad būtų dar kvapnesnė, gardinkite džiovintu raudonėliu ar baziliku, o jei norite pikantiškesnio skonio, papildomai galite uždėti ančiuvių.

Receptą rasite čia.

 

Burokėlių - tuno salotos

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Nuostabus renesansą išgyvenančio burokėlio ir gardžiojo tuno derinys susipina šiose bene gurmaniškose salotose. Recepte salotos gardinamos majonezu, tačiau, jei naudosite tuną aliejuje, papildomas padažas nėra būtinas, nes pakaks ir aliejaus!

Receptas čia.

 

Tuno ir avokado salotos

 

Nuotraukos šaltinis "kitchenJulie"

 

Šios salotos skirtos tuno ir avokadų gerbėjams, o pasakiškas padažas derės daugeliui šviežių salotų! Receptų tinklaraščio "kithenJulie" autorė pataria padažui naudoti dižono garstyčias grūdeliais, kuriuos tikrai priduos nepakartojamo skonio!

Receptą rasite čia.

 

Lavašo suktinukai su tunu ir kiaušiniais

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Puikiems lavašo suktinukams Jums prireiks vos kelių ingredientų ir tik trupučio laiko! Jie puikiai tiks šventiniam užkandžių stalui, lengvai vakarienei ar nusinešti į darbą. Įdarą papildomai galite pagardinti trupučiu garstyčių ar mėgstamais žalumynais, o jei prieš tiekdami turėsite laiko lavašą palaikyti šaldytuve, jis bus dar gardesnis!

Visas receptas čia.

 

Suvožtiniai su tuno paplotėliais

 

Nuotraukos šaltinis "Mukatanas"

 

Tinklaraščio "Mukatanas" autorė ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvė dalinasi puikia mėsainių alternatyva - suvožtiniais su tunu! Tuno paplotėliai labai gardūs ir sultingi, o derinyje su avokadais dar ir labai pavasariški. Skanaus!

Receptą rasite čia.

 

Tuno ir makaronų apkepas

 

Nuotraukos šaltinis "Forelles receptai"

 

Labai paprastas, sotus ir skanus apkepas! Iškepa vos per 20 minučių. Apkepui pagardinti galite naudoti mėgstamus, kvapnius žalumynus. Šiam receptui labiausiai tiks savo sultyse konservuotas tunas.

Receptas čia.

 

Tuno užtepėlė sumuštiniams

 

Nuotraukos šaltinis "Oditėlės blogas"

 

Užtepėlė greitai paruošiama, traški, puikia dera su skrebučiais lengvam užkandžiui ar vakarienei! "Oditelės blogo" autorė pataria, kad šią užtepėlę galite skanauti ir kaip salotas. Pikantiškesniam skoniui jogurtą galite pakeisti majonezu.

Visą receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital