Gaminame iš bulvių - 39 gardūs ir sotūs patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Bulvių receptai
@ Shutterstock

Ko gero, niekas nepasiginčytų, jog bulvę galima laikyti labiausiai lietuvių mėgstama daržove. Dar mūsų protėviai sugalvodavo vis naujų receptų, kurių daugelis taip prigijo, jog lietuvišką virtuvę būtų sunku įsivaizduoti be cepelinų ar bulvinių blynų.

Visgi, šios nuostabios daržovės panaudojimo būdai tikrai neapsiriboja vien šiais. Taigi pristatome Jums net 39 gardžiausių bulvinių patiekalų receptus.

 

Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tokie skanūs, kad sunku atsispirti! Skanu tiekti su sviesto, grietinės ir džiovintų bazilikų padažu.

Receptą rasite čia.

Tikras restoranas namuose! Kreminis, sotus, iš įprastų ingredientų, bet toks be galo skanus patiekalas, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o kaip žaviai atrodo! Lyg tiesiai iš paveiksliuko. Tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam labai sunku atsispirti. Beje, jei norite, šias bulvytes galite skanauti su mėgiamais padažais. Čia labai tiktų česnakinis, pikantiškas ar saldžiarūgštis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Troškinys, lyg ir vaikystės, - šildantis ir sotus, su iki minkštumo ištroškinta kiauliena ir burnoje sutirpstančiais virtų bulvių gabalėliais. Papildomai troškinį galite pagardinti pievagrybiais, moliūgų ar cukinijų kubeliais, konservuotomis pupelėmis. Troškinys labai gardus ir vienas, bet jei norite patiekalui suteikti šiek tiek gaivumo, patiekite su dosniu šaukštu grietinės ar graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.

Kugelį kepti su vištiena yra gana įprasta – lietuvių virtuvėje sotus bulvių ir mėsos derinys yra mėgstamas nuo seno. Bulvių tarkiais kepimo inde yra užpilamos vištos šlaunelės, maltos mėsos kukuliukai, taip pat – sparneliai. Dažniausiai vištos dalys iš pradžių yra apkepamos atskirai (orkaitėje ar keptuvėje), bet pamėginkite kitaip – prieskonių įsigėrusius sparnelius išdėliokite kepimo inde ir užpilkite tarkiais neapkeptus. Jie išsitroškins kugelio kepimo metu, nuo išskirtų riebalų kugelis bus dar minkštesnis ir puresnis, o mėsa nuo kauliukų nirs be menkiausių pastangų. 

Receptą rasite čia.

Esame ragavusi daugybę skirtingai ruoštų Gnocchi variantų su įvairiais padažais ir drąsiai galime teigti, kad su saulėje džiovintų pomidorų padažu jie yra vieni skaniausių. Kreminis, aromatingas, kupinas sodraus ir švelnaus skonio patiekalas, kurį ne tik verta, bet ir reikia išmėginti savo virtuvėje. Tikras skonių džiaugsmas burnoje, o gaminimas super paprastas ir greitas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame sūrio padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.

Pica gal ir per skambus pavadinimas, nes tai lyg didelis bulvinis blynas, patiektas su lašiša, tačiau valgomas pjaustant kaip picą :-) Labai skanus, sotus ir aromatingas patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Tirštų sriubų mėgėjams ši bulvienė labai patiks. Puikiai sušildo, pasotina, o kiekvienas sriubos šaukštas labai labai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Na picų mėgėjai, ar sugebėsite atsispirti šioms gardžioms bulvytėms, kurios ne tik savo išvaizda, bet ir skoniu primena picą? Mes nesugebėjome. Tokios maloniai traškios ir apkepusios, tiesiog tobulo skonio ir tekstūros. Užtikriname, kad tai taps vienas skaniausių užkandžių penktadienio ar savaitgalio vakarais. Šiam receptui įkvėpimą radome HungryHappens.net tinklaraštyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Kartais bulvių išverdam per daug, kartais jas netyčia perverdam, o kartais sutrinam iš jų bulvių košę, bet rytojaus dieną šildyti likučių visai nenorim. Suteikti virtoms bulvėms antrą šansą labai paprasta – iš jų (ar iš bulvių košės) labai paprastai galime išsikepti puikių pikantiškų blynelių.

Receptą rasite čia.

Sotiems ir gardiems pietums be mėsos labai tiks šie kepsneliai, gaminami iš neįmantrių, taupių ingredientų. O ir kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nuostabų bulvių ir buratos derinį puikiai apjungia ir išraiškingumo salotoms suteikia citrininis padažas. Sotu, gardu ir paprasta paruošti.

Receptą rasite čia.

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai sotus ir be galo gardus patiekalas, kuris patiks visai šeimai! Nesunku paruošti, telieka tik sulaukti kada bulvės iškeps ir galėsite gardžiuotis puikiu patiekalu. Į bulvių masę galima įdėti ir smulkiau pjaustytų paprikų ar įberti mėgstamų prieskonių. Visaip pavyks skaniai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Jeigu porų nemėgstate, vietoje jų galima dėti tiesiog svogūno, patariame naudoti rausvuosius - jie švelnesnio skonio. O jeigu neturite konservuotų kukurūzų, galima pakeisti žirneliais. Vietoje majonezo galima ruošti su graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.

Receptą rasite čia.

Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus.

Receptą rasite čia.

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, grybų padažu. Ypač greitai paruošite, jei turite virtų bulvių likučių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, sušildanti ir labai skani lašišos ir bulvių sriuba. Ši ypatinga tuo, kad pagardinama žiediniais kopūstais, jie suteikia skonio bei kremiškumo sriubai, bet galima virti ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsa įmaišoma į pačias bulves, o bulves tarkuojamos burokine tarka, kad būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Pavyksta labai gardžiai, o pagaminti – paprasta kaip dukart du.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta cepelinus, o ar mokate juos tikrai gardžiai pagaminti? Gaminimo procesas labai paprastas ir detaliai paaiškintas, tad cepelinai puikiai pavyks net neturintiems daug patirties virtuvėje. Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Močiutė

Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!

Receptą rasite čia.

Blyno viduje pasislėpęs sūris išsilydys, o skrudinta šoninė suteiks sodraus skonio ir pikantiškumo. Blynas keptuvėje apskrus iki traškios plutelės, o viduje liks minkštas, drėgnas, labai gardus!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos bulvių salotos su svogūnais ir garstyčiomis. Labai tinka tiekti prie šnicelių ar kitų mėgstamų mėsos patiekalų. O jei pagardinsite tunu, tai gali tapti ir puikus atskiras patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Ypatingi virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru ir padažiuku.

Receptą rasite čia.

Kartais vakarienės norisi ir tokios visai paprastos, bet tuo pačiu ir ypatingai skanios, jaukios ir kvapnios. Šią apkepėlę tiekti rekomenduojame su stikline kefyro!

Receptą rasite čia.

Tokie skanūs, kad jokių kitų nesinorės! Itin paprastai pagaminamas, tačiau dėmesio vertas patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Šiuos blynus skanu valgyti šiltus - pagardintus tiesiog tirpintu sviestu, o kai norisi įdomiau - itališku kumpiu, pelėsiniu sūriu ir žolelių padažu.

Receptą rasite čia.

Salotų su silke variantų rasite daug. Ir ne be reikalo - subtilus jos sūrumas bei švelni tekstūra puikiai dera su daugeliu ingredientų. Šios sočios silkės ir bulvių salotos, kurias jums parodysime, kilusios iš prieškario Vokietijos žydų virtuvės. Jos kremiškos, tačiau nereikalauja dažnai bulvių salotoms naudojamo majonezo. Kremiškumą šiame recepte suteikia grietinės ir garstyčių padažas. Beje, labai rekomenduojame gaminant nepraleisti graikinių riešutų - jie duoda salotoms ne tik papildomos tekstūros, bet ir gurmanišką skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Labai gardūs ir minkšti bulviniai blynai su varške. Puiki idėja pietums.

Receptą rasite čia.

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti žalumynais. Beje, vietoje grietinėlės apkepui puikiai tiks ir grietinė, o vietoje kietojo sūrio ir paprastas fermentinis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!

Receptą rasite čia.

Senas ir tikriausiai daugeliui gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta, tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.

Receptą rasite čia.

Musaka – tai baklažanų ir mėsos apkepas su baltu padažu. Bene didžiausias nesutarimas - ar dėti bulves į Musaką. Kadangi Baltijos šalyse bulvės labai populiarios - bulvės yra ingredientų sąraše. Labai sotus patiekalas, kuriame susijungia baklažanų ir jautienos skoniai, o juos pabrėžia Persiladas (petražolės) ir čiobreliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Bulviniai vėdarai kitaip - bulvių tarkiai įsukti į vištienos odeles. Kitoks būdas paruošti gardžius vėdarus - sotiems, puikiems pietums.

Receptą rasite čia.

Vėrinukai ne tik gardūs, bet ir puikiai atrodo patiekti ant stalo. Beje, vėrinukus galite gaminti su kita mėsa ir kitomis daržovėmis, čia jau skonio reikalas. O dabar skubu surašyti receptuką, nors išties tai jie labai lengvai ir paprastai paruošiami: susuki, suveri ir kepi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Nuostabus būdas, kaip paruošti sultingus ir sočius kotletus. Visiškai nesudėtinga, o pavyksta taip gardžiai. Tiekiami su apkeptais svogūnais, kurie suteikia dar daugiau puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Gardu tiek vienos, tiek su šviežiomis, raugintomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanūs bulviniai blynai su mėsos įdaru - puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Skanūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami kepsneliai. Labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Ar galite patikėti, kokį puikų skanėstą galima paruošti vos iš kelių ingredientų? Kvapnūs, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje, švilpikai tiesiai iš vaikystės... Recepte taip pat siūlomas puikus padažo variantas, o jei norite, galite ragauti su trinta varške, tiesiog grietine ar net pievagrybių padažu. Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital