Filo tešla
AUTORIUS:
NEŽINOMAS, 2011-04-14
Filo tešla

Filo (Phyllo, Fyllo) tešla yra labai ypatinga. Tai popieriaus plonumo lakštai, pagaminti iš kvietinių miltų, naudojami Artimųjų rytų bei Balkanų virtuvėje. Su šia tešla galima gaminti ne tik rytietiškus saldumynus, bet ir įvairias užkandėles.

 

Tikriausiai kyla klausimas, kaip šią ypatingą tešlą pasigaminti pačiam. Deja, tai labai sudėtinga. Reikia didelio stalo tešlos kočiojimui bei labai ilgo kočėlo. Neturint įgūdžių, tai padaryti būtų labai sudėtinga.
 
Šios tešlos galima įsigyti prekybos centruose. Dažniausiai ji bus šaldyta, todėl reikia tiksliai žinoti, kaip ją atšaldyti. Tai padaryti nėra sudėtinga. Šaldytą tešlą, nepažeidę pakuotės, dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandos, geriausia per naktį. Ruošdami patiekalą, tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų ir nesutrūkinėtų.
 
Jei patiekalą gaminsite iš kelių filo tešlos sluoksnių, juos sutepkite išlydytu sviestu.
 
Nepaslaptis, kad įvairiuose receptuose mums žinomą sluoksniuotą tešlą galima pakeisti Filo tešla ir atvirkščiai - Filo tešlą sluoksniuota tešla.
 
Jei turite patarimų, kaip šią tešlą galima panaudoti įvairuose receptuose, būtinai pasidalinkite! :)
NEŽINOMAS
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis