Sodas pilnas cukinijų? Siūlome 36 puikius receptus, kaip skaniai išsaugoti jas žiemai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-03
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 56)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 56)
@ Shutterstock
Daržuose dabar karaliauja cukinijos! Troškiname, konservuojame, kepame apkepus... O ką dar gardaus galima pagaminti iš cukinijų žiemai?
Jei šis klausimas neduoda ramybės ir Jums, siūlome kartu su mumis pasinerti ir receptų lobynus ir išbandyti net 27 labai gardžius patiekalus su šia daržo karaliene!
Puikaus skonio cukinijų mišrainė, kuri paprastai iš konservų žiemai pasibaigia pati pirma! Taip paruošta mišrainė puikiai tinka prie mėsos patiekalų, troškinių, plovo ar bulvyčių, tiesiog su duonos riekele. Mišrainė labai skani, laiko patikrintas receptas visai nesudėtingas, taip pat reikia visai nedaug ingredientų, o rezultatas puikus!.
Puiki idėja, kaip du kilogramus cukinijų sutalpintį į vieno litro stiklainį! O geriausia, kad nereikia nieko kaitinti ar virti, todėl cukinijos išlieka itin traškios. Cukinijos saldžiarūgščio skonio, jas tinka tiekti kaip garnyrą, gardinti salotas, sumuštinukus.
Dairotės idėjų, ką dar pagaminti iš cukinijų ir kaip išsaugoti gausų jų derlių žiemai? Dalinuosi savo mėgiamu saldžiarūgščiai marinuotų cukinijų lazdelių receptu, kurių marinatas pagardintas labai čia tinkančia pomidorų pasta.
Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.
Ar žinojote, kad iš cukinijų galima virti uogienes? Cukinijos uogienėje įgauna visiškai naują, kitokį skonį! Šiai uogienei reikės vos kelių ingredientų ir ji užburs smaližius apelsinų aromatu...
Jeigu dar nesate ragavę cukinijų ir burokėlių derinio, rekomenduojame išbandyti! Šie puikūs burokėliai su cukinijomis dera ir kaip garnyras, ir kaip pagrindams kvapniems barščiams! Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet tikrai labai gardus.
Nuostabaus skonio mišrainė žiemai, jei į ją papildomai įdėsite virtų ryžių, tuomet turėsite puikią sriubą žiemai! Čia galima daug improvizuoti - gardinkite mėgstamais prieskoniais, o ragauti galite dar šiltą!
Kvapnus pagardas prie žiemos desertų ir saldžių patiekalų, ypač tinka vietoje uogienės prie blynelių ar į pyragą. Labiausiai tinka 100% apelsinų sultis, o pačios cukinijos tinka didelės, jau peraugusios, nes jos tvirtesnės, kietesnės už jaunas.
Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!
Labai skanus, nesudėtingai paruošiamas cukinijų pagardas žiemai. Puikiai tinka tepti ant duonos riekelės, patiekti kaip padažą prie žuvies, paukštienos, bulvyčių, kaip tik sugalvosite! Receptą prieš kurį laiką radau youtube ir kasmet vis pagaminu iš gausaus cukinijų derliaus! Pagal nurodytas proporcijas paruošite 2 litrinius stiklainiukus.
Puikios pikantiško skonio cukinijos, tinka valgyti vienas ar kaip garnyras prie mėsos, taip pat skanu dėti į sriubą. Jeigu cukinijos jaunos, jų galite ir nelupti, o tiesiog supjaustykite griežinėliais. Didesnėms žievelę nulupkite ir išimkite sėklas. Jeigu mėgstate švelniau, galite dėti mažiau česnako arba nedėti visai, taip pat vietoje česnako tinka įpjaustyti čili pipiriuko arba įdėti truputį aitriosios paprikos miltelių.
Tai labai paprastai ir greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele.
Puikus būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Mišrainė labai gardi ir viena pati, ir kaip garnyras prie kitų patiekalų. Taip pat labai tinka dėti į sriubas ir troškinius. Beje, pomidorų padažo galima ir nedėti. Jeigu patinka aštriau, papildomai tinka įpjaustyti česnako. Jeigu mėgstate švelnesnį skonį, paprastą actą galite pakeisti obuolių actu.
Nesudėtingai paruošiama ir labai skani cukinijų mišrainė žiemai - ji kremiškos tekstūros, todėl labai tinka ir kaip užtepėlė! Šiai mišrainei puikiai tinka didelės cukinijos.
Tikriausiai daugelis yra ragavę apelsinų ar imbierų džiovintų saldainių - cukatų, bet ar esate bandę jų iš cukinijų? Prireiks vos kelių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins visus smaližius! Darbo, ruošiant šiuos saldainiukus, visai nedaug, tereikia trupučio kantrybės. Skanių eksperimentų!
Marinatas, kuris puikiai tinka ne tik cukinijoms, bet ir agurkėliams! Jei nemėgstate švaistyti produktų ir gaila išmesti morkyčių kotelius, juos panaudoti galėsite šiame puikiame recepte! Taip paruoštos cukinijos puikiai tinka užkandžiams, sumuštinukams ir net sriuboms.
Labai skani mišrainė. Puikiai tinka naudoti kaip saldžarūgštį padažą. Beje, pati skaniausia ši mišrainė būna ne ką tik išvirta, o kai bent mėnesį - du pastovi stiklainiuose. Tada visi skoniai ypač gerai susijungia ir pirštus apsilaižysite! Pomidorų padažą šiai mištrainei aš paprastai naudoju kokybišką ir aštresnį, bet galite jį rinktis pagal savo skonį.
Labai skanus baklažanų ir cukinijų pagardas! Truputį aitrus, sodraus skonio, labai tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos, ryžių ir bulvyčių. Visų daržovių svoris nurodytas jau nuvalytų, jei kažkurios daržovės turite mažiau, ją galite paruošti kita, svarbu, kad bendras daržovių svoris būtų toks pats.
Cukinijų uogienė su obuoliais ar obuolienė su cukinijomis, kad ir kaip pavadintumėte šį skanėstą, jis tikriausiai primins vaikystę. Uogienei tereikia obuolių, cukinijų ir prieskonių - pavyks kvapnus gardėsis, kuriuo galėsite žiemą gardžiuotis kaip ir įprastomis uogienėmis.
Labai švelnaus skonio cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai - šiai mišrainei cukinijų sunaudojama gana daug. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!
Derinys gali pasidoryti kiek netikėtas - cukinijos ir... karis! Tokioms cukinijoms paruošti nereikia jokių įmantrių ingredientų, visa skanėsto paslaptis - prieskoniai! Cukinijos išties labai gardžios, patiks tiems, kas mėgsta kvapnius pagardus žiemai.
TIkriausiai daugeliui žinomas ir jau pamėgtas receptas. Na, o jei tokio dar nesate ragavę ar primiršote, kviečiame išbandyti. Nuostabiai skanios, puikiai garnyrams ir troškiniams tinkančios cukinijos su paprikomis ir pomidorų padažu.
Ypatingai skani mišrainė žiemai! Galima skanauti vieną ar naudoti kaip pagrindą gardžią sriubai. Beje, skani ji bus ir be pupelių. Prieskonius šiai mišrainei galite rinktis mėgstamus, pvz., jei mėgstate aštriau, rinkitės aitriuosius pipirus ar kalendrą, jei norite itin kvapnios, naudokite džiovintą gelsvę.
Puikus būdas cukinijų pasiruošti žiemai. Galima tiekti kaip padažą, garnyrą ar užtepėlę, taip pat puikiai tinka ir kaip pagardas silkei. Užtepėlę galima palikti tiesiog troškintą, tuomet ji bus su stambesniais gabaliukais, o galima sutrinti iki vientisos masės - kaip labiau patinka.
Puikus marinatas cukinijomis ir agurkams. Cukinijos tokiam marinavimui tinka jaunesnės, minkštesnės. Patiekti tinka kaip garnyrą ar puošnų užkandį. Siūlome išbandyti!
Tikriausiai daugeliui iš vaikystės pažįstamas skonis, kai konservuotais ananasais nebuvo nukrautos parduotuvių lentynos, mamos ruošdavo šį skanėstą! Receptas puikus tuo, kad jam tinka didelės, peraugusios cukinijos, kurias kartais sunku sugalvoti, kur panaudoti. Labai skanu prie blynelių, įmaišyti į pyragus ar tiekti su ledais.
Nuostabaus skonio marinatas, kuris tiks ne tik gardžiosioms cukinijoms, bet ir kitoms daržovėms! Nuo puikaus marinato cukinijos įgauna malonų saldžiarūgštį prieskonį, tad puikiai tiks ant rudens ar žiemos vaišių stalo!
Dar viena puiki cukinijų uogienė smaližiams! Nepatikėsite, kokia ji gardi, kol neparagausite. Nors šioje uogienėje nėra nei vienos uogos, jos saldumas ir traškumas puikiai dera užtepus ant skrebučių.
Nesudėtinga, bet tikrai labai gardi cukinijų mišrainė. Troškinant galima papildomai įdėti pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų, plonais griežinėliais pjaustytų morkų ar obuolių. Visi trys variantai puikūs! Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip puikus padažas ryžiams, ant išvirtų tereikia uždėti šio skanėsto ir greita vakarienė paruošta.
Puiki, pikantiško skonio cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais ir švelniu krienų prieskoniu. Ragauti galima ir dar šiltą, ką tik išvirtą, o dar gardžiau jau pastovėjusi ir pasimarinavusi.
Labai paprastas receptas, o rezultatas labai gardus! Taip paruoštas cukinijas galite ragauti jau ką tik pagamintas, o atsisukę stiklainį žiemą būsite tiesiog sužavėti. Cukinijos kiek aštroko česnakų skonio ir viliojančio aromato!
Tobulai tinka prie mėsos kepsnių! Pagal šį nuostabų receptą paruošite net 6 stiklainiukus su skanutėlėmis pomidorų, salierų ir cukinijų salotomis! Mišrainę paruošite iš daržo ar turgaus gėrybių, nereikės jokių įmantrių ingredientų.
Labai skani uogienė smaližiams! Uogienę galite virti su raudonosiomis, geltonosiomis ar kitokiomis slyvoms, pagal jas derinkite ir cukraus kiekį, jei slyvos saldžios - jo galima dėti mažiau, jei rūgštesnės - daugiau.