Bulviniai blynai - visoje Vidurio ir Rytų Europoje paplitęs patiekalas, priklausantis tradicinei žydų virtuvei. Iš tarkuotų ar trintų bulvių, o taip pat ir kitų daržovių, sūrio, lešių suformuoti blyneliai riebaluose buvo kepami jau Viduramžiais. Žydai juos tiekia per Chanukos šventę, pagardinimui siūlo grietinę, obuolių padažą ar džemą. Siūlome prisiminti šį puikų patiekalą ir pažvelgti į jį kūrybiškai - dalinamės įdomiomis bulvinių blynų variacijomis!
Tikriausiai niekas nesuabejos, kad ir lietuvių virtuvėse bulviniai blynai labai mėgstami.
Mėsa įmaišoma į pačias bulves, o bulves tarkuojamos burokine tarka, kad būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Pavyksta labai gardžiai, o pagaminti – paprasta kaip dukart du.
Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!
Suprantame, kad nostalgiško močiučių skonio mes tikrai nenugalėsime, bet tikime, kad mūsų anūkai, anūkės antrosioms savo pusės sakys tą patį. Nes kiekviena močiutė turi slaptą ingredientą - tai ypatinga ir besąlygiška meilė, kurios po žiupsnelį ji įdeda į kiekvieną patiekalą.
Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Dar vienas puikus Kėdainių blynų variantas - blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje. Įdarui rekomenduojame rinktis vištieną, kalakutieną ar vištieną.
Puikus patiekalas ir ypatingiems pusryčiams, ir kitokiems pietums! Sotūs, minkšti viduje ir traškūs išorėje virtų bulvių blyneliai - tikras atradimas, kuriuo norime pasidalinti ir su Jumis.
Šie blynai - tobulas variantas, kai nesinori stoviniuoti prie keptuvės. Pavyksta labai skanūs, traškūs išorėje, minkšti viduje ir tokie aromatingi, kad prie stalo pritrauks visus šeimos narius. Tiekti tinka su grietine, grietinės ir žalumynų padažu ar kitu mėgstamu.
Blyno viduje pasislėpęs sūris išsilydys, o skrudinta šoninė suteiks sodraus skonio ir pikantiškumo. Blynas keptuvėje apskrus iki traškios plutelės, o viduje liks minkštas, drėgnas, labai gardus!
Pica gal ir per skambus pavadinimas, nes tai lyg didelis bulvinis blynas, patiektas su lašiša, tačiau valgomas pjaustant kaip picą :-) Labai skanus, sotus ir aromatingas patiekalas.
Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.
Seniai ruošiau Žemaičių blynus. Bet kažkaip maisto grupėse vis būdavo įkeliamos nuotraukos su tais blynais, o kai žiūri, žiūri į juos ir užsimanai. Jei tik turite virtos ar keptos mėsos, išsivirkite bulves iš vakaro ir pirmyn! Beje, šiuos blynus jūs galite įdaryti net tik mėsa, bet ir grybais. Taip pat, aš visuomet blynus baigiu kepti orkaitėje, tad jei juos kepsite keptuvėje visą kepimo laiką, kepkite ant nedidelės kaitros uždengę dangčiu. Žemaičių blynus valgykite su sviesto- grietinės padažu arba grybų padažu.
Sotiems ir gardiems pietums be mėsos labai tiks šie kepsneliai, gaminami iš neįmantrių, taupių ingredientų. O ir kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės.
Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta, tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.
Ar kada bandėte tarkuodami bulves dideliam blynui įtarkuoti ir pievagrybių? Gaminimas labai paprastas, produktai neįmantrūs, o visi paragavę kaskart pavalgę dūsauja iš malonumo. Tikrai gardu!
Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.
Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad čia neskanu? Skanu, oi kaip skanu. Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. Viskas ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga.
Tokie skanūs, kad jokių kitų nesinorės! Itin paprastai pagaminamas, tačiau dėmesio vertas patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Šiuos blynus valgome šiltus - galime tiesiog pagardinti tirpintu sviestu, o kai norisi įdomiau - itališku kumpiu, pelėsiniu sūriu ir žolelių padažu.
Bulvytės ir grybai - puikus skonis garantuotas! Blyneliai iškepa minkštučiai ir su labai labai skaniu įdaru. Valgome su grietine, graikišku jogurtu ar visai be padažo.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blyneliai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!
Kaip blynai gali būti ir mieliniai, ir bulviniai? Pasirodo, kad tokie blynai ne tik egzistuoja, bet ir yra labai skanūs! Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie sugeria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka.
Jei nesate dideli šviežių troškintų kopūstų gerbėjai, tada galite rinktis raugintus kopūstus, tik įdaras bus rūgštesnis. Abu variantai labai gardūs, priklauso, kokį blynų skonį norite išgauti. Jei visų pasigamintų blynų neplanuojate suvalgyti iškart, tuomet visų blynų nekepkite, juos dėkite į šaldytuvą ir išsikepkite vėliau.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs labai patiks tiems, kas ilgisi nostalgiško vaikystės skonio!
Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.
Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.
Traškūs ir labai skanūs bulviniai blynai kiek kitaip, kai pabosta tradiciniai ar norisi įvairovės. Valgyti labai skanu su grietine, spirgučių ar grybų padažu.
Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Vietoje dešros galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkytą kumpį ar šoninę.
Paįvairinkite įprastus bulvinius blynelius cukinija! Blyneliai bus traškūs išorėje ir minkštučiai bei sultingi viduje! Gardinkite krapais, svogūnų laiškais ar kitais daržo žalumynais, o tiekite įprastai - su grietine ar graikišku jogurtu.
Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.
Labai greitai ir lengvai paruošiami blynai, kuriems nereikia daug ingredientų, o puikaus skonio blyneliais gardžiuosis visa šeima! Labai skanu valgyti su grietine, jogurtu, pievagrybių padažu, pabarstyti smulkintų krapų ar tiesiog valgyti vienus!
Jei nesate dideli šviežių troškintų kopūstų gerbėjai, tada galite rinktis raugintus kopūstus, tik įdaras bus rūgštesnis. Abu variantai labai gardūs, priklauso, kokį blynų skonį norite išgauti. Jei visų pasigamintų blynų neplanuojate suvalgyti iškart, tuomet visų blynų nekepkite, juos dėkite į šaldytuvą ir išsikepkite vėliau.
Gardūs paplotėliai su sūriu ir česnaku. Labai tinka tiekti su grietine, graikišku jogurtu ar kitu mėgstamu padažu. Minkšti, su traškia plutele, puikaus aromato paplotėliai mėgstami visos šeimos. Papildomai galima pagardinti krapais, petražolėmis ar kitais mėgstamais žalumynais.
Paprasta, skanu ir greita, žinoma, jei turite bulvių tarkavimo prietaisą. Jei tokio neturite, reikės trinti rankine trintuve, bet rezultatas to vertas. Skanaus!
Kėdainių blynai su mažiau riebalų. Jie ne tik, kad neprisigeria riebalų, bet nepalieka abejonių iškepė mėsa tarp tų bulvių ar dar ne. Dar labai patogu, kad visus blynus iškepame vienu kartu.
Sotūs bulviniai blynai puikiai vakarienei. Šie Žemaičiai kiek neįprasti - be mėsos, tačiau su tąsiu, gardžiu sūrio ir špinatų įdaru. Vietoje špinatų galite į varškę įspausti porą skiltelių česnako ir rinktis krapų, petražolių, kalendros ar kitų žalumynų. Tiekite su grietinės - sviesto padažu!
Dar vieni bulviniai blyneliai su staigmena viduje - su rūkytu kumpiu ir sūriu. Taip pat tinka naudoti ir šaltai ar karštai rūkytą šoninę ar net pasmulkintą rūkytą vištieną.
Ypatingai skanūs bulviniai blynai su mėsos įdaru - puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu.
Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.
Jei pabodo paprasti bulviniai blynai, su keliais papildomais ingredientai iš jų galite paruošti čeburekus. Įdaras gali būti įvairus: faršo, grybų ar toks, kokį mėgstate.
Gaminant balandėlius mums lieka kopūsto, tuomet visada dilema - kur jį panaudoti? Ingrida rekomenduoja kopūstą smulkiai supjaustyti, įdįti vištienos faršo ir daržovių, kokių turite, viską patroškinti ir štai - įdaras žemaičių blynams.
Paprastai pagaminami, sotūs ir skanūs blyneliai kitaip - su varške ir cukinijomis. Būtent dėl šių ingredientų blynai iškepa itin minkšti ir sultingi. Valgome su grietine, graikišku jogurtu, taip pat tinka patiekti su sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.
Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą.
Dar vienas be papildomų riebalų, orkaitėje keptų Žemaičių blynų receptas. Šį kartą su grybų įdaru. Įdarui galite naudoti pievagrybius ar apvirtus miško grybus.
Iš išorės traškūs, o viduje purūs, minkštučiai ir išsilydžiusiu sūriu besipuikuojantys blynai tikrai sužavės visus išalkusius! Šie blynai ruošiami iš virtų bulvių ir rūkyto kumpelio - skanūs ir kvapnūs.
Bulviniai blynai kitaip! Šis patiekalas - tai ir puikus būdas sunaudoti bulvių košės likučius, jei nenorite jų šildyti, ar norite juos iš garnyro transformuoti į pagrindinį patiekalą.
Ieškote idėjų, ką skanaus pagaminti be mėsos? Šie minkšti kepsneliai - puiki idėja! Beje, jie taupūs, nereikalauja jokių įmantrių ingredientų. Geriausia sugrūsti dar karštas bulves, bet galima ruošti ir iš atvėsusių vakar virtų bulvių.
Skanutėliai bulviniai blynai tiems, kas nori įdomesnio, intensyvesnio skonio - šiuose blyneliuose jaučiamas svogūnų skonis, tačiau jis nėra pernelyg stiprus. Puiki idėja paįvairinti pietus!
Dar vienas puikus virtų bulvių blynelių - kepsnelių receptas! Šis patiekalas puikus ir tuo, kad juose slepiasi gardieji brokoliai, todėl tai puikus būdas jų įsiūlyti vaikams.
Vienas blynas - viena porcija, taip kepami šie puikūs bulviniai blynai. Ypač skanu su česnakinės varškės padažu - tiesiog sumaišykite varškę su trupučiu jogurto ar grietinės, įspauskite česnako, pagardinkite norimais prieskoniais.
Skanūs, paprasti, minkšti, o skaniausi ką tik iš keptuvės blynai. Šilti jie tiesiog nepakartojami! Siūlome valgyti šiuos blynus su gardžiu agurkiniu padažu.