Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių braškių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas.
Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Šis desertas braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai.
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys su braškėmis - visi smaližiai liks sužavėti. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Šis braunis yra tiesiog vau! Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas, lieka sužavėtas kiekvienas ragaujantis. Esame tikri, kad patiks ir jums!
Grūdėta varškė šiemet išgyvena tikrą renesansą socialiniuose tinkluose, ypač desertų kategorijoje. Šie ledai vos pasirodę išpopuliarėjo akimirksniu. Ir jie tikrai to verti - super paprastai papuošiami, labai skanūs ir nereikia ledų gaminimo aparato. Galbūt grūdėta varškė kaip ingredientas skamba neįprastai, bet patikėkite, ji čia tikrai labai dera.
Naminė braškių želė, ruošiama iš tikrų šviežių uogų, yra itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Norėdami, kad ji būtų lengvo ir gaivaus skonio, išbandykite grietinėlės, pieno ir riebios grietinės derinį. Nors pastaroji gali pasirodyti ne itin tinkama rafinuotam itališkam desertui, patikėkite, būtent grietinė panakotai suteikia itin malonaus gaivumo!
Šis tortas puikus tuo, kad jo kepimui ir surinkimui neprireiks jokios specialios formos, be to, jį galima skanauti iš karto. Biskvitas paruošiamas vos iš kelių ingredientų, pats pagaminimas nesudėtingas, o pavyksta puikiai subalansuotas gardumynas.
Šie pyragėliai nuostabūs! Kremiški, trapūs, o braškės juk savaime visus desertus pakelia į kitą lygį. Puikumas ir tame, kad juos itin lengva paruošti - nereikia minkyti tešlos, o kol pyragėlių krepšeliai kepa orkaitėje, paruošiami likę ingredientai.
Pyragas nėra pernelyg saldus ir puikiai atgaivina! Pagaminti nesudėtinga, o skoniai vilioja paragauti. Braškes galite keisti kitokiomis mėgstamomis uogomis, o želė skonį rinktis atitinkamai.
Šis tortas yra tobulas braškių sezono šventimui. Lengvas it pūkelis biskvitas, vanilinis, burnoje tirpstantis kremas, braškių želė ir žinoma, garsusis braškių ratas aplink tortą - tai desertas, kuris stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda.
Minkštutėlis sviestinės tešlos pyragas - su gaiviomis uogomis. Pyragas kepamas su labai daug uogų, tad pavyksta itin drėgnas ir gaivus. Beje, tinka kepti ne tik su braškėmis, bet ir avietėmis, na, o jeigu rinksitės rūgštesnes uogas, kaip vyšnios ar serbentai, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek daugiau cukraus.
Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių – kremo skonis bus dar gaivesnis ir vasariškesnis!
Tai tikrai tobulas vasaros gėrimas - puikaus skonio, super gaivus ir be galo dailiai atrodantis. Recepte latte ruošiama iš braškių, bet tinka ir kitokios vasaros uogos - vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės ar dar kitos.
Keletas niuansų gaminant tortą: “Oreo“ sausainius naudokite su kremu (jo nugramdyti tikrai nereikia!)ir jogurtą rinkitės pagal savo skonį, jeigu turite saldų jogurtą, jis tiks kuo puikiausiai, tik tuomet galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį.
Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Desertas pavyksta kerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų.
Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir dabar gardžiai.
Nustebinkime savo mylimiausius naminiais kepiniais. Šis vasariškas, gaivus ir lengvai pagaminamas braškių pyragas nustebins tiek gaiviu viršutiniu sluoksniu, tiek trapiu, minkštu, sviestiniu pagrindu.
Japoniškas tortas su braškėmis – gardus, lengvas ir vasariškas desertas. Sluoksniuojamas iš ypač purių biskvitų, šviežių braškių ir grietinėlės kremo. Lengvumas – šio torto išskirtinumas. Kad ir kiek tortų esate išragavę, tikrai pastebėsite, kad šio biskvitai – ypatingai lengvi, lyg debesėliai. Priešingai nei daugelis biskvitinių tortų, jis nėra saldus – vos keli šaukštai cukraus neužgožia natūralaus sunokusių braškių saldumo, todėl tortas yra maloniai gaivus.
Vasara, karštis, puikūs grilio patiekalai, o prie viso to reikia ir gardaus gėrimo. Šis labai skanus, gaivus ir labai braškinis šaltas gėrimas atgaivins tobulai.
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir braškės - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti!
Gaivūs braškių ir kokosų ledai - natūraliai saldūs, be pieno produktų. Puiki idėja nevartojantiems laktozės turinčių produktų ar tiesiog norintiems išbandyti naujų skonių!
Subalansuotas vasarai: paruošiamas lengvai ir greitai, nereikalaujantis daug įgūdžių ar laiko virtuvėje, gardinamas saldžiausiomis sezoninėmis uogomis. Net ir papuošimą galite rinktis paprasčiausią pasaulyje – „nuogi“ tortai vis dar populiarūs, o svarbiausia, jie tikrai labai gražūs!
Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.
Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne! Patiks pradedantiesiems virtuvėje - rasite detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui.
Šis varškinis tinginys be galo skanus - toks beveik tortas, o pagaminamas akimirksniu. Braškės jam suteikia gaivos, o maskarponė - kremiškumo ir tirpimo burnoje pojūčio. Jei palaikysite šaldiklyje, primins ledų tortą!
Šaldomi mūsiniai desertai jau kelerius metus yra laikomi ypatingai madingais konditerijoje. Pirmiausia, tokiu būdu galima išgauti įvairiausių formų, gražiai atrodančius saldumynus bei ypatingai lygius tortų sluoksnius. Kita priežastis - tokie desertai nėra per riebūs, tad puikiai tinka karštomis vasaros dienomis! Visgi, kyla klausimas, kaipgi tokius desertus papuošti? Vienas iš populiariausių puošimo būdų - torto apliejimas veidrodine glazūra.
Saldūs naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Vietoje uogienių cukraus galima naudoti paprastą cukrų ir pektino miltelius (jų galima įsigyti prieskonių parduotuvėse), tik tada jų reikėtų apie 1.5 šaukšto.
Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos.
Ši tarta – nuostabi. Trapus sviestinis tešlos krepšelis, prancūzų konditerijos klasika tituluojamas švelnus plikytas vanilinis kremas ir saldžios braškės – tai derinys, vertas didžiausių liaupsių!
Žavingai atrodantis ir nuostabiai skanus desertas, turintis itališkas šaknis, bet be galo gerai derantis su lietuviškomis vasaros gėrybėmis. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės.
Braškių ir mangų derinys – vienas vasariškiausių ir pačių skaniausių! Jie nepriekaištingai dera tarpusavyje, puikiai papildo vienas kitą, suteikia desertams ir saldumo, ir gaivumo, ir žavių spalvų! Svarbiausia, žinoma, visada yra skonis, o jis – lyg vasara torto sluoksniuose. Gaivus, lengvas, nuostabiai gardus.
Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais - ruošiami su grietinėle, todėl bus super kreminiai. Nenaudojami termiškai neapdoroti kiaušiniai! Tinka ruošti ir iš kitokių uogų.
Minkštutėliai, pasakiškai skanūs varškės keksiukai, kuriais galite nustebinti visus artimuosius ir draugus! Kremu keksiukus patariama puošti prieš pat patiekiant, nes šis labai skanus kremas ilgiau pabuvęs šilumoje gali tirpti. Bet koks jis skanus!
Šį braškių marmeladą pagaminsite akimirksniu, o skonis džiugins dar ir kaip! Jokio pjaustymo - braškes tiesiog sutrinkite, suberkite cukrų ir maišydami pakaitinkite. Braškių marmeladas nuostabiai tiks užsitepti ant šviesios duonelės, gardinti blynelius, košę ar tiesiog kabinti šaukštu.
Vasariškas, veganiškas braškinis tortas su agaru. Nereiks kepti, o paruošimas super paprastas. Ruošti galima ne tik su braškėmis, bet ir kitokiomis uogomis.
Minkštučiai ir labai labai skanūs keksiukai! Galite kepti ne tik su braškėms, bet pridėti ir kitų uogų ar vaisių - mėlynių, aviečių, obuolių... Šokoladas šiuose keksiukuose puikiai dera su braškių gaiva, o jei norite paįvairinti receptą - rinkitės baltąjį šokoladą. Keksiukai drėgni ir kaip mat išgaruos nuo stalo!
Labai paprastai pagaminamas, bet įspūdingai atrodantis desertas. Gaivus, nereikia nieko nei kepti, nei virti, tad labai gaivus! Kremiškam deserto skoniui sunku atsispirti.
Kviečiame išmokti virti klasikinę, greitą ir pertrintą braškių uogienes, o taip pat rasite originalų receptą, kaip paruošti braškių uogienę, kurios nė virti nereikia! Tad griebkimės darbo ir užpildykime visas namų kerteles nuostabiu braškių aromatu, dailiuose stiklainėliuose išsaugodami saldžiausius vasaros prisiminimus.
Visa eiga be galo paprasta ir jūsų fantazijai ribų nėra. Tikrai nebūtina laikytis griežtų nurodymų. Visa esmė - keksas, žele kubeliai, šviežios braškės ir grietininis kremas.
Lengvas ir gaivus, pasakiškai skanus kefyro želė desertas smaližiams! Ruošti tinka su braškėmis, avietėmis ar mėlynėmis, šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais, pvz., persikais, slyvomis ar kitomis. Kiekvienas kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje.
Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu.
Jogurtiniai ledai su braškėmis - tai, ko reikia atsigaivinimui karštomis dienomis. Šiems ledams pagaminti sugaišite vos kelias minutes, o ir ingredientų prireiks vos kelių.
Akimirksniu paruošiamas ir labai skanus kefyro kokteiliukas mažiems ir dideliems. Tokį puiku ruošti vasarą atsigaivinti - jis sveikas ir labai skanus! Kefyras naudingas virškinimui, o kur dar gaivios uogytės!
Šie keksiukai yra ypač purūs, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Braškių įdaras ir lengvas braškinis grietinėlės kremas suteikia keksiukams superinio skonio, na, o braškė ant keksiuko viršaus viską vainikuoja lengva rugštele.