Blynai blynai! Net 32 puikūs receptai Užgavėnes pasitinkant
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-12
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 14)
@ Shutterstock
Tikriausiai šiomis dienomis visų mintys tikrai ne apie ateinantį pavasarį, bet jau netrukus iš kiemo vysime žiemą, o kartu su ilgėjančiomis dienomis galbūt dienoje rasime bent akimirką džiaugsmo, kirsdami kalnus gardžiausių blynų! Nors tikriausiai kiekvienas turi mėgstamiausią blynų receptų, Užgavėnių proga siūlome pasižvalgyti, kokių dar puikių blynų galite išsikepti!
Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir palikti nedidelius karamelizuotų bananų gabalėlius. Jei tokių lietinių norite iškepti savaitgalio pusryčiams, didžiąją dalį darbo galite atlikti iš vakaro – išsikepti lietinius, pasiruošti įdarą ir sulankstyti blynelius. Pernakt laikykite juos šaldytuve, uždengtus maistine plėvele. Ryte beliks įkaitinti keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus iki nuostabiai gražios auksinės spalvos.
Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga.
Mėsa įmaišoma į pačias bulves, o bulves tarkuojamos burokine tarka, kad būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Pavyksta labai gardžiai, o pagaminti – paprasta kaip dukart du.
Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos pietums ar vakarienei – tokie jaukūs valgiai yra džiaugsmas ne tik pilvui, bet ir širdžiai. Šoninės, pievagrybių ir sūrio įdaras patiks daugeliui. Jis švelnaus skonio, minkštos ir kreminės tekstūros. Jei tik turite, pievagrybius galite keisti šaldytais ar stiklainėliuose konservuotais miško grybais, jie bus dar aromatingesni! Vietoje šoninės galite naudoti keptą vištieną, vietoje porų – porą svogūnų. Rinkitės mėgstamiausią, gerai besilydantį sūrį – šiems lietiniams jo reikia daug, tad svarbu, kad skonis jums patiktų.
Tie puikieji čirviniai blynai, kurie gali būti tikra nepamainoma klasika pusryčiams. Pagardinti varškės kremu ir uogomis jie tampa gaivesni, spalvingi ir labai skanūs.
Minkštučiai ir labai skanūs blyneliai - lietiniai su varške, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems. Valgome juos vienus, su uogiene, grietine, jogurtu, vaisių gabaliukais (tinka ir konservuoti).
Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.
Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!
Be galo skanūs, o geriausia, kad lengvai paruošiami ir neužima daug laiko. Gardu tiekti su mėgstama uogiene, augaline alternatyva jogurtui ar kitais mėgstamais priedais.
Blyno viduje pasislėpęs sūris išsilydys, o skrudinta šoninė suteiks sodraus skonio ir pikantiškumo. Blynas keptuvėje apskrus iki traškios plutelės, o viduje liks minkštas, drėgnas, labai gardus!
Mėgstantiems mielinius blynelius, šie labai patiks ir norėsis kepti ne tik per Užgavėnes! Jei nemėgstate kivių, galima dėti ir kitus mėgstamus vaisius, pvz. plonomis riekelėmis pjaustytus obuolius.
Labai skanūs, greitai paruošiami ir puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šiuos veganiškus lietinius blynus gardu tiekti su karamelizuotais obuoliais arba bananais.
Tikrai labai gardūs blyneliai. Pagal šį receptą pagaminti jie gaunasi gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą. Bet prieš eksperimentus būtinai paragaukite blynelių, iškeptų pagal originalų receptą, nes jie tikrai labai geri ir net mus pačius, dažniausiai purių blynų mylėtojus, nustebino, kokie jie skanūs. O tarp vaikų šie skanuoliai turi išvis neįtikėtina pasisekimą. Beje, cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Mums paprastai pakanka ir 1 šaukšto cukraus, ypač jeigu valgome su saldesne uogiene. Bet jeigu mėgstate saldžiau, galite dėti ir visus 2 šaukštus, kaip kad nurodyta recepto autoriaus. Iš recepte nurodyto kiekio mums paprastai gaunasi 18-20 blynelių, kurių užtenka 2 alkaniems arba 3 mažiau alkaniems valgytojams.
Lazanija – italų virtuvės klasika, neįsivaizduojama be makaronų, daug sūrio, gardaus ir aromatingo padažo. Vis tik virtuvė tikrai nėra ta vieta, kur griežtai laikomės taisyklių. Ieškodami naujų skonių ir improvizuodami, galime „žaisti“ Italiją, lazaniją sluoksniuodami su... lietiniais. Patiekalas pavyks minkštas, švelnus, jaukus ir labai gardus. Vištieną galite naudoti jau keptą, bet jei tokios neturite – galite rinktis ir žalią (krūtinėlę ar vištos šlaunelių mėsą be kaulo). Rinkdamiesi daržoves įdarui, taip pat drąsiai pasikliaukite savo skoniu: gal norėtumėte pridėti paprikų, o gal nelabai mėgstate grybus? Receptą galite pakoreguoti pagal savo skonį, svarbiausia – išlaikykite proporcijas ir nepagailėkite jums skaniausio, gerai besilydančio sūrio.
Savaitgalio pusryčiai, Užgavėnės, Valentino diena, momentai, kai norisi pasilepinti - visoms šioms progoms tinka šis blynas. O kas gali būti geriau, nei viską sumaišyti, pagardint mėgiamais priedais, pašauti į orkaitę ir užsiimti kitais reikalais iki kol iškeps. Šis blynas be galo gardus - keturių skirtingų skonių, tad ragauti įdomu, smagiai atrodo, iškepa purus, net primena puikų biskvitą. Priedus blyno viršui drąsiai rinkitės savo nuožiūra. O skanaunami gali pagardinti uogomis ar vaisiais, klevų sirupu, jogurtu, uogiene ar kaip tik sugalvosite.
Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.
Lietiniai – itin universalus patiekalas. Gardūs ir sotūs lietiniai patiks daugeliui. Kad kaskart būtų kitokie, naudokite įvairius mėgstamus įdarus: keptų daržovių, grybų, vaisių (pavyzdžiui, keptų obuolių ar bananų).
Šie užkepti lietiniai, ruošti su Meksikos skonius primenančiu lengvai pikantišku įdaru, yra be galo gardūs, kažkuo primenantys enčiladas. Žinoma, prieskonių kiekį drąsiai koreguokite pagal save. Pats įdaras pavyksta minkštutis, tiesiog sutirpstantis burnoje. Tiek lietinius, tiek įdarą galite pasiruošti ir iš vakaro - kitą dieną teliks susukti, pašauti orkaitėn ir mėgautis.
Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Šie blyneliai – mažyčiai Dutch babies, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau
Šiuos lietinius galima valgyti ir su saldžiais priedais, ir su sūriais. Močiutė visada ištirpindavo daug sviesto, pagardindavo druska. Arba sumaišydavo braškių uogienę su grietine. Taip pat dieviškai skanu.
Stori, minkti ir labai skanūs blyneliai! Tikriausiai tokių daugelis yra ragavę vaikystėje, ypač skanus labai paprastas patiekimo būdas - patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į vamzdelius.
Širdelės formos blynai praskaidrins rytą ir dideliems, ir mažiems. Šių blynelių tešlai Ieva naudojo graikišką jogurtą ir atskirai išplakė kiaušinių baltymus, todėl jie yra minkšti ir purūs. Galima kepti iš didesnio kiekio tešlos, nes pastovėję neapdžiūsta.
Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.
Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti. Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma! Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom!
Nuostabūs, spalvingi blyneliai, nudažomi natūraliais maisto produktais. Puikiai tiks Užgavėnėms, tiek Valentino dienai, tiek valstybinėms šventėms pasilepinti! Tiekiame su norimais įdarais ar tiesiog vienus.
Ypatingai gardūs blynukai - varškėtukai, kuriuos tikrai verta išbandyti. Paruošti juos ypatingai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Tiekiame pabarstę cukraus pudra.
Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine spalva. Puikus būdas maloniai nustebinti artimuosius.
Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Šie blyneliai purūs kaip debesėliai, truputi primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai šviežias medaus korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai kad šitie vėlyvi pusryčiai tikrai nusisekė...
Ypatingi pasukų lietiniai (galima kepti ir su kefyru), patiekiami su šokoladiniu kremu. Beje, jie labai skanūs bus ir su kitokiais mėgstamais priedais!
Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs).
Šie blyneliai, savo skoniu kiek primenantys varškėtukus, mūsų šeimyoje sulaukė begalinio pasisekimo - sako Natalija. Tikisi, jie sužavės ir jūsų pusryčių lėkštes.
Gražuoliai lietiniai blynai, kurie ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai dailūs! Juos kepti galite kokios tik norite formos ir raštų, piešti gražiausius piešinius. Labiausiai sužavės mažuosius!
Purūs, putlūs ir minkšti kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Tiekiame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blyneliai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!
Alina dalinasi dar 1952 m. Vokietijoje pripažintų gardžiausiais blynų receptu. Receptas visai paprastas, užtruksite vos 20 minučių ir jau galėsite skanauti! Blynai purūs, drėgni, obuoliniai, labai skanūs!
Nuostabiai traškūs išorėje ir minkšti viduje čirviniai blyneliai. Mėgstamą čirvinių blynų receptą turi tikriausiai kiekviena šeima, o jeigu tokio dar neturite, siūlome išbandyti šį.