Benedikto kiaušiniai - lengvai ir greitai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-01-04
Benedikto kiaušiniai - lengvai ir greitai
@ Shutterstock

Būna progų, pavyzdžiui, mylimojo gimtadienis, kai norisi paruošti ypatingus pusryčius. Benedikto kiaušiniai, kurie su ateinančia vėlyvųjų savaitgalio pusryčių mada vis dažniau sutinkami ir Lietuvos restoranuose, puikus būdas nustebinti! Na, bent jau mes tai tikrai garbintume Jus už tokias vaišes!

Benedikto kiaušinių paruošimui svarbus kruopštumas. Reikia apskrudusios šoninės, karštų skrebučių, puikiai be lukšto išvirtų kiaušinių ir Olandiško padažo. Ir visą tai turite paruošti vienu metu! Skamba sudėtingai, bet jei mokate paskrudinti duoną, apkepti šoninę ir be lukšto išvirti kiaušinį, belieka Olandiškas padažas. O jį, jei turite trintuvą, visai paprasta paruošti! Išmokysime net ir kiaušinio virimo paslapčių!


Benedikto kiaušiniai – tradicinis JAV pusryčių patiekalas, kurio patiekimo įvairovė tokia pat plati, kaip ir pats spalvingas, jį išpopuliarinęs Niujorkas.
Pagal vieną iš patiekalo „atsiradimo“ versijų, Volstrito brokeris Lemuelis Benediktas 1894 m., ieškodamas, kas galėtų palengvinti jo pagirias, Valdorfo viešbučio restorane užsisakė skrebutį su be lukšto virtu kiaušiniu, traškia šonine ir šlakeliu olandiško padažo. Restorano vadovas buvo taip sužavėtas patiekalu, kad jį įtraukė į meniu.

REKLAMA


Jei niekada neragavote Benedikto kiaušinių ar galvojate, kad tai tik viešbučių ir pasiturinčių patiekalas, tuomet pagalvokite dar kartą... Nes tai fantastiškai skanu! Paskrudinate bandelę ar baltos duonos riekę, užklojate šonine ar rūkytu kumpiu, be lukšto virtu kiaušiniu, ir svarbiausiu ingredientu – tirštu, klampiu, kreminiu, naminiu Olandišku padažu.


Sudėtingi gali iš pirmo žvilgsnio pasirodyti du Benedikto kiaušinių komponentai – be lukšto virti kiaušiniai ir, be abejo, Olandiškas padažas. Netrukus įrodysime Jums, kad nėra ko baimintis!

 

 

Benedikto kiaušinių paruošimas

 

Naudosime:

  • kiaušinius,
  • sviestą,
  • citrinų sultis,
  • maltus Kajeno pipirus,
  • rūkytą šoninę ar kumpį,
  • bandeles.

 

  1. Pirmiausia išvirkime kiaušinius: puode užvirinkite vandenį.
  2. Kol vanduo kaista, per pusę perpjautas bandeles ir šoninės riekeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Arba galite tiesiog apkepinti sausoje keptuvėje.
  3. Grįžtame prie kiaušinių. Šaukštu maišykite verdanti vandenį ratu, plačiais judesiais. Kai verpetas įsisuka, įmuškite kiaušinį. Pradžioje paprasčiau virti po vieną kiaušinį, o kai įgusite, kiaušinius į verpetą galėsite mušti vieną po kito ir virti po kelis vienu metu. Kai vanduo juda, sunku matyti, kas vyksta, tačiau kiaušinis, virdamas, sukasi aplink save ir formuojasi į „debesėlį“.
  4. Po 2,5 – 3 minučių kiaušinius išimkite iš vandens ir sudėkite į lėkštę. Tą patogiausia daryti kiaurasamčiu.
  5. Pirmas iššūkis įveiktas – be lukšto virti kiaušiniai paruošti!
  6. O dabar laikas ruošti padažą! Siūlome išbandyti šį paprastą LaMaistas receptą: Greitas Hollandaise padažas
  7. Į savo gražiausią lėkštę dėkite bandeles, ant viršaus šoninę ar kumpį, ant kiekvienos puselės po kiaušinį ir pagaliau – Olandiškas padažas! Jo pilkite dosniai, ant viso kiaušinio paviršiaus.

 

REKLAMA

Nieko nėra geriau nei prapjauti kiaušinį ir stebėti tingiai ištekantį trynį... Yra! 

 

Norime pasidalinkite keliais papildomais patarimais:

  • Jeigu nenorite naudoti mėsos, galite jos visai nedėti ar pakeisti špinatais - taip paruošite Florencijos kiaušinius.
  • Jeigu užtrukote su padažu kiek ilgėliau ir kiaušiniai atvėso, prieš patiekdami, vienai minutei panardinkite juos į karštą vandenį.
  • Mėgautis patiekalu bus dar maloniau, jei lėkštes trumpai pašildysite orkaitėje. Arba tą padarysite su lėkštėje jau patiektais Benedikto kiaušiniais. Šildykite vos minutę, kad trynys išliktų skystas.

 

Jei mėgstate iššūkius ir norite išbandyti klasikinį Olandiško padažo receptą, apsilankykite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis