17 tradicinių ir netikėtų patiekalų iš krabų lazdelių

2017-04-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
17 tradicinių ir netikėtų patiekalų iš krabų lazdelių
Shutterstock

Krabų lazdelės - Lietuvoje mėgstamas produktas, kuris gali būti tiekiamas kaip užkandis arba naudojamas gaminant skanius patiekalus. Daugelis mielai skanauja krabų lazdelių mišrainę, o krabų lazdelės tešloje akimirksniu išgaruoja nuo šventinio stalo. Esame tikri, kad jums patiks ir puikūs krabų lazdelių kamuoliukai, blyneliai, įdaryti lavašai ar pyragėliai ir dar daugiau sočių, greitai paruošiamių bei tikrai gardžių patiekalų!

 

 

Krabų lazdelės iš surimio. Kas tai?

Krabų lazdelių patiekalai populiarūs, tačiau informacijos apie šį produktą stinga, tad jo tikroji sudėtis, gamybos technologija ir mitybinė vertė apipinta įvairiais mitais.

Krabų lazdelės formuojamos iš surimio - daugiau nei prieš 800 metų Japonijoje pradėto gaminti produkto. Balta neriebi žuvis, pavyzdžiui, ledjūrio menkė, jūrų lydeka, stauridė išdorojama ir iškaulinama, paliekant tik skaniausią ir aukščiausią mitybinę vertę turinčią filė. Ji susmulkinama, plaunama, iš jos išspaudžiamas vanduo. Gauti koncentruoti žuvų baltymai vėliau maišomi su kiaušinio baltymais, įvairiais krakmolais, aliejumi, pagardinami druska, cukrumi, kitais prieskoniais. Iš gautos surimio masės suformuojami įvairūs gaminiai, pavyzdžiui krabų lazdelės, krabų mėsa, krevetės. Jie verdami garuose, pakuojami, pasterizuojami.

Surimio gamybos technologija leidžia vartotojui pateikti baltymais gausius gaminius, pasižyminčius maloniu, švelniu skoniu, puikiai derančius su kitais maisto produktais, tad iš jų galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų! Siūlome išbandyti net 17 gardumynų, kuriems reikės krabų skonio lazdelių iš sūrimio!

 

 

Krabų lazdelių salotos

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Tradicinės ir daugelio mėgstamos krabų lazdelių salotos - mišrainė su ryžiais, agurkais ir kukurūzais. Gaivių, o tuo pačiu ir sočių salotų patiekimą galite nesunkiai paįvairinti - šia mišraine įdarykite šaukštelius ar krepšelius, ją įsukite į lavašą ar tortlijijas bei supjaustykite kąsneliais.
Krabų lazdelių salotų receptą rasite čia.




Tešloje keptos krabų lazdelės

 

Nuotr. šalt. Shutterstock

 

Šis užkandis daugeliui puikiai pažįstamas bei mėgiamas tiek mažų, tiek didelių. Tešloje užkeptos krabų lazdelės skanios ir šiltos, ir šaltos, jų patogu pasiimti į darbą, mokslus, žygį ar pikniką. Jas ypač skanu mirkyti į česnakinį majonezo ar jogurto padažą.
Tešloje keptų krabų lazdelių receptą rasite čia.




Skaniosios krabų lazdelių salotos su apelsinais

 

Nuotr. šalt. Shutterstock

 

Apelsinai ir krabų lazdelės - netikėtas, tačiau labai gardus derinys. Šiose salotose puikiai susipila švelnus krabų lazdelių bei saldžiai rūgštus apelsinų skoniai. Recepto autorė siūlo salotas pabandyti ruošti su įvairiais apelsinais - saldesniais ar rūgštesniais.
Skaniųjų krabų lazdelių salotų su apelsinais receptą rasite čia.




Krabų lazdelių kepsneliai

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Smulkintas krabų lazdeles tereikia sumaišyti su sūriu, kiaušiniais, trupučiu majonezo ir prieskonių - štai ir puikūs krabų lazdelių kepsneliai! Šie kepsneliai tikrai skanūs ir sotūs, juos galima tiekti tiek šiltus, tiek ir šaltus.
Krabų lazdelių kepsnelių receptą rasite čia.




Krabų lazdelių suktinukai

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Krabų lazdelės ir sluoksniuota tešla - tikras išsigelbėjimas, laukiant svečių ar ruošiantis šventei. Pridėjus dar kelis ingredientus paruošite puikių suktinukų, kurie greitai iškeps orkaitėje ir tikrai sužavės kiekvieną valgytoją.
Krabų lazdelių suktinukų receptą rasite čia.




Traški užkandėlė

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Kepta juoda duona ar batono skrebučiai su įvairiomis užtepėlėmis - skanus ir ypač greitai paruošiamas užkandis. Krabų lazdelės puikiai tinka šioms užtepėlėms. Siūlome jas sumaišyti su varške, krapais, majonezu, česnaku, šiek tiek druskos ir pipirų.
Traškios užkandėlės receptą rasite čia.




Pikantiškas kamuoliukų užkandis

 

Nuotr. šalt. Gamink su Audrone

 

Recepto autorė Audronė teigia, kad jos vaišių stalas neapsieina be šių krabų lazdelių, kiaušinių ir fermentinio sūrio kamuoliukų. Belieka pritarti autorei - tai dekoratyvus, greitai pagaminamas ir tikrai skanus užkandis, kuris, neabejojame, taps ir jūsų šventinio stalo hitu!
Pikantiško kamuoliukų užkandžio receptą rasite čia.




Įdaryti kiaušiniai

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Įdaryti kiaušiniai - klasikinis užkandis, kurio receptų ir variantų yra devynios galybės... Siūlome kietai virtų kiaušinių baltymų puseles įdaryti smulkintų trynių bei krabų lazdelių mišiniu. Jį galima sudėti tiesiog šaukšteliu arba išspausti konditeriniu švirkštu - tuomet užkandis atrodys dar dailiau.
Įdarytų kiaušinių receptą rasite čia.




Žuvies zrazai su krabų lazdelėmis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Iš krabų lazdelių dažniausiai gaminame šaltus užkandžius, įvairias mišraines, tačiau jos puikiai tinka ir karštiems patiekalams. Žuvies zrazai su krabų lazdelių įdaru - puikus pavyzdys, kad krabų lazdeles galima patiekti ir sotiems šeimos pietums.
Žuvies zrazų su krabų lazdelėmis receptą rasite čia.




Salotos „Raudonoji jūra“

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Krabų lazdelių, pomidorų ir fermentinio sūrio salotos akimirksniu išpopuliarėjo internete - jas, atrodytų, gamino kiekvienuose namuose! Dar neragavote? Būtinai išbandykite!
Salotų „Raudonoji jūra“ receptą rasite čia.




Karšti sumuštiniai su krabų mėsa

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Karšti sumuštiniai puikiai tinka savaitgalio pusryčiams, kuomet turime šiek tiek daugiau laiko ir galime pasimėgauti įdomesniais patiekalais. Krabų mėsa arba krabų lazdelės, žinoma, puikiai tinka karštiems sumuštiniams!
Karštų sumuštinių su krabų mėsa receptą rasite čia.




Pomidorai įdaryti krabų lazdelėmis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Įdaryti vyšniniai pomidoriukai - gaivus ir lengvas užkandis, patiksiantis savo kūno formomis besirūpinantiems žmonėms. Įdaras vyšniniams pomidorams paruošiamas sumaišius smulkintas krabų lazdeles, agurkus, virtus kiaušinius, truputį svogūno ir majonezo.
Pomidorų įdarytų krabų lazdelėmis receptą rasite čia.




Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Lavašo suktinukai - sparčiai išpopuliarėjęs užkandis, kuris mėgstamas dėl savo universalumo. Į lavašus galima įsukti įvairius įdarus, nesunku pagal savo skonį modifikuoti jų receptus. Nereikėtų perkrauti lavašo, kadangi jis ims plyšti, bus nepatogu valgyti, pakaks tik krabų lazdelių, krapų, majonezo ir lydyto sūrelio.
Lavašo suktinukų su krabų lazdelėmis receptą rasite čia.




Salotos „Sraigės“

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Kiauklelių formos makaronus dažniausiai įdarome faršu ar kreminiu sūriu su špinatais, tačiau iš jų galima pagaminti ir orginalų šaltą užkandį. Virtos makaronų kriauklės užpildytos krabų lazdelių, virtų kiaušinių, svogūnų laiškų mišiniu, o šventiškumo užkandžiui suteikia raudonųjų ikrų ir krevečių papuošimai.
Salotų „Sraigės“ receptą rasite čia.




Salotos su avokadu ir krabų lazdelėmis

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Puikiai mišrainei tereikia vos penkių ingredientų, o jos sodrus, tačiau kartu ir švelnus, kreminis skonis tikrai nustebins! Šias salotas galima valgyti vienas arba jomis įdaryti krepšelius, šaukštelius, įsukti į lavašą ar tortiliją, užtepti ant skrebučių, duoniukų.
Salotų su avokadu ir krabų lazdelėmis receptą rasite čia.




Įdarytos krabų lazdelės

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Krabų lazdelės yra puikus užkandis, jas galima skanauti vienas ar su mėgiamu padažu, tačiau, jeigu norite įvairovės, jas galite atsargiai išsukti, įdaryti ir vėl susukti gardžius suktinukus. Pateikiame receptą, kuriame krabų lazdelės įdaromos grūdėta varške ir trupučiu daržovių, tačiau jas galima įdaryti ir virtų kiaušinių bei sūrio mišraine.
Įdarytų krabų lazdelių receptą rasite čia.




Traškūs krabų lazdelių ir sūrio kąsneliai

 

Nuotr. šalt. Shutterstock

 

Šie krabų lazdelių ir sūrio kąneliai labai universalūs - juos galima pasiūlyti svečiams kaip karštą ar šaltą užkandį, vos iškeptus galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su ryžiais, daržovėmis.
Traškių krabų lazdelių ir sūrio kąsnelių receptą rasite čia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital