19 išbandytų ir skanių varškės apkepo receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-06-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
19 išbandytų ir skanių varškės apkepo receptų
@ Shutterstock

Varškės apkepas - kepinys, kurio skonį, ko gero, kiekvienas prisimename iš vaikystės. Tas purus ir saldus gardėsis, kuriuo mamos ir močiutės mus taip mėgdavo palepinti.

Visgi varškės apkepų, neretai primenančių net pyragus, įvairovė tikrai plati - tuo dar kartą įsitikinome, kuomet tiek tarp LaMaistas.lt, tiek tarp mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių receptų ieškojome, kuo galėtume Jus nustebinti. Ir radome - štai jie, 19 puikių varškės apkepo receptų.

 

Varškės apkepas su razinomis

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai paprastas paruošti, purus, minkštutėlis varškės apkepas. Pagardintas razinomis, o dar šiltas padengtas sluoksniu cukraus pudros sniegeliu... Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

 

Purus varškės apkepas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

 

Beatos varškės apkepas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Pagal Beatos receptą keptas, ypatingas varškės apkepas. Skaitydami receptą, rasite mažą paslaptį, kaip varškės apkepą iškepti ypač purų. Skanaus!

Receptą skaitykite čia.

 

Varškės apkepas su ryžiais

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Neįtikėtinai skanus varškės apkepas, savo kerinčiu aromatu kaip mat sukviesiantis visą šeimyną prie stalo. Ypatingas dar ir tuo, jog dažniausiai tokiems apkepams gaminti naudojami manai yra pakeičiami ryžiais. Ir labai sėkmingai! Receptas slepiasi čia.

 

Labai skanus varškės apkepas su grikiais

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Saldus, desertinis varškės apkepas pagardintas grikiais! Apkepas patiks ne tik ieškantiems naujų skonių. Šį apkepą, kaip ir klasikinį varškės, patariama skanauti su grietine, uogiene ar medumi.

Visas receptas čia.

 

Varškės apkepas su uogomis

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite skystį.

Receptas čia.

 

Skanusis Astos varškės apkepas - pyragas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šis apkepas toks drėgnas, švelnus ir saldus, kad jį galima drąsiai pavadinti ir pyragu! Skanaukite užbarstę cukraus pudros, šviežių uogų, su trintomis braškėmis iš daržo ar tiesiog vieną - visaip bus labai skanu!

Receptą rasite čia.

 

Varškės apkepas su obuoliais

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi.

Receptas čia.

 

Vienos varškės apkepas

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Pasakiško skonio, purus, lengvas ir drėgnas varškės apkepas - pyragas, kurio pagrindinis išskirtinumas - apelsinų žievelė, suteikianti įdomų ir be galo gardų atspalvį. Vietoje žievelės taip pat galima naudoti ir cukatas. 

Receptą rasite čia.

 

Purus varškės apkepas be manų

 

Nuotr. šalt. BeDietu.lt

 

Tikrai puikus varškės apkepas (receptas - čia). Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Kepėm jį ir su kinva, ir su ryžiais, abu variantai labai skanūs. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

 

Tobulasis švediškas varškės apkepas

 

Nuotr. šalt. Strelka | Belka

 

Visomis prasmėmis tobulas varškės apkepas. Kaip teigia receptą (jis čia) atradusioji Belka iš blogo "Strelka | Belka", priklausomai nuo to, kaip greitai sukatės virtuvėje, šiam apkepui pagaminti užtruksite tik apie 10 min. Tereikės palaukti valandėlę, kol jis gražiai ir viliojančiai apskrus orkaitėje. Ir voila - nuostabus skanėstas jau ant Jūsų stalo.

 

Purus varškės apkepas, kvepiantis kardamonu ir džiovintomis slyvomis

 

Nuotr. šalt. crazyTsweet

 

Labai gardus varškės apkepas, kuris kuo puikiausiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip desertas. Tiek savaitgalio pusryčiams, tiek saldžiai ir lengvai vakarienei po dienos darbų. Purus, maloniai saldus ir labai "varškinis" - visa tai apie nuostabų crazyTsweet blogo autorės ir mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narės atradimą, kurio receptą rasite čia.

 

Varškės ir morkų apkepas

 

Nuotr. šalt. Šeimos virtuvė

 

Dar vienas netikėtas skonių derinys - varškė ir morkos. Prisipažinsime, iš pradžių jo kiek bijojome, bet vos tik paragavome gauto rezultato, visos abejonės išgaravo. Akiai malonios spalvos, gomuriui gardaus skonio - puikus kulinarės Aušros atradimas, kuriuo skubame su Jumis pasidalinti. Receptas slypi čia.

 

Varškės apkepas su kokosais ir vyšniomis

 

Nuotr. šalt. Oditėlės blogas

 

SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narė Oditėlė savo bloge siūlo puikų būdą (jį rasite čia), kaip galima greitai ir lengvai pasigaminti nuostabiai skanų pyragą. Jei nemėgstate vyšnių, jas galite pakeisti mėlynėmis, avietėmis, braškėmis ar kitomis mėgstamomis tiek šviežiomis, tiek šaldytomis uogomis. 

 

Varškės apkepas traškia kepure

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Minkštutėlis, purus ir porėtas viduje, su traškia plutele išorėje, kas? Ne, tai ne spurgos, tai - nuostabus varškės apkepas! Ragauti galite ir kaip pagrindinį patiekalą pietums ar vakarienei, ir tiekti kaip puikų desertą su kaušeliu ledų, plakta grietinėlė ar šviežiomis uogomis.

Visas receptas čia.

 

Varškės apkepas su kuskusu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Varškės apkepas sužavės visus smaližius! Jį galite tiekti vieną, su grietine, uogiene, trintomis uogomis ar pasigardinę jogurtu - visaip bus labai skanu. Kuskusas apkepui suteikia neįprastą, kiek kitokią, bet labai malonią tekstūrą.

Receptas čia.

 

Moldoviškas varškės apkepas

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Minkštutėlis varškės apkepas! Jei norite, kad apkepas būtų ypatingai purus, kiaušinių baltymus išplakite atskirai ir labai atsargiai įmaišytkite į varškės masę.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Ilona /Dailona
2016-10-19 23:41
Ačiū Lamaistui už operatyvią pagalbą! :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2016-10-19 18:18
Dėkui ir jums, Ilona, už tokius šaunius receptus, kuriuos gera ir gardu apžvelgti :-)

O kas dėl Skonių blogo - taip, nuo rugsėjo šis projektas prisijungė prie LaMaistas.lt portalo ir perėmėme jo priežiūrą. Kitąmet planuojame Skonių blogą atnaujinti ir perkelti ant patogesnės sistemos, į kurią receptus kelti būtų lengviau ir ji rečiau "užsiožiuotų".

Labai dėkui jums už šio neveikimo pranešimą. Perdavėme jį mūsų programuotojams ir jie bandys išgaudyti programinę klaidą, dėl kurios taip nutiko. Per šią savaitę būtinai būtinai stengsimės pataisyti. Dar kartą didžiulis ačiū, jog mums pranešėte! ATSAKYTI
Ilona /Dailona
2016-10-19 13:29
Sveiki,
labai smagu Jūsų apžvalgose rasti ir savo receptų :)
Norėčiau paprašyti pagalbos: kaip suprantu, projektas lamaistas.lt yra kažkaip susijęs su Skonių blogu, tiesa? Jau senokai bandau susisiekti (ir ne aš viena) su Skonių blogo administratoriais dėl receptų kėlimo problemos ir niekaip nepavyksta. Gal galėtumėte jiems perduoti šią žinutę (Skonių bloge ji jau kelis mėnesius "kabo" nepatvirtinta, gal čia kas atkreips dėmesį :))

Gerbiami administratoriai,
norėčiau atkreipti dėmesį į atsiradusią klaidą.
Dabar dedant nuorodą, priima ne konkretaus recepto adresą, o tik bendrą tinklaraščio adresą.
Pvz. http://dailona.livejournal.com…..82222.html – tokia nuoroda atmetama kaip nepilna, tuo tarpu http://dailona.livejournal.com/ tinka ir receptą leidžia įdėti.
Todėl skaitytojai, paspaudę nuorodą nueina ne į konkretų pasirinktą receptą, o į titulinį tinklaraščio puslapį, ir norimo recepto reikia vėl ieškoti.
Manau suprantate, kad porą trejetą kartų taip paklaidžiojęs skaitytojas nusivils ir daugiau nesinaudos Skonio blogo nuorodomis.
Labai tikiuosi, kad atkreipsite dėmesį į šią klaidą ir ją ištaisysite. Nes jau dabar Skonio blogo paskutinių mėnesių puslapių nuotraukos nukreipa ne į receptus, o tik į tinklaraščių pradinius puslapius.

Labai tikiuosi, kad Lamaistas padės "pasveikti" Skonių blogui, nes abu projektai tikrai įdomūs ir naudingi skaitytojams! ATSAKYTI
Ignė
2016-10-19 11:30
Šįvakar bandysiu Švedišką varškės apkepą, tikiuosi pavyks :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital