Tikriausiai vienas populiariausių šiltų savaitgalių atributų - spragsinčios malkos ir kepamų šašlykų kvapas. Atrinkome, išbandėme ir rekomenduojame net 29 puikius šašlykų receptus skaniam savaitgaliui. Rasite ir klasikinių, ir įmantrių, ir vos per pusvalandį marinuojamų!
O jeigu ieškote, ne tik receptų, bet ir daugiau patarimų, kaip pasirinkti mėsą, kaip marinuoti ir kepti, rekomendame perskaityti šį puikį straipsnį.
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!
Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.
Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.
Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis.
Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.
Pamarinuoti tinka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei netikėtai sugamanysite paiškylauti, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!
Jeigu neatsispiriate klasikiniam acto ir svogūnų marinatui, siūlome pabandyti šiek tiek sveikesnę jo alternatyvą - marinuoti su obuolių actu! Mėsytė iškepa minkštutė, sultinga ir aromatinga.
Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!
Kvapnus šašlykas tiems, kas mėgsta aštriau paruoštą mėsą. Jeigu neturite rozmarino, galite pakeisti ir kitokiomis žolelėmis ar net kalendros sėklomis, jų skonis čia puikiai derės.
Kuriam kepsnines ir liekame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.
Jeigu pabodo ant grilio kepti kiaulieną, siūlome išsikepti vištienos! Pamarinuoti ją pakaks tiek laiko, kol sudegs malkos ir įšils grilis. Na, o jeigu norite pasiruošti iš anksto, pvz., iš vakaro, tinka ir taip - vištienos skonis bus dar sodresnis.
Kvapnūs ir aštresni šašlykai, kurie sužavės kiekvieną. Šiuos šašlykus galima marinuoti ir tik porą valandų, tuomet jie bus aštrūs iš išorės, o viduje sultingi, švelnaus skonio ir labai gardūs.
Sultingi, sotūs ir labai skanūs iešmeliai, kuriuos paprasta pasiruošti namuose, o ir neužima daug laiko. Jei mėgstate aštriai, galima berti aitriosios paprikos miltelius, o patiekti labai skanu su naminiu česnakiniu padažu, pikantišku ar kokiu tik mėgstate.
Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą - kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.
Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną.
Mango ir karis - tobulas skonių derinys. Šašlykas iškepa labai gardus, švelnaus, bet puikaus skonio - puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius, kurie nenuvils. Šašlyką puikiai tinka skanauti ne tik vieną, bet ir gaminti salotas ar ruošti takus, tiekti su bulvytėmis ir daržovėmis.
Šašlykas tikrai nesudėtingas, bet jį ruošiant po ranka būtinai turėkite receptą, nes šio šašlyko skoniui labai svarbus ingredientų eiliškumas, jais gardinti mėsą reikia būtent tokia tvarka, kaip nurodyta recepte, kad mėsa pavyktų ypatingai skani!
Greitai marinuoti, minkšti, sultingti ir labai skanūs vištienos šašlykai. Ypač vasariškas karštas patiekalas, kuris kepamas iš karto su garnyru - cukinijomis ir obuoliais
Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės galima marinuoti ir anksti ryte, o perpiet galima bus jau kepti, tik tuomet marinuoti reikėtų kambario temperatūroje. Granatų sultis galima išspausti patiems ar naudoti pirktines, tik perkant reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų būtent sultys, o ne nektaras.
Sultingas ir labai kvapnus šašlykas su Rytų virtuvės kvapu - marinuotas su sojos padažu, česnakais. Šašlykas pavyksta kiek pikantiškas, labai tinka tiekti su virtais ryžiais, agurkų ar korėjietiškomis morkų salotomis.
Nuostabaus skonio, sultingas šašlykas su originaliu marinatu! Paruošite labai greitai, beliks tik luktelėti, kol išsimarinuos, o agurkėlius galite patiekti prie šašlyko.
Vienas iš klasikinių, tikriausiai jau daugelio išbandytų marinavimo receptų. Šašlykas labai kvapnus ir pikantiško skonio, tad patiks tiems, kas mėgsta stipresnio skonio ant grotelio iškeptą mėsą.
Minkštutėlis, sultingas ir labai skanus šašlykas, kuriam suminkštinti naudojami svogūnai. Jeigu nesate didelis svogūnų skonio gerbėjas, nesijaudinkite, jie suteikia mėsai švelnumo ir jų pačių skonio beveik ir nesijaučia. Pagal tokį receptą mėsą marinuoti populiaru šašlykų tėvynėje - Kaukazo šalyse. Ten taip dažniau ruošiama aviena, na o lietuviškam skoniui šį marinatą naudojame kiaulienai. Skanaus!
Renata pasakoja, kad kepant aliejaus plėvelė ant mėsos neleidžia ištekėti sultims, o ir apskrudimas yra kitoks, neanglėjantis. Naudoti būtina aukšto dūmingumo aliejus, kurie atlaiko didelę kaitrą, nesudarydami nuodingų junginių. Iš Renatos gaminamų toks yra saulėgrąžų, sezamų ir rapsų aliejus, o jei naudojate rafinuotus parduotuvėje pirktus – jų atsparumas kaitrai būna dar didesnis. Naudojama mentė yra saikingai riebi, bet tuo pačiu ir tvirtos tekstūros, iškepus gabalai lieka gražios formos.
Taip, riešutų sviestas puikiai tinka ne tik desertams ir saldumynams! Taip paruoštą vištieną galima kepti ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje, tad puikiai tiks net tuomet, jei už lango lyja ar norite šašlyko neišvažiavę į gamtą. Pagal receptą kepamas šašlykas tiesiog užpilamas marinatu, bet tinka ir iš anksto, ilgiau marinuoti.
Dar vienas minkštutėlis vištienos šašlykas, kurį tenka kepti tiek iš filė, tiek iš šlaunelių ar blauzdelių mėsos. Kepti galiam ne tik ant metalinių iešmų, bet ir ant medinių iešmelių, prieš tai juos reikėtų išmirkyti vandenyje, kad nesviltų.
Taip marinuoti tinka tiek kiaulieną, tiek vištieną, o iškepusi mėsa bus minkšta ir sultinga. Marinatui vietoje citrinos rūgšties galima naudoti ir citrinų sultys. Paruošimias labai paprastas, o skonis - puikus!
Labai skanus vištienos šašlykas, gaiviame, salsvame apelsinų ir medaus marinate. Marinatas kiekvieną kartą pavyks vis kitoks, priklausomai nuo apelsinų saldumo.
Šis šašlykų receptas puikus tuo, kad kaskart renkantis kitokį alų, iškepsite vis kitokio skonio šašlykų! O kur dar žalumynų įvairovė: kalendros, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai - naudokite kokius tik mėgstate, ar rekomenduojamus recepte. Šašlyką marinuoti pakaks vos kelias valandas, tad jo nebūtina ruošti iš vakaro.
Kvapnus ir labai skanus vištienos šašlykas, kuris savo aromatais pritrauks visus išalkusius! Kepti patariama greitai ant kaitrių anglių - apie 15 - 20 minučių, dažnai pavartant, kad šašlykai išliktų sultingi.