Žuvis drebučiuose

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Žuvis drebučiuose
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg žuvies
100 g morkų
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Truputis saliero šaknies
1,5 l vandens
2 lauro lapų
Kvapniųjų pipirų
Druskos
Juodųjų pipirų
2 v. š. acto
15 g želatinos
2 kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:

Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį.

Į sultinį supilama ištirpinta želatina (želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau).

Sultinys nukošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistovėtų. Tada vėl nukošiamas, ataušinamas ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.

Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital